In de studio van Sterman & Cook in Eeklo bij Filip Martens en wijlen Lieve Decock sloegen we een babbel met Laura Lynn. Het is in deze studio dat Laura Lynn in de beginperiode haar hit 'Je hebt me 1000 x belogen' opnam.

Vijftien jaar Laura Lynn is géén feestje geworden zoals we van je toch gewoon zijn. Heb je al vaak gevloekt op dat coronajaar 2020 ?

Laura : "Ik heb inderdaad al heel veel gevloekt, maar het heeft weinig zin. Je kan er niets aan veranderen, maar 't is verschrikkelijk. Vijftien jaar zou gevierd worden met de fans, met een verjaardagshow op 20 juni jl. die is verplaatst naar 6 maart 2021, met een nieuwe cd maar daar is niets van in huis gekomen. Dat is even slikken. En het eigenaardige is, het is grappig maar ik had een voorgevoel en dat kan mijn mama beamen. Toen het album zou uitkomen, had ik een voorgevoel dat er iets zou verkeerd gaan. Het album zou uitkomen op vrijdag de dertiende, een slechte datum. Maar ik had niet verwacht dat we dan in lockdown zouden gaan. Of ik bijgelovig ben ? Ik denk een beetje toch. Ik maakte nog nooit iets negatief mee, maar nu had ik vooraf een raar gevoel."

'Country 2' kwam al uit én nu breng je nog een 'Deluxe-versie' uit. Waarom opteerden jullie voor een dergelijk concept ?

Laura : "De 'Country 1' verkocht goed en stond ook op een bepaald moment op nummer één. We hadden ook een hele lijst met dergelijke liedjes en dus besloten we een 'Country 2' uit te brengen. Ik weet dat ik het bij ieder album zeg, maar ik vind dit album beter dan 'Country 1'. Er staan meer bekendere liedjes op en ze zijn herkenbaarder voor de mensen wat bij 'Country 1' wat minder was. Ik ben blij dat er nu een 'Deluxe-versie' van 'Country 2' wordt uitgebracht."

Voor welke bonustracks koos je ?

Laura : "Ik koos voor 'Laat je hart slaan', 'Ik trek het me niet aan' en 'De line dance'."

Je zocht vijftien van je mooiste liedjes uit. Vertel, wat koos je uit ? Wat mocht er zeker niet ontbreken ? En waarom koos je precies voor die nummers ?

Laura : "Iedereen kent mij vooral van de vlotte liedjes, de ambiance, de polonaise, de liedjes zoals 'Je hebt mij 1000 x belogen'. Maar eigenlijk, wanneer ik naar al mijn nummers luisterde, dan zong ik ook al veel ballades. Er werden in 't begin van mijn carrière ook veel nummers geschreven door wijlen Lieve Decock, echtgenote van Filip Martens alias Sterman & Cook uit Eeklo. Lieve kon zo'n mooie teksten schrijven, die naar je keel grepen. Ik blijf dat de mooiste liedjes vinden. Luister je naar deze liedjes, dan zal je veel rustige nummers horen weerklinken, zoals 'Eliana' over mijn dochter, 'Engelen praten niet' over mijn overleden papa... De ballades zijn mijn lievelingsnummers."

Ga je je in de toekomst meer focussen op ballades of is dat nu eerder toevallig dat er zoveel op het album staan ?

Laura : "Och, ik denk eerder dat het toevallig is. Ik moest een lijst maken uit heel veel liedjes. Ik heb die zo eruit gepikt, maar ik zei wel al vaak dat ik ooit eens een album wil uitbrengen met enkel maar ballades op. Okee, 't is misschien dan niet zo'n vrolijk album, want de teksten zullen dan automatisch over een verloren liefde of de dood gaan. De teksten zullen niet altijd zo vrolijk zijn, maar ik denk dat veel mensen houden van een liedje waar je je eigen in terug vindt."

Ben je tijdens de coronaperiode zelf aan het schrijven geslagen ?

Laura : "Ik weet van mijn eigen dat ik daar niet sterk in ben. Ik laat dat over aan anderen die daar beter in zijn. Ik probeerde het ook niet, want ik weet dat ik daar niet goed in ben. Zelfs wanneer ik op mijn Facebook iets post, dan moet ik meerdere keren nadenken wat ik ga schrijven en of het tekstueel wel goed is. Laat de teksten maar over aan iemand die dit beter kan."

Laura Lynn met de feesttaart nav. haar 15-jarige carrière., PADI/Daniël
Laura Lynn met de feesttaart nav. haar 15-jarige carrière. © PADI/Daniël

Ik ontving de info waarop vermeld staat dat Gene Thomas van 'Je hebt me 1000 x belogen' een pareltje maakte. Wat is uw visie daarover ? Moeilijk voor je om een eigen nummer in een ander jasje te horen weerklinken ?

Laura : "Dit liedje kwam binnen en we hebben er niets aan veranderd. Het blijft hangen. Dat tussenstukje dat hij maakte, is iets dat blijft hangen. Het is tof gedaan en het doet mij denken aan 'Liefde voor Muziek.'"

Laura Lynn in 't Engels, zegt je dat iets ? Country-nummers brengen in 't Engels door een engel van een zangeres zouden toch ook mooi weerklinken ?

Laura (glimlacht) : "Eerlijk gezegd, ik ben niet goed in talen. Ik weet niet of de uitspraken okee zouden zijn. Ooit nam ik een album in het Zuid-Afrikaans op en ik heb serieus gezweet. Ik weet dat ik momenten had dat ik zat te lachen met de uitspraak, momenten dat ik goed zat te zweten en momenten beleefde dat ik zat te wenen omdat het niet lukte. Engels, neen, geef mij dus maar Nederlands."

Hoe erg mis je de muziek ? Zal er nà corona geen stormvloed aan nieuwe muzikale projecten op ons afkomen, wantja... iedereen heeft nu tijd om te brainstormen en om nieuwe ideeën uit te werken. Ben jij daar ook mee bezig ?

Laura : "Dat is zo. Iedereen heeft nu heel veel tijd om na te denken en wat men wil brengen in de toekomst, allemaal nieuwe ideeën. Ik mis het enorm. Ik vond van mezelf dat ik de zomer goed doorkwam. Het was mooi weer, ik had veel tijd voor Eliana. Ik kon dingen doen die ik in de voorbije vijftien jaar niet meer kon doen. Nu wordt het echter slecht weer en donker. Nu bemerk ik dat we dat podium allemaal nodig hebben. Het zal echter nog niet voor direct zijn, maar ik hoop van wel. We moeten positief blijven. Als we weer mogen optreden, dan hoop ik dat er nieuwe artiesten bijkomen. Nu krijgen die al de kans niet meer, maar ze zijn zeker en vast welkom."

Je haalde het al in een vorige vraag aan, maar hoe voelt dat aan : een zangeres zonder podium. Ben je prikkelbaarder ?

Laura : "Mijn ma zegt wel eens 'Je loopt weer vies vandaag hoor' (lacht). Maarja, als het weekend is en je hebt geen optredens, wat moet je altijd thuis gaan doen hé ? Je kan niet blijven de grote kuis doen en van 's morgens tot 's avonds aan de kookpotten staan. Dat is heel moeilijk uit te leggen aan mensen die niet op een podium staan, waarom wij zagen en klagen dat er niets is voor ons, dat we een beetje worden vergeten. Dat knaagt, dat frustreert toch wel een beetje."

En wanneer staat Laura Lynn nog eens op een podium ? Staat er nog iets in je agenda voor 2020 ?

Laura : "Normaal gezien zijn er twee akoestische optredens voorzien op 30 en 31 oktober in Huize Delicatesse in Rollegem-Kapelle. Het is beperkt, we houden ons ook aan de coronamaatregelen. Ik kijk er naar uit en hoop dat het mag doorgaan."

In de toekomst : Zou je een eventuele deelname aan 'Liefde voor Muziek' als een erkenning vinden voor alles wat je al bereikte in de showbizz ? Kwam er daarover al een telefoontje in uw richting of werd je daarvoor nog niet gevraagd ?

Laura : "Die vraag werd wel eens in 't begin van mijn carrière gesteld, maar ik ben een nerveus type. Ik heb altijd schrik om iets verkeerd te doen. Het hoorde al van andere artiesten dat het niet gemakkelijk is. Je moet in een aantal dagen bepaalde nummers kennen. Je staat voor de camera, veel mensen zien je, je moet het goed doen. Nu zou ik het wel overwegen. Als ik terugblik op de voorbije jaren én vooral dit jaar, dan vind ik dat straffe kost wat ze brengen. Iedere artiest die deelneemt komt daar heel goed uit. Het is zo verrassend. Ik zat dit jaar vaak met tranen in de ogen te kijken, maar ook met trots omdat ze het zo goed brachten."

