Mervyn Jackson uit Oostkamp ontmoet bekende Michael Jackson-imitator Ben Bowman in Antwerpen

De Britse Michael Jackson-imitator Ben Bowman (links) ontmoette na zijn show backstage Mervyn 'Jackson' Deblaere uit Oostkamp. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tien jaar na het overlijden van de grootste entertainer aller tijden werd Michael Jackson herdacht met een Tribute Show in de Antwerpse Stadsschouwburg. De Britse Michael Jackson-imitator Ben Bowman gaf een wervelend concert, waarin alle grote hits de revue passeerden. We stuurden de 19-jarige Michael Jackson-imitator Mervyn Jackson alias Mervyn Deblaere naar deze show om een objectief verslag neer te pennen. Na de show mocht Mervyn Jackson in de coulissen van de Antwerpse Stadsschouwburg de hand drukken van MJ-imitator Ben Bowman, die hij na deze show nog meer waardeert.

Op 25 juni 2009 overleed The King Of Pop Michael Jackson. Bijna tien jaar na datum kwam Ben Bowman met zijn eigen show naar Antwerpen. Er is nogal ophef geweest rond Michael Jackson met die documentaire, waardoor ik dacht dat de zaal niet helemaal vol zou zitten. Maar integendeel, de zaal zat zo goed als vol. De show startte perfect op tijd. De Britse Michael Jackson-imitator begon met Wanna Be Staring Something. Dat was een fantastische opener, waardoor het publiek de energie voelde en direct mee begon te klappen en meezong. De kop was eraf, het Michaelfeest kon nu echt beginnen. Ben Bowman bracht nog Earth Song, Don’t Stop Till You Get Enough, The Way You Make Me Feel, Beat It, Dirty Diana. Voor de pauze veranderde de Britse imitator vijf keren van outfit.

Mervyn Jackson uit Oostkamp ontmoet bekende Michael Jackson-imitator Ben Bowman in Antwerpen
© FODI

Na de pauze was de tijd aangebroken om liedjes te brengen uit de oude doos. Hij besloot met zijn band om een Jackson 5 medley te brengen. Daarna volgde Bad, een liedje uit 1988. Na de show hoorde ik van verschillende mensen zeggen dat het tweede deel van de show het beste was. Dat was ook niet zo raar, want alle grote Michael Jackson hits kwamen aan bod. Denk maar aan Smooth Criminal, Thriller, Man In The Mirror, … Iedereen kwam knettergek in de zaal toen het nummer Billie Jean weerklonk. Toen Ben eraan begon, sprong iedereen recht om samen mee te zingen en te dansen. Voor mij persoonlijk was dit het mooiste moment van de avond. Michael is niet vergeten en dat zullen de vele Michael Jackson-fans ook nooit doen. Hij schreef muziekgeschiedenis, ook voor de allerkleinsten onder ons. Er waren immers ontzettend veel jonge kinderen aanwezig, die waren verkleed in hun idool. Bedankt Ben Bowman om de illusie van The King Of Pop verder te zetten!

(PADI & Mervyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier