Level Six viert zesde verjaardag in AED Studios in Lint

© foto Level Six
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op woensdagavond 14 november viert de band Level Six hun verjaardag tijdens een afterworkparty in de AED Studios in Lint. Op die dag is het immers exact zes jaar geleden dat Level Six voor de eerste keer op een podium stond in het Antwerpse toenmalige Café Local.

Jo Hens is niet enkel acteur (binnenkort is hij te zien in de spektakel-musical 40-45), maar hij kan ook nog eens zingen. Samen met zangeres Katerine Avgoustakis (die je kent van onder andere Star Academy) en hun vier muzikanten staat hij al zes jaar op het podium met de partyband Level Six.

Dat vieren ze met een tournee door heel Vlaanderen. De tour ‘VI’ wordt afgetrapt op woensdag 14 november met een groot verjaardagsfeest in de AED Studios in Lint. Een knipoog naar Jo’s andere job, want in diezelfde studio’s worden ook de afleveringen van Familie opgenomen. Bovendien wonen Jo en de muzikanten allemaal in Lint.

Het verjaardagsfeest is meteen ook de aftrap van het tweede seizoen van het afterworkconcept Overuren. Naast resident DJ Maarten Vancoillie (Q-Music) krijgt de editie op 14 november meteen een extra live-touch met de partyband Level Six.

Zes weetjes over Level Six

1. Zes jaar Level Six: 260 optredens

Sinds zes jaar brengt de hippe coverband Level Six originele medleys van de grootste hits van de voorbije jaren. De afgelopen jaren stonden ze op podia van heel wat grote festivals: Gentse Feesten, Mol Feest, Herentals Feest, Paal Op Stelten, Rock 4 Specials, Color Runs, Sinksenfoor, Adecco Brussels Ekiden, European Night, Eindejaarsvuurwerk Stad Antwerpen/Eén, Oosthoek Live, Wettelconcerten, start Ronde van Vlaanderen, Q-Beachhouse, MNM Marathonradio, Festival Aan Zee, Parkpop Oostkamp, Temse in de Wolken, … En na een drukke (festival)zomer staan ze ook dit najaar op heel wat podia met hun verjaardagsconcerten ‘VI’.

2. Laura Tesoro zong ooit nog bij Level Six

In 2015 kreeg Jo Hens versterking van niemand minder dan Laura Tesoro. In 2016 nam Katerine Avgoustakis het over van Laura, toen bekend raakte dat zij ons land zou verdedigen tijdens het Eurovisiesongfestival en dus een erg drukke periode tegemoet ging.

3. Katerine werd dit jaar mama van Olivia

In 2005 won Katerine Avgoustakis de zangwedstrijd Star Academy. Zo’n dertien jaar later werkt ze voor de VOKA Limburg, repeteert ze ‘s avonds met Level Six, behaalde ze haar diploma middelbaar onderwijs én in maart 2018 beviel ze van haar dochter Olivia. Pittig, als je ‘t ons vraagt!

4. Jo Hens gaat naakt…

…én hij speelt mee in de spektakel-musical 40-45. Niet dat die twee iets met elkaar te maken hebben. Jo is de understudy van hoofdrolspeler Jelle Cleymans in 40-45. Tijdens de schoolvoorstellingen van de musical zal Jo te zien zijn óf wanneer Jelle ziek zou zijn. Eind oktober ging Ladies Night in première, een toneelstuk geregisseerd door James Cooke en gebaseerd op de film The Full Monty. Jo Hens is één van de hoofdrolspelers en moet, net als de rest van de cast overigens, volledig naakt gaan. Dat Jo – naast zingen – ook een sterk staaltje kan acteren, wisten we trouwens al langer. Jo vervult al enkele jaren de rol van Nico in de televisieserie Familie en stond eerder al op het podium in de musicals Grease en Roodkapje.

5. 6 jaar Level Six, 6 jaar collega’s

Jo en Katerine staan natuurlijk niet alleen op het podium. Optreden doen ze samen met Wim De Puysseleyr (Bas), Stefan Potiau (Keys), Jonas Vankrunkelsven (Drum), Hans Humblet (Gitaar).

6. Hun eerste concert was op 14 november 2012

Op woensdag 14 november 2018 viert de band hun verjaardag tijdens een afterworkparty in de AED Studios in Lint. Op die dag is het exact zes jaar geleden dat Level Six voor de eerste keer op het podium stond (in het Antwerpse toenmalige Café Local).

(PADI)

Tickets voor hun ‘birthdaybash’ kosten 12 euro in voorverkoop of 15 euro aan de kassa en vind je hier: www.overuren.be. Ook op de line-up die avond: Q-Music dj Maarten Vancoillie en dj Cluts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier