Micha Marah opent Kustschlagerfestival in Plopsa Theater

Micha Marah op het podium van het Kustschlagerfestival. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zangeres Micha Marah (65) mocht de nieuwe editie 2019 van het Kustschlagerfestival in Plopsa Theater in De Panne openen met haar mooie stem en bekende nummers. In één van haar liedjes zong ze: Muziek kan een wondermiddel zijn/het helpt tegen vele kwaaltjes… Micha staat al 50 jaar op het podium en blijft graag zingen voor een publiek.

“Ik denk dat ik hier wel de kilometervreter ben”, zegt ze tegen het publiek. “Ik reed maar liefst 3.15 uur van mijn woonplaats in de Stille Kempen om in De Panne te geraken. Het was file in Antwerpen, file in Gent, file in Gistel. ‘t Was niet te doen, maar ik zing graag en dus neem ik dat erbij. In mijn carrière trad ik al in veel landen op. En weet je wat ik ondervond : hier in Vlaanderen hebben we het toch niet zo slecht hoor.” Micha zong In de stille Kempen, bijgestaan door het publiek. De zangeres bracht in de periode van Tien-om-te-Zien een lied Niets is mij teveel uit,, samen met Luc Steeno. Ze stonden zelfs met dat liedje op nummer één.

Micha, samen met Jurgen, tijdens het nummer Niets is mij teveel.
Micha, samen met Jurgen, tijdens het nummer Niets is mij teveel.© FODI

Luc was er niet bij in De Panne, zodat Micha zocht naar een plaatsvervanger. Ze vond die in Jurgen, die spontaan het refrein van dit nummer enthousiast meezong. Micha zong ook Jij, een lied van Marco Borsato dat van hem Zij was. Een liefdesliedje uit 2018 en natuurlijk het populaire Tamboerke van toen ze 17 jaar was, mochten ook niet ontbreken. Micha bracht ook het nummer van de Titanic, zong een Abba-medley en sloot af met – hoe kan het ook anders – dé hit van het jaar Leef van André Hazes. En het publiek dat genoot ervan.

Het ging er gezellig aan toe tijdens haar optreden.
Het ging er gezellig aan toe tijdens haar optreden.© FODI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier