Het begon voor dit gezelschap op vrijdag 19 juli. Ieder weekend (vrijdag, zaterdag, zondag én ook donderdag 15 augustus) in juli, augustus en begin september stond Jacky Lafon met haar collega's op het prachtige podium van Het Witte Paard. Ook voor de laatste show was de zaal tot in de nok gevuld met een enthousiast publiek dat vanaf de eerste minuut genoot van de sketchen en muzikale optredens van Luc Steeno, Laura Lynn, Matthias Lens, Frank Van Erum, Jacky Lafon, de internationale act en ook het showballet.

Tijdens een sketch met Frank Van Erum als politie-agent alias Miel de Krokodil kreeg Jacky plots de slappe lach, waarna ook Frank hevig moest lachen. Het publiek begon dan ook te lachen, maar niemand wist wat er precies gaande was. Was het iets met het notitieboekje van de agent dat Jacky had gekregen ? Op het einde van deze sketch zei Jacky tegen het publiek : "Frank had een blote piemel in dat boekje getekend." En precies op die pagina sloeg Jacky dat open, waarna ze de slappe lach kreeg. Jacky stond ook stil bij de verkoop van haar bier Zatte Rita.

Jacky en Frank tijdens hun sketch van de foutief geparkeerde wagen. In deze sketch kreeg Jacky de slappe lach. © FODI

De opbrengst gaat naar zieke kindjes, die begin december, samen met Make-A-Wish, naar Disneyland Parijs mogen reizen. Jacky doet dat al voor de 35ste keer, maar dit jaar is het wel de laatste keer. Op het einde van het optreden zorgde de organisatie voor een verrassing. In de zaal werden er lichtfakkels uitgedeeld. Iedereen begon ermee te zwaaien. Niet enkel Jacky, maar ook Luc Steeno waren ontroerd toen ze daarna nog even het woord namen.

"Het zijn tranen van geluk", zei Jacky, waarna ze nogmaals recht uit haar hart het publiek bedankte voor zoveel mooie momenten. Tijdens de laatste show had Jacky in haar dankwoord ook Maria vermeld, die maar liefst tien keren met andere mensen was afgezakt naar Ambiance aan Zee. "Mijn bloemen zijn voor Maria", zei Jacky door haar microfoon. "Tien keren afkomen, inclusief met maaltijd. Dat verdient zeker en vast een bloemetje."

Het begon voor dit gezelschap op vrijdag 19 juli. Ieder weekend (vrijdag, zaterdag, zondag én ook donderdag 15 augustus) in juli, augustus en begin september stond Jacky Lafon met haar collega's op het prachtige podium van Het Witte Paard. Ook voor de laatste show was de zaal tot in de nok gevuld met een enthousiast publiek dat vanaf de eerste minuut genoot van de sketchen en muzikale optredens van Luc Steeno, Laura Lynn, Matthias Lens, Frank Van Erum, Jacky Lafon, de internationale act en ook het showballet. Tijdens een sketch met Frank Van Erum als politie-agent alias Miel de Krokodil kreeg Jacky plots de slappe lach, waarna ook Frank hevig moest lachen. Het publiek begon dan ook te lachen, maar niemand wist wat er precies gaande was. Was het iets met het notitieboekje van de agent dat Jacky had gekregen ? Op het einde van deze sketch zei Jacky tegen het publiek : "Frank had een blote piemel in dat boekje getekend." En precies op die pagina sloeg Jacky dat open, waarna ze de slappe lach kreeg. Jacky stond ook stil bij de verkoop van haar bier Zatte Rita. De opbrengst gaat naar zieke kindjes, die begin december, samen met Make-A-Wish, naar Disneyland Parijs mogen reizen. Jacky doet dat al voor de 35ste keer, maar dit jaar is het wel de laatste keer. Op het einde van het optreden zorgde de organisatie voor een verrassing. In de zaal werden er lichtfakkels uitgedeeld. Iedereen begon ermee te zwaaien. Niet enkel Jacky, maar ook Luc Steeno waren ontroerd toen ze daarna nog even het woord namen. "Het zijn tranen van geluk", zei Jacky, waarna ze nogmaals recht uit haar hart het publiek bedankte voor zoveel mooie momenten. Tijdens de laatste show had Jacky in haar dankwoord ook Maria vermeld, die maar liefst tien keren met andere mensen was afgezakt naar Ambiance aan Zee. "Mijn bloemen zijn voor Maria", zei Jacky door haar microfoon. "Tien keren afkomen, inclusief met maaltijd. Dat verdient zeker en vast een bloemetje."