We staan er niet vaak bij stil, maar vooraleer er een nieuwe productie in première gaat zijn er al vele uren geïnvesteerd om tot één geheel te komen. Niet enkel zoekt iedere producent naar een sterke cast en dat is vaak ook al een hele zoektocht, maar er wordt ook bekeken hoe men een bepaalde productie op eventueel een vernieuwende manier aan het publiek kan voorstellen. We waren benieuwd hoe 'Mamma Mia', dé musical rond Abba, er anno 2020 eruit zou zijn. We keken al raar op toen we op ons zitje zaten in de Stadsschouwburg in Antwerpen en bemerkten dat er vooraan op het podium water te zien was. Inderdaad, écht water dat zowel links als in het midden en rechts op het podium was aangebracht. En dat ene water werd gebruikt om een bootje zachtjes tot op de scène te brengen, met dank aan al die moderne technologieën die nu voor handen is. Er was ook zand te zien, want natuurlijk wanneer je zingt over een prachtig strand dan moet er toch zand zijn. En dan hebben we het nog niet over het decor dat we werkelijk wondermooi vonden. De kleine details ontbraken niet. En dat was niet enkel zo in het decor, maar ook in het hele vernieuwende verhaal waar humor niet ontbrak. We zagen al veel verschillende versies van 'Mamma Mia' de revue passeren, maar deze versie heeft ons hart ingepalmd. De manier waarop de cast hun ding bracht, de wondermooie belichting, het decor, enz. Werkelijk een pareltje.

Tot in de details was het decor afgewerkt. © PADI

Of zoals regisseur Stany Crets het ook schreef in het programmaboekje : "We hebben veel scènes terug een nieuw leven ingeblazen door de intentie van acteren, door toevoegen van choreografieën en door een prachtig nieuw decor en kostuums. Iedereen was het er over eens dat dit een verhaal moest worden dat én ontroerd én blij maakt. Ik hoop dat we daar samen in geslaagd zijn." Het enthousiasme van het publiek zowel tijdens de voorstelling (spontaan applaus, lachsalvo's) en ook daarna een lange staande ovatie zijn een bewijs dat iedereen het werkelijk PRACHTIG vond. Onze score : 9/10 ! (PADI)

Zelfs een bootje ontbrak niet. Je bemerkt hoofdrolspeler Michiel De Meyer (midden), Kenny Verelst (links) en Laurenz Hoorelbeke. © FODI

'Mamma Mia' in Stadsschouwburg Antwerpen : nog te zien tot 5 april. Info en tickets : www.deepbridge.be, 070 345 345.

We staan er niet vaak bij stil, maar vooraleer er een nieuwe productie in première gaat zijn er al vele uren geïnvesteerd om tot één geheel te komen. Niet enkel zoekt iedere producent naar een sterke cast en dat is vaak ook al een hele zoektocht, maar er wordt ook bekeken hoe men een bepaalde productie op eventueel een vernieuwende manier aan het publiek kan voorstellen. We waren benieuwd hoe 'Mamma Mia', dé musical rond Abba, er anno 2020 eruit zou zijn. We keken al raar op toen we op ons zitje zaten in de Stadsschouwburg in Antwerpen en bemerkten dat er vooraan op het podium water te zien was. Inderdaad, écht water dat zowel links als in het midden en rechts op het podium was aangebracht. En dat ene water werd gebruikt om een bootje zachtjes tot op de scène te brengen, met dank aan al die moderne technologieën die nu voor handen is. Er was ook zand te zien, want natuurlijk wanneer je zingt over een prachtig strand dan moet er toch zand zijn. En dan hebben we het nog niet over het decor dat we werkelijk wondermooi vonden. De kleine details ontbraken niet. En dat was niet enkel zo in het decor, maar ook in het hele vernieuwende verhaal waar humor niet ontbrak. We zagen al veel verschillende versies van 'Mamma Mia' de revue passeren, maar deze versie heeft ons hart ingepalmd. De manier waarop de cast hun ding bracht, de wondermooie belichting, het decor, enz. Werkelijk een pareltje. Of zoals regisseur Stany Crets het ook schreef in het programmaboekje : "We hebben veel scènes terug een nieuw leven ingeblazen door de intentie van acteren, door toevoegen van choreografieën en door een prachtig nieuw decor en kostuums. Iedereen was het er over eens dat dit een verhaal moest worden dat én ontroerd én blij maakt. Ik hoop dat we daar samen in geslaagd zijn." Het enthousiasme van het publiek zowel tijdens de voorstelling (spontaan applaus, lachsalvo's) en ook daarna een lange staande ovatie zijn een bewijs dat iedereen het werkelijk PRACHTIG vond. Onze score : 9/10 ! (PADI)'Mamma Mia' in Stadsschouwburg Antwerpen : nog te zien tot 5 april. Info en tickets : www.deepbridge.be, 070 345 345.