Toen Steve Tielens de shownamiddag opende, verliet Martha al vlug haar stoel om dichtbij het podium uitbundig mee te zingen. De zanger zag het, kwam naar beneden, nam haar stevig vast, vroeg aan het publiek om eens te zwaaien naar onze fotolens... Even later mocht Martha zelfs op het podium plaatsnemen. Het bekende Plop-lied kwam ook aan bod. Een passend dansje, weliswaar in een andere versie maar ook leuk, mocht eveneens niet ontbreken.

Paul Bruna zag eveneens tijdens zijn optreden dat Martha aanwezig was. Na de pauze kreeg Martha niet genoeg van die Vlaamse muziek. Terwijl Jo Vally nummers zoals Mooi is het leven, Kind van de zon, Helena dans met mij, In een droom zag ik je staan... zong, stond Martha constant vooraan. Jo had ze opgemerkt. Hij beloofde van even naar beneden te komen. Toen de song Kom mee volgde, nam hij Martha mee naar boven op het podium en werd er natuurlijk samen gezongen én samen gedanst.

© FODI

Jo Vally sloot af met Aan het noordzeestrand én een polonaise. Een speciale polonaise, want diverse begeleiders namen de rolstoelen vast en zo trok men al dansend door de zaal. Voor Martha, maar eveneens voor zoveel andere andersvaliden, was de derde editie van het Kustschlagerfestival een topper. Ook de andere aanwezigen genoten ervan en zeker wanneer ze bemerkten dat ouderen en andersvaliden eveneens een onvergetelijke namiddag beleefden.

© FODI

Het Kustschlagerfestival in het Plopsa Theater in De Panne is nooit een saaie bedoeling waar iedereen in de zeteltjes blijft zitten, maar wel een muzikaal feest voor jong en oud, vanaf minuut één tot en met de laatste seconde. En Martha keert ze nog terug? Naar we vernamen is er komende woensdag terug een delegatie van het MPI Maria Ter Engelen uit Klerken present. Misschien opnieuw met Martha, misschien niet, maar ze zal alvast nog lang nagenieten van die onvergetelijke woensdagnamiddag tijdens de derde editie van het Kustschlagerfestival. Proficiat aan Dieter Bruneel van Neptunus-Pro voor deze perfecte organisatie.

Woensdag 4 oktober vanaf 14 uur : laatste Kustschlagerfestival van 2017 in het Plopsa Theater in De Panne met Herbert Verhaeghe, Paul Bruna met het showballet én K3. Info : www.kustschlagerfestival.be.