Voor wie had je een boontje ?

Laura : "Ik vind dat een moeilijke vraag, maar ik had wel een boontje voor André Hazes. Ik was ook enorm muzikaal verrast van Sean Dhondt. Ook Gene Thomas... als jong meisje was ik grote fan van X-Session. Ik vond het schitterend wat hij deed met zijn stem. Het duo Tom en Kato waren ook heel verrassend. Twee mensen waar we niet veel meer van hoorden, maar zo zie je maar. Iedere week met je hoofd op tv komen, dat doet toch wel iets."

Vijftien jaar Laura Lynn is bijna voorbij. Zijn er bepaalde zaken die je in de komende vijftien jaar gerealiseerd wil zien, zoals een akoestische set spelen, een album vol ballades opnemen, enz. Heb je nog andere wensen, bepaalde dromen die je hebt voor je verdere muzikale toekomst ?

Laura : "Voor mij is het belangrijk dat ik de komende jaren heel vaak op het podium kan en mag staan. Akoestisch is iets dat ik nog nooit deed, maar ik ben er zeker van dat ik dat leuk zal vinden. In de verdere toekomst zou ik het leuk vinden dat de artiesten meer met een liveband optreden, want dan je nog iets meer doen. Je kan liedjes van vijftien jaar geleden met muzikanten in een andere versie brengen. Je kan zoveel meer doen met livemuzikanten, dat wil ik zéker doen. Ik wil ook nog meerdere platen maken en één album met ballades opnemen."

Ik bemerkte op je sociale media dat je de voorbije zomer ontzettend hard Het Witte Paard in Blankenberge hebt gemist ?

Laura : "Enorm ! Vorig jaar had ik nooit verwacht dat het dit jaar niet zou doorgaan. Vorig jaar was die show met Jacky Lafon en de collega's ook zo leuk. Ik heb de collega's gemist. In 't begin hebben we vaak met elkaar gebeld. De eerste repetitie was in aantocht, maar dat lukte niet meer. Dan is het gestopt. Er was geen sprake meer van een show in Het Witte Paard. Dat is heel jammer." (PADI)

Laura Lynn in de studio van Filip Martens in Eeklo, samen met showbizzmedewerker PADI., PADI/Daniël
Laura Lynn in de studio van Filip Martens in Eeklo, samen met showbizzmedewerker PADI. © PADI/Daniël

'Country 2 - Deluxe' kan je vanaf vrijdag 16 oktober aankopen in de platenzaak of verkrijgen via de grote streamingsplatformen.

