Laura Lynn enige West-Vlaamse op het podium van Schlagerfestival in Hasselt

Laura Lynn is de enige West-Vlaamse die te gast is op Het Schlagerfestival in Hasselt. © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vrijdag 29 maart wordt het startschot gegeven voor Het Schlagerfestival 2019 in de Ethias Arena in Hasselt. Slechts één West-Vlaamse zangeres staat op het podium, namelijk Laura Lynn die er al voor de elfde keer bij is.

Op 22 maart 2005 stelde zangeres Laura Lynn uit Ardooie haar single Je hebt mij 1.000 maal belogen voor tijdens een verrassingsoptreden in het nieuwe rusthuis Maria Ter Ruste in Zwevezele. Toen trakteerde Laura Lynn daar de bewoners met een eerste optreden en een wafelenbak. Veertien jaar later keerde Laura Lynn er terug om nogmaals de bewoners muzikaal te verwennen. In die voorbije jaren beleefde Laura Lynn op muzikaal vlak heel wat wondermooie momenten. Eén ervan is ook haar deelname aan Het Schlagerfestival in Hasselt.

“Dit jaar is het al de elfde keer dat ik op het podium sta van Het Schlagerfestival. De eerste keer dateert van bij de opstart in 2006. In 2015, 2016 en 2017 stond ik er twee keer, samen met The Lynn Sisters en solo. Ik vergeet nooit mijn allereerste keer in 2006. Ik stond als beginnende zangeres tussen al die grote artiesten, waar ik zo naar op keek. Voor mezelf was alles nieuw. Zo’n groot evenement gaf natuurlijk een kick, maar zelfs na al die jaren heb ik nog altijd knikkende knieën.”

Door het succes van Het Schlagerfestival in Hasselt begonnen er overal schlagerparades als paddenstoelen uit de grond te rijzen. “Hasselt heeft de schlagers wel degelijk op de kaart gezet”, benadrukt Laura Lynn. “Hun grootse aanpak was meteen een schot recht in de roos. Ze kozen voor grote namen op de affiche, een mooi decor, een fantastische liveband en een professionele dansgroep. Het Schlagerfestival in Hasselt was vanaf de eerste uitgave afgewerkt. Er hangt ook een familiale sfeer. Het is ook een heuse verkleed partij met toeters en bellen. Een pintje drinken is mogelijk en aan eten ontbreekt het er ook niet. Het is daar één groot feest. Ik ben altijd gelukkig wanneer ik wordt geboekt om daar op te treden. Het blijft iets apart”, bekent Laura Lynn, die één dag voor de start voor een repetitie naar de Ethias Arena in Hasselt trekt.

“Ook op vrijdag – zelfs net nog voor aanvang van de show – doorlopen we de liedjes. Ik zing er vijf:Je hebt mij 1000 x belogen, Hupfaldera, Polonaise medley, Naar de kermis (duet met De Romeo’s) en een verrassingsduet. Voor aanvang heb ik nog stress. Dat komt omdat Hasselt als schlagerfestival hét evenement van het jaar is. Duizenden mensen komen erop af.” Hasselt-Ardooie is niet bij de deur. Blijft Laura Lynn na de show in deze stad overnachten? “Ik zal wellicht één keer blijven overnachten, maar ik verkies toch het liefst mijn eigen bedje.”

Het Schlagerfestival, Ethias Arena in Hasselt op vrijdag 29, zaterdag 30, zondagmiddag 31 maart, zaterdag 6 april met gastheer-presentator Kürt Rogiers, John Leo, André Hazes, De Romeo’s, Lindsay, John Terra, Yves Segers, Wim Soutaer, Charles Van Domburg, Willy Sommers, Luc Steeno, Vader Abraham en Laura Lynn. Tickets: 070 345 345 (max. 0,30 euro/min), www.hetschlagerfestival.be.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier