Louis Flion : “Indien we maar pas in 2021 weer mogen optreden, dan snap ik dat, de gezondheid telt”

"De gezondheid télt", zegt Louis Flion. © Louis Flion
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Louis Flion uit Zedelgem weet wat een lockdown is. Ooit zat hij opgesloten in een houten kist op een zolder. Deze lockdown is anders, maar bij Louis sloeg de verveling nog niet toe. De zanger heeft nieuwe plannen. De zomersingle komt eraan, de andere plannen zijn opgeschoven. Terug optreden vanaf 1 september ? “Prima. Als dat pas in 2021 weer zou mogen, dan is dat voor mij even goed. Het gaat tenslotte nog steeds om ieders gezondheid”, zegt Louis.

Louis kijkt terug op al een mooi voorjaar tot de lockdown begon.

Louis : “Ik mag terugkijken op een aantal té gekke shows die ik net voor de lockdown nog kon afwerken. Een hoogtepunt was o.a. mijn optredens in Andorra. Ik kreeg er de kans om op te treden op de mainstage voor méér dan duizend uitzinnige Vlaamse jongeren die met mijn eigen feestmuziek meezongen. Daarnaast stond ik ook nog op verschillende carnavalsparty’s in België. Machtig was dat !”

Geschrokken dat het plots zo snel ging en dat ‘iedereen in zijn kot moest blijven’ ?

Louis : “Toch wel…ik viel nog net niet flauw toen ik het nieuws vernam. Op de avond dat de lockdown aangekondigd werd, zat ik – samen met mijn ouders, mijn zangcoach en zijn vrouw – gezellig op restaurant. We hadden elkaar namelijk al lang niet meer gezien en hadden die avond ook wel al enkele lekkere wijntjes op. We dachten dus eerst dat het een grapje was. Maar het werd toen al duidelijk dat er iets zat aan te komen, want we waren de enige klanten die avond. De chef wreef in z’n haar.”

Ook jij bent praktisch iedere dag op de baan. Hoe lastig is dat om nu ‘in uw kot te moeten blijven ?’

Louis : “Thuis vertoeven valt best wel mee hoor. Ik zit dan ook helemaal niet stil, integendeel ! Ik doe dagelijks aan sport en ik experimenteer veel in de keuken. Daarnaast zijn we op muzikaal vlak heel druk bezig. Binnenkort komt er een nieuw zomers feestnummer uit met bijhorende videoclip. We zitten in de finaliserende fase wat het verhaal en concept van de clip betreft. Ook de draaidagen staan al ingepland. Er komt ook nog een samenwerking aan met twee andere top-entertainers. De studio- en clipopname van deze samenwerking zijn wel even uitgesteld. Maar dat komt later dit jaar zeker ook nog goed.”

Kortom, valt het thuiszijn dus mee of wordt dat na een tijd toch een sleur ?

Louis : “Ik amuseer mij al twee maanden met de uitwerking van de videoclips en singles die we snel op Vlaanderen zullen loslaten. Het wordt weer ‘helemaal koekoek’ om het in Flion’s termen te zeggen. Met het voltallige team brainstormen we veel via videochat en dat is verrassend productief.”

Had je gedacht dat zoiets in 2020 nog mogelijk zou zijn ? Een lockdown, stel je voor !

Louis : “Toch wel ja. Ik kan gerust zeggen dat ik een soort van ervaringsdeskundige ben op dat vlak. Want wat niemand weet : ik zat ooit al vast door een lockdown. Ik had mij namelijk eens verstopt in een houten kist ergens op een zolder van iemand anders. Leuk dacht ik, tot de kist langs de buitenkant plots in het slot viel. Amai, ik dacht dat mijn laatste minuten geteld waren. Zeker een kwartier zat ik vast in een donkere, kleine kist tot mijn zus me uiteindelijk kwam redden. Doe dus nooit wat Flion ooit heeft gedaan en blijf ver weg van houten kisten op een zolder. Maar goed, alle kippen op een stokje : respect voor iedereen die nu dubbele shifts draait. (Louis klapt in de handen, padi)

Valt het jaar voor jezelf nog te redden ? Hoeveel optredens werden er geannuleerd ?

Louis : “De lockdown viel pal in het carnavals- en après-skiseizoen. En laat dat voor mij nu net een belangrijke ‘markt’ zijn. Maar alle optredens die niet konden doorgaan, hebben we gewoon verplaatst naar 2021. Dus no panic on the Titanic. Voor alles is er een oplossing en een oplossing is alles.”

Wanneer hoop je dat het licht terug op groen staat en je weer mag optreden ? Een ramp indien dat pas vanaf 1 september is ?

Louis : “Hoh, ik laat het allemaal wat op mij afkomen. Als ik op 1 september weer zou mogen optreden, dan is dat prima. Als dat pas in 2021 weer zou mogen, dan is dat voor mij even goed. Het gaat tenslotte nog steeds om ieders gezondheid en dat is net iets belangrijker, vind ik.”

Het belangrijkste blijft nog altijd dat familieleden en vrienden niet getroffen zijn door corona. Bleef je daarvan al gespaard ?

Louis : “Wij hebben een heel grote familie met heel wat neven en nichten. Gelukkig is iedereen nog kerngezond. Vingers geschrankt dus.”

“De optredens die nu niet konden doorgaan hebben we kunnen verplaatsen naar een latere datum.”© Louis Flion

Welke plannen had je tijdens deze coronaperiode ? En nadien ?

Louis : “We hadden nu naast optredens ook de opnames gepland van een videoclip en feestplaat, samen met twee andere artiesten. Hier kan ik helaas nog niks over kwijt, maar voor deze opnames hebben we wel beslist om nog even te wachten tot alles weer rustiger is. De coronaperiode heeft gelukkig geen invloed op mijn solosingle, die tegen het begin van de zomervakantie uit zal komen. Alles wordt corona-proof opgenomen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om mijn vrienden in het écht terug te zien.”

Hoe zal corona verder ons leven (blijven) bepalen ?

Louis : “Ik denk erover na om voor de rest van mijn carrière enkel nog met mondmasker op het podium te staan. Op die manier merkt het publiek het ook niet op, wanneer ik mijn donshaartjes vergat te scheren (lacht). Super handig ! Misschien ruil ik mijn sokken nog wel in voor een eigen mondmaskerlijn. Zo eentje met mijn eigen gezicht op. “Flion Fashion”…zou dat niet prachtig zijn, PADI ?

Inderdaad, een nieuw merchandisingitem van jezelf én gepersonaliseerd. Doen én succes ! (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier