"In het begin speelde ik vooral op festivals zoals Marktrock en Torhout Werchter. Ik kom nu al 30 jaar naar België. Ik speelde en speel nog altijd mijn eigen concerten op de meest mooie plaatsen, zoals de Stadschouwburg in Brugge of het Leuvense Depot. Jullie Belgen hebben echt geluk dat jullie perfecte zalen hebben waar het geluid fantastisch is. Ik ben een zanger die gezegend is al hij mag afkomen naar België. Ik ben daarvoor heel dankbaar, want een goede accommodatie is belangrijk voor een zanger."

Het soort muziek dat je speelt is zoals de economie en politiek. Volg jij de politiek op Europees niveau?

Luka : "Ja, dat doe ik. ... Waar ik als zanger mee bezig ben, dat zijn de mensen. De reden waardoor ik me geconnecteerd voel met de mensen in België is, omdat ze weten dat ik een man met een hart ben. Ik connecteer mij met individuen met hun levenservaring. Als ik teveel over politiek zou praten, dan zouden de mensen misschien weggaan. Ik weet ook niet hoe we van deze wereld een betere wereld kunnen maken. Ik weet ook niet hoe we de wereld kunnen redden. Ik weet ook niet hoe het Verenigd Koninkrijk deze crisis zal overleven en ik weet ook niet hoe we een betere wereld kunnen krijgen zonder Trump. Ik probeer eerlijk te zijn tegenover mijn publiek en mezelf. Misschien geef ik mensen hoop."

Luka Bloom sloeg een gemoedelijke babbel met de organisatoren. © FODI

Inderdaad, hoop met je muziek, want er is één iets dat overleefd én dat is toch wel muziek.

Luka : "Muziek is belangrijk in het leven. Muziek en dansen brengen plezier. Het is een combinatie van muziek. Er bestaat triestige muziek, maar ook enorme dansbare songs. Muziek is voor mij als een therapie. Het heelt de wonden. Het belangrijkste van al: muziek brengt ons samen !"

Wat kan het publiek verwachten van jouw optreden in Brugge ?

Luka : "Ik ben niet een nostalgisch persoon. Ik kijk ook niet terug in het verleden. Ik sprak onlangs over het album Riverside, maar dat is bijna 30 jaar geleden dat het uitkwam. Dat album veranderde volledig mijn leven. Ik woonde toen in een bescheiden appartementje in New York. Na de release van het album stopte de telefoon niet met rinkelen. Drie maanden na de release kreeg ik een telefoon dat ik naar België moest komen, want mijn songs werden iedere dag gedraaid op de radio. Bedankt voor deze tijd! Ik zal dus zeker nummers zingen van dit album. Ik zal ze niet allemaal zingen. Ik zing er een drietal. Ik zal ook niet te veel nieuwe songs brengen. Dit optreden in Brugge moét een écht feest worden."

(PADI)

Vrijdag 15 november om 20 uur in Concertgebouw Brugge. Info en tickets : concertevents.be, 0479 31 84 55.

"In het begin speelde ik vooral op festivals zoals Marktrock en Torhout Werchter. Ik kom nu al 30 jaar naar België. Ik speelde en speel nog altijd mijn eigen concerten op de meest mooie plaatsen, zoals de Stadschouwburg in Brugge of het Leuvense Depot. Jullie Belgen hebben echt geluk dat jullie perfecte zalen hebben waar het geluid fantastisch is. Ik ben een zanger die gezegend is al hij mag afkomen naar België. Ik ben daarvoor heel dankbaar, want een goede accommodatie is belangrijk voor een zanger."Het soort muziek dat je speelt is zoals de economie en politiek. Volg jij de politiek op Europees niveau?Luka : "Ja, dat doe ik. ... Waar ik als zanger mee bezig ben, dat zijn de mensen. De reden waardoor ik me geconnecteerd voel met de mensen in België is, omdat ze weten dat ik een man met een hart ben. Ik connecteer mij met individuen met hun levenservaring. Als ik teveel over politiek zou praten, dan zouden de mensen misschien weggaan. Ik weet ook niet hoe we van deze wereld een betere wereld kunnen maken. Ik weet ook niet hoe we de wereld kunnen redden. Ik weet ook niet hoe het Verenigd Koninkrijk deze crisis zal overleven en ik weet ook niet hoe we een betere wereld kunnen krijgen zonder Trump. Ik probeer eerlijk te zijn tegenover mijn publiek en mezelf. Misschien geef ik mensen hoop."Inderdaad, hoop met je muziek, want er is één iets dat overleefd én dat is toch wel muziek.Luka : "Muziek is belangrijk in het leven. Muziek en dansen brengen plezier. Het is een combinatie van muziek. Er bestaat triestige muziek, maar ook enorme dansbare songs. Muziek is voor mij als een therapie. Het heelt de wonden. Het belangrijkste van al: muziek brengt ons samen !"Wat kan het publiek verwachten van jouw optreden in Brugge ?Luka : "Ik ben niet een nostalgisch persoon. Ik kijk ook niet terug in het verleden. Ik sprak onlangs over het album Riverside, maar dat is bijna 30 jaar geleden dat het uitkwam. Dat album veranderde volledig mijn leven. Ik woonde toen in een bescheiden appartementje in New York. Na de release van het album stopte de telefoon niet met rinkelen. Drie maanden na de release kreeg ik een telefoon dat ik naar België moest komen, want mijn songs werden iedere dag gedraaid op de radio. Bedankt voor deze tijd! Ik zal dus zeker nummers zingen van dit album. Ik zal ze niet allemaal zingen. Ik zing er een drietal. Ik zal ook niet te veel nieuwe songs brengen. Dit optreden in Brugge moét een écht feest worden." (PADI)