In de studio van Sterman & Cook in Eeklo bij Filip Martens en wijlen Lieve Decock sloegen we een babbel met Laura Lynn. Het is in deze studio dat Laura Lynn in de beginperiode haar hit 'Je hebt me 1000 x belogen' opnam.Vijftien jaar Laura Lynn is géén feestje geworden zoals we van je toch gewoon zijn. Heb je al vaak gevloekt op dat coronajaar 2020 ?Laura : "Ik heb inderdaad al heel veel gevloekt, maar het heeft weinig zin. Je kan er niets aan veranderen, maar 't is verschrikkelijk. Vijftien jaar zou gevierd worden met de fans, met een verjaardagshow op 20 juni jl. die is verplaatst naar 6 maart 2021, met een nieuwe cd maar daar is niets van in huis gekomen. Dat is even slikken. En het eigenaardige is, het is grappig maar ik had een voorgevoel en dat kan mijn mama beamen. Toen het album zou uitkomen, had ik een voorgevoel dat er iets zou verkeerd gaan. Het album zou uitkomen op vrijdag de dertiende, een slechte datum. Maar ik had niet verwacht dat we dan in lockdown zouden gaan. Of ik bijgelovig ben ? Ik denk een beetje toch. Ik maakte nog nooit iets negatief mee, maar nu had ik vooraf een raar gevoel."'Country 2' kwam al uit én nu breng je nog een 'Deluxe-versie' uit. Waarom opteerden jullie voor een dergelijk concept ?Laura : "De 'Country 1' verkocht goed en stond ook op een bepaald moment op nummer één. We hadden ook een hele lijst met dergelijke liedjes en dus besloten we een 'Country 2' uit te brengen. Ik weet dat ik het bij ieder album zeg, maar ik vind dit album beter dan 'Country 1'. Er staan meer bekendere liedjes op en ze zijn herkenbaarder voor de mensen wat bij 'Country 1' wat minder was. Ik ben blij dat er nu een 'Deluxe-versie' van 'Country 2' wordt uitgebracht."Voor welke bonustracks koos je ?Laura : "Ik koos voor 'Laat je hart slaan', 'Ik trek het me niet aan' en 'De line dance'."Je zocht vijftien van je mooiste liedjes uit. Vertel, wat koos je uit ? Wat mocht er zeker niet ontbreken ? En waarom koos je precies voor die nummers ?Laura : "Iedereen kent mij vooral van de vlotte liedjes, de ambiance, de polonaise, de liedjes zoals 'Je hebt mij 1000 x belogen'. Maar eigenlijk, wanneer ik naar al mijn nummers luisterde, dan zong ik ook al veel ballades. Er werden in 't begin van mijn carrière ook veel nummers geschreven door wijlen Lieve Decock, echtgenote van Filip Martens alias Sterman & Cook uit Eeklo. Lieve kon zo'n mooie teksten schrijven, die naar je keel grepen. Ik blijf dat de mooiste liedjes vinden. Luister je naar deze liedjes, dan zal je veel rustige nummers horen weerklinken, zoals 'Eliana' over mijn dochter, 'Engelen praten niet' over mijn overleden papa... De ballades zijn mijn lievelingsnummers."Ga je je in de toekomst meer focussen op ballades of is dat nu eerder toevallig dat er zoveel op het album staan ?Laura : "Och, ik denk eerder dat het toevallig is. Ik moest een lijst maken uit heel veel liedjes. Ik heb die zo eruit gepikt, maar ik zei wel al vaak dat ik ooit eens een album wil uitbrengen met enkel maar ballades op. Okee, 't is misschien dan niet zo'n vrolijk album, want de teksten zullen dan automatisch over een verloren liefde of de dood gaan. De teksten zullen niet altijd zo vrolijk zijn, maar ik denk dat veel mensen houden van een liedje waar je je eigen in terug vindt."Ben je tijdens de coronaperiode zelf aan het schrijven geslagen ?Laura : "Ik weet van mijn eigen dat ik daar niet sterk in ben. Ik laat dat over aan anderen die daar beter in zijn. Ik probeerde het ook niet, want ik weet dat ik daar niet goed in ben. Zelfs wanneer ik op mijn Facebook iets post, dan moet ik meerdere keren nadenken wat ik ga schrijven en of het tekstueel wel goed is. Laat de teksten maar over aan iemand die dit beter kan."Ik ontving de info waarop vermeld staat dat Gene Thomas van 'Je hebt me 1000 x belogen' een pareltje maakte. Wat is uw visie daarover ? Moeilijk voor je om een eigen nummer in een ander jasje te horen weerklinken ?Laura : "Dit liedje kwam binnen en we hebben er niets aan veranderd. Het blijft hangen. Dat tussenstukje dat hij maakte, is iets dat blijft hangen. Het is tof gedaan en het doet mij denken aan 'Liefde voor Muziek.'"Laura Lynn in 't Engels, zegt je dat iets ? Country-nummers brengen in 't Engels door een engel van een zangeres zouden toch ook mooi weerklinken ?Laura (glimlacht) : "Eerlijk gezegd, ik ben niet goed in talen. Ik weet niet of de uitspraken okee zouden zijn. Ooit nam ik een album in het Zuid-Afrikaans op en ik heb serieus gezweet. Ik weet dat ik momenten had dat ik zat te lachen met de uitspraak, momenten dat ik goed zat te zweten en momenten beleefde dat ik zat te wenen omdat het niet lukte. Engels, neen, geef mij dus maar Nederlands."Hoe erg mis je de muziek ? Zal er nà corona geen stormvloed aan nieuwe muzikale projecten op ons afkomen, wantja... iedereen heeft nu tijd om te brainstormen en om nieuwe ideeën uit te werken. Ben jij daar ook mee bezig ?Laura : "Dat is zo. Iedereen heeft nu heel veel tijd om na te denken en wat men wil brengen in de toekomst, allemaal nieuwe ideeën. Ik mis het enorm. Ik vond van mezelf dat ik de zomer goed doorkwam. Het was mooi weer, ik had veel tijd voor Eliana. Ik kon dingen doen die ik in de voorbije vijftien jaar niet meer kon doen. Nu wordt het echter slecht weer en donker. Nu bemerk ik dat we dat podium allemaal nodig hebben. Het zal echter nog niet voor direct zijn, maar ik hoop van wel. We moeten positief blijven. Als we weer mogen optreden, dan hoop ik dat er nieuwe artiesten bijkomen. Nu krijgen die al de kans niet meer, maar ze zijn zeker en vast welkom."Je haalde het al in een vorige vraag aan, maar hoe voelt dat aan : een zangeres zonder podium. Ben je prikkelbaarder ?Laura : "Mijn ma zegt wel eens 'Je loopt weer vies vandaag hoor' (lacht). Maarja, als het weekend is en je hebt geen optredens, wat moet je altijd thuis gaan doen hé ? Je kan niet blijven de grote kuis doen en van 's morgens tot 's avonds aan de kookpotten staan. Dat is heel moeilijk uit te leggen aan mensen die niet op een podium staan, waarom wij zagen en klagen dat er niets is voor ons, dat we een beetje worden vergeten. Dat knaagt, dat frustreert toch wel een beetje."En wanneer staat Laura Lynn nog eens op een podium ? Staat er nog iets in je agenda voor 2020 ?Laura : "Normaal gezien zijn er twee akoestische optredens voorzien op 30 en 31 oktober in Huize Delicatesse in Rollegem-Kapelle. Het is beperkt, we houden ons ook aan de coronamaatregelen. Ik kijk er naar uit en hoop dat het mag doorgaan."In de toekomst : Zou je een eventuele deelname aan 'Liefde voor Muziek' als een erkenning vinden voor alles wat je al bereikte in de showbizz ? Kwam er daarover al een telefoontje in uw richting of werd je daarvoor nog niet gevraagd ?Laura : "Die vraag werd wel eens in 't begin van mijn carrière gesteld, maar ik ben een nerveus type. Ik heb altijd schrik om iets verkeerd te doen. Het hoorde al van andere artiesten dat het niet gemakkelijk is. Je moet in een aantal dagen bepaalde nummers kennen. Je staat voor de camera, veel mensen zien je, je moet het goed doen. Nu zou ik het wel overwegen. Als ik terugblik op de voorbije jaren én vooral dit jaar, dan vind ik dat straffe kost wat ze brengen. Iedere artiest die deelneemt komt daar heel goed uit. Het is zo verrassend. Ik zat dit jaar vaak met tranen in de ogen te kijken, maar ook met trots omdat ze het zo goed brachten."Voor wie had je een boontje ?Laura : "Ik vind dat een moeilijke vraag, maar ik had wel een boontje voor André Hazes. Ik was ook enorm muzikaal verrast van Sean Dhondt. Ook Gene Thomas... als jong meisje was ik grote fan van X-Session. Ik vond het schitterend wat hij deed met zijn stem. Het duo Tom en Kato waren ook heel verrassend. Twee mensen waar we niet veel meer van hoorden, maar zo zie je maar. Iedere week met je hoofd op tv komen, dat doet toch wel iets."Vijftien jaar Laura Lynn is bijna voorbij. Zijn er bepaalde zaken die je in de komende vijftien jaar gerealiseerd wil zien, zoals een akoestische set spelen, een album vol ballades opnemen, enz. Heb je nog andere wensen, bepaalde dromen die je hebt voor je verdere muzikale toekomst ?Laura : "Voor mij is het belangrijk dat ik de komende jaren heel vaak op het podium kan en mag staan. Akoestisch is iets dat ik nog nooit deed, maar ik ben er zeker van dat ik dat leuk zal vinden. In de verdere toekomst zou ik het leuk vinden dat de artiesten meer met een liveband optreden, want dan je nog iets meer doen. Je kan liedjes van vijftien jaar geleden met muzikanten in een andere versie brengen. Je kan zoveel meer doen met livemuzikanten, dat wil ik zéker doen. Ik wil ook nog meerdere platen maken en één album met ballades opnemen."Ik bemerkte op je sociale media dat je de voorbije zomer ontzettend hard Het Witte Paard in Blankenberge hebt gemist ?Laura : "Enorm ! Vorig jaar had ik nooit verwacht dat het dit jaar niet zou doorgaan. Vorig jaar was die show met Jacky Lafon en de collega's ook zo leuk. Ik heb de collega's gemist. In 't begin hebben we vaak met elkaar gebeld. De eerste repetitie was in aantocht, maar dat lukte niet meer. Dan is het gestopt. Er was geen sprake meer van een show in Het Witte Paard. Dat is heel jammer." (PADI)'Country 2 - Deluxe' kan je vanaf vrijdag 16 oktober aankopen in de platenzaak of verkrijgen via de grote streamingsplatformen.