De bezielster van dit project is Petra Devooght uit Merkem. Zij is mama van vijf kinderen, waaronder Matthias die een zware beperking heeft. Petra werkt al 28 jaar bij Bpost, dit in het Mailcenter Brugge als Local Performance Specialist. "Matthias gaat twee dagen per week naar de Vleugels in Klerken. De andere dagen zorgen wij voor hem, voornamelijk mijn man zorgt ervoor. Omdat hij zo graag naar de Vleugels gaat en ik zo dankbaar ben voor de goede zorgen, besloot ik om iets terug te doen. De Vleugels kunnen een steuntje gebruiken, omdat er een groot project in de startblokken staat namelijk de bouw van een volledig aangepast indoor speelpleintje", vertelt Petra, die begon te denken aan de uitbouw van een benefiet met optredens.

"Het wordt een concert met als voorprogramma LunAcoustic en als hoofdact De Geest met volledige band. De deuren gaan open om 18.30 uur, de optredens beginnen om 19.15 uur. Die avond is de winkel Het Alternatief zelfs open met heerlijke zelfgemaakte producten van de bewoners. Er zal ook een mobiele frituur staan. De volledige opbrengst gaat naar de Vleugels."

(PADI)

Matthias, de zoon van Petra die in 'de Vleugels' verblijft. © REPRO FODI

Eén kaart in voorverkoop kost 12 euro, aan de deur 15 euro. Eén steunkaart kost 5 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Petra Devooght, 0486 31 38 99, petra.devooght@telenet.be. Je kan storten op rekeningnummer BE23 0018 5134 1491. Kaarten zijn eveneens te verkrijgen aan het onthaal van 'de Vleugels'.