'Pleinvol' om het in het Westvlaams te zeggen, al geruime tijd een uitverkochte avond. Veel volk op de eerste dag van de Lokerse Feesten. Als je denkt dat deze Nederlandstalige thema-avond een ouder publiek aantrekt, ben je mis. Er waren heel veel jonge mensen gisteren, viel echt wel op, en die waren uit op een feestje deze avond!

Gers Pardoel was goed, en was vroeg geprogrammeerd om het publiek op te warmen.

Hij slaagde daarin, maar meer niet. Met zijn bekendste hits had hij wel het publiek mee, maar bij de minder bekende viel het wel wat stil. Live waren we niet zo onder de indruk.

Onze eigenste West-Vlaamse Niels Destadsbader was beter en vloog er meteen in met zijn cover "Paradijs" van Within Temptation door zijn deelname in "Liefde Voor Muziek". Noot voor VTM: wanneer doet Marco mee? Niels is duidelijk heel erg geliefd en kan rekenen op heel wat fans die speciaal voor hem komen. We bemerkten heel wat West-Vlamingen in het publiek. Er was een fantastische sfeer en het publiek werd bedankt met zijn grootste hits. We zijn trots op jou Niels.

Headliner van deze avond was Marco Borsato, een beetje terug van weggeweest en op zijn best en daar zijn we wat blij mee! De immer sympathieke Nederlander zingt terug zoals in zijn hoogdagen; voluit en enthousiast. Met "Hoe Het Danst" heeft hij terug een grote hit te pakken, en dat geeft hem duidelijk zelfvertrouwen. Natuurlijk brengt hij zijn grote hits, die massaal en zonder schroom worden meegezongen. Er staan 10 muzikanten op het podium, wat terug doet denken aan de uitverkochte shows in het Sportpaleis, nu hier live op de Grote Kaai in Lokeren, fantastisch toch? DJ Regi mocht er nog een lap op geven met een sterke dj set.

Wat een droomstart voor het 10-daagse festival! (Padi en Sandro)

Info en tickets: www.lokersefeesten.be

Dominic De Clerck, Fien De Temmerman, Bert Vansteelandt, Tore Aper, Melissa Goeminne, Fleur Goeminne en Tine Vandeputte uit Kortrijk en Gullegem. Deze supersympathieke bende had speciaal voor deze avond een gepersonaliseerde T-shirt laten maken.

Speciaal gekomen voor Marco Borsato: deze lieve dames uit Roeselare en Kortrijk: Sarah Vermeire, Ann Van Nieuwenhuyse, Sofie Vandekerkhove, Nathalie Schamp, Tania Francois, Sylvie Vandekerkhove, Katleen Bloem en Annie Westerlinck.

Grote dorst terwijl de vrouwen genoten van Marco Borsato, deze toffe gasten uit Brugge: David Lampiere, Michiel Clyncke, Thomas Cornelis en Staf Maenhout. Dankjewel voor het pintje, mannen!

In het publiek Jeroen Decuyper uit Lichtervelde. Hij filmde met zijn gsm het liedje "Vlinders In Haar Buik" van Niels Destadsbader. Jeroen en zijn vrouw verloren hun zoontje Lukas in de 22ste week van haar zwangerschap toen Niels dit liedje op dat moment uitbracht. Het liedje, een ode aan sterrenkinderen, brengt droevige herinneringen voor hen terug.

(PADI)