Op zondagnamiddag 31 maart én ook op zaterdagavond 6 april staan de deuren van deze imposante zaal weer wagenwijd open voor meer dan 50.000 muziekliefhebbers, goed voor een nieuw record.

Dit jaar kozen de organisatoren voor het eerst voor het centrale thema kermis. In de inkomhal kon je er niet naast kijken en werd dat thema ingevuld met populaire kermisattracties, zoals een paardenmolen, schietkraam, een rupsmolen, enz. De enige West-Vlaamse zangeres Laura Lynn op Het Schlagerfestival in Hasselt mocht inderdaad het muzikale feest openen met Vanavond gaan we naar de kermis, samen met De Romeo's die daarmee ooit hun eerste Nederlandstalige hit scoorden.

Na een kort welkom van burgemeester van dienst - tevens presentator - Kürt Rogiers mocht Laura Lynn verder op het podium plaatsnemen. De zangeres zong ook 1000 x belogen, Hupfaldere, een medley met Hum papa/Eviva Espana/Allereerste keer...Laura Lynn had het feestje goed ingezet, waarna ze even op adem kon komen. Na de pauze werd ze terug op het imposante podium verwacht.

De 84-jarige Vader Abraham alias Pierre Kartner uit Nederland zong eerst zijn Smurfenlied en daarna Een kind zonder moeder. Vader Abraham zong dat samen met Laura Lynn. Voor Laura Lynn zat het er dan op of toch niet, want terwijl de duizenden mensen genoten van de show trokken De Romeo's, samen met Laura Lynn, naar de kermiskramen in de Ethias Arena in Hasselt.

Maar weinig mensen hadden op dat moment oog voor deze bekende Vlamingen, die op dat moment zomaar door de zaal liepen. Laura Lynn, samen met Davy Gilles, Gunther Levi en Chris Van Tongelen installeerden zich in de rupsmolen voor enkele foto's. Of ze ook eens een toertje wilden doen? Natuurlijk, geen probleem. De kermiseigenaar liet de molen maar draaien én vlugger draaien én nog vlugger draaien. De kap ging ook over de rups.

En daarna was het nog niet gedaan, want de rupsmolen reed dan achteruit. Tientallen toertjes. De bekende Vlamingen konden er na een tijdje niet meer mee lachen. Toen Laura Lynn en ook Davy Gilles uit de rupsmolen stapten, waren ze zo duizelig als wat. "Ik ben er niet goed van", zei Davy Gilles tegen ons.

Laura Lynn had dan weer geluk dat we dichtbij stonden en dat we haar even konden ondersteunen, want de zangeres stond wat waggelend op haar benen. Ze zullen zich het ritje op de rupsmolen nog lang herinneren. Of ze dat ooit nog eens zullen overdoen? We denken van niet, want dit ritje werd dé rit van hun leven. Lang konden ze echter niet recupereren, want op 't einde van Het Schlagerfestival stonden alle artiesten terug op het podium om samen te zingen Thank you for the music.

(PADI/ foto's PADI)

Zaterdag 6 april : uitverkocht. Show zondagnamiddag 31 maart om 15 uur : last-minute beslissers kunnen de allerlaatste tickets aankopen aan de kassa.

Op zondagnamiddag 31 maart én ook op zaterdagavond 6 april staan de deuren van deze imposante zaal weer wagenwijd open voor meer dan 50.000 muziekliefhebbers, goed voor een nieuw record. Dit jaar kozen de organisatoren voor het eerst voor het centrale thema kermis. In de inkomhal kon je er niet naast kijken en werd dat thema ingevuld met populaire kermisattracties, zoals een paardenmolen, schietkraam, een rupsmolen, enz. De enige West-Vlaamse zangeres Laura Lynn op Het Schlagerfestival in Hasselt mocht inderdaad het muzikale feest openen met Vanavond gaan we naar de kermis, samen met De Romeo's die daarmee ooit hun eerste Nederlandstalige hit scoorden. Na een kort welkom van burgemeester van dienst - tevens presentator - Kürt Rogiers mocht Laura Lynn verder op het podium plaatsnemen. De zangeres zong ook 1000 x belogen, Hupfaldere, een medley met Hum papa/Eviva Espana/Allereerste keer...Laura Lynn had het feestje goed ingezet, waarna ze even op adem kon komen. Na de pauze werd ze terug op het imposante podium verwacht. De 84-jarige Vader Abraham alias Pierre Kartner uit Nederland zong eerst zijn Smurfenlied en daarna Een kind zonder moeder. Vader Abraham zong dat samen met Laura Lynn. Voor Laura Lynn zat het er dan op of toch niet, want terwijl de duizenden mensen genoten van de show trokken De Romeo's, samen met Laura Lynn, naar de kermiskramen in de Ethias Arena in Hasselt. Maar weinig mensen hadden op dat moment oog voor deze bekende Vlamingen, die op dat moment zomaar door de zaal liepen. Laura Lynn, samen met Davy Gilles, Gunther Levi en Chris Van Tongelen installeerden zich in de rupsmolen voor enkele foto's. Of ze ook eens een toertje wilden doen? Natuurlijk, geen probleem. De kermiseigenaar liet de molen maar draaien én vlugger draaien én nog vlugger draaien. De kap ging ook over de rups. En daarna was het nog niet gedaan, want de rupsmolen reed dan achteruit. Tientallen toertjes. De bekende Vlamingen konden er na een tijdje niet meer mee lachen. Toen Laura Lynn en ook Davy Gilles uit de rupsmolen stapten, waren ze zo duizelig als wat. "Ik ben er niet goed van", zei Davy Gilles tegen ons. Laura Lynn had dan weer geluk dat we dichtbij stonden en dat we haar even konden ondersteunen, want de zangeres stond wat waggelend op haar benen. Ze zullen zich het ritje op de rupsmolen nog lang herinneren. Of ze dat ooit nog eens zullen overdoen? We denken van niet, want dit ritje werd dé rit van hun leven. Lang konden ze echter niet recupereren, want op 't einde van Het Schlagerfestival stonden alle artiesten terug op het podium om samen te zingen Thank you for the music. (PADI/ foto's PADI)Zaterdag 6 april : uitverkocht. Show zondagnamiddag 31 maart om 15 uur : last-minute beslissers kunnen de allerlaatste tickets aankopen aan de kassa.