Labadoux Festival beleeft topdriedaagse met 11.000 bezoekers

Ertebrekers kregen in de VIP-tent een taart aangeboden door de organisatie. Jeffrey, Flip en Peter zien dat wel zitten. © FODI
Redactie KW

Op zondag, de familiedag bij uitstek, kwam de zon niet tevoorschijn, maar toch kwamen er veel bezoekers af naar Labadoux. Iedereen was stevig gekleed om ook deze dag mee te beleven.

Weinig zon is wellicht minder verkoop qua bier en frisdranken. Dat is dan misschien het enige minpunt, want de driedaagse verliep super: zonder vandalisme of vechtpartijen, maar wel met ontzettend veel volk op vrijdagavond voor o.a. Daan en The Levellers, met ook een volle tent voor het schitterende optreden van Axelle Red én met eveneens een tot in de nok gevulde tent voor Ertebrekers, die een beetje op eigen terrein speelden.

Het optreden was pas voorbij of Freek Gruyaert uit Ingelmunster kon al even poseren bij Ertebrekers.
Het optreden was pas voorbij of Freek Gruyaert uit Ingelmunster kon al even poseren bij Ertebrekers.© FODI

Zanger Jeffrey ‘Bearelle’ Jefferson is immers afkomstig van Ingelmunster. Vooