Marnik Houthoofd uit Oostende verplaatst show van 31 mei naar 11 november

Marnik met zijn idool Herbert Verhaeghe. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Ook trouwe fans van artiesten moeten zich aanpassen wegens het coronavirus. Marnik Houthoofd besloot ook zijn event van 31 mei te verplaatsen naar het najaar.

Vlaamse artiesten kunnen rekenen op trouwe fans. Bepaalde fans zijn ook al een tijdje bezig met het zelf organiseren van shownamiddagen en/of showavonden met optredens van natuurlijk hun idool, idolen en eveneens andere artiesten. In tijden van corona is het helaas niet mogelijk om deze events te organiseren en moeten ook zij dus uitkijken naar een ander moment. Marnik Houthoofd uit Oostende – iemand die al vele jaren fan is van Vlaamse muziek én ook al heel vele jaren naar allerlei events trekt – besloot om zijn show van zondag 31 mei in Ten Stuyver in Oostende naar woensdag 11 november vanaf 11 uur in dezelfde zaal en dezelfde stad. De artiesten die optreden zijn : Herbert Verhaeghe, Danny Diego, Kurt Crabbé, Jennifer Berton, Michael Lanzo, Riezz, Gino Verano, Jordy Vannett en Nico Debuck. “Het is een ramp voor niet enkel de horeca, maar ook voor de artiesten”, zegt Marnik Houthoofd. “Gelukkig vond ik een andere datum, zodat ik deze show toch kan laten plaatsgrijpen. Ik zit wel met één vrees, namelijk dat er in het najaar heel veel te doen zal zijn. Dat fans van Vlaamse artiesten niet weten waar eerst naartoe te gaan. Zolang in ons kot moeten blijven, is ook geen pretje. Iedereen wil leute en plezier maken”, besluit Marnik.

Michael Lanzo, samen met Marnik.
Michael Lanzo, samen met Marnik.© PADI

Marnik (47) is afkomstig van Roeselare, maar hij woont al een tiental jaar in Oostende. Zijn voorliefde voor de Vlaamse showbizz begon toen Sandra Kim in 1986 het Eurovisiesongfestival voor ons land won. Sandra kwam optreden in De Beurs in Roeselare. De toen veertienjarige Houthoofd ging kijken naar dat optreden. Hij vond het tof, waardoor hij in de daaropvolgende jaren nog veelvuldig naar Vlaamse artiesten ging kijken. “En dit nu al 33 jaar lang”, glundert Marnik, die in de voorbije jaren vooral de carrière volgde en nog volgt van Herbert Verhaeghe, David Vandyck, Laura Lynn, Paul Bruna, Michael Lanzo, Wendy Van Wanten. Marnik is een graaggezien persoon in muziekmiddens. Heel wat artiesten kennen hem en hebben waardering voor wat hij allemaal realiseert voor de Vlaamse muziek. Marnik organiseert immers niet enkel op regelmatige basis een shownamiddag of -avond, maar hij gaat op jaarbasis ook naar veel shows kijken. (PADI)

Info en reservatie : Deuren open om 11 uur. Aanvang maaltijd om 11.30 uur met cava, tomatensoep, kabeljauwhaasje met garnalensaus en puree, koffie en versnaperingen. Prijs : 52 euro. Wil je enkel de show bijwonen ? Start om 14 uur. Prijs : 20 euro. Reservatie 0476 56 95 85 of via Ten Stuyver 059 80 48 58. Enkel geldig na storting op BE22 7360 5087 4847.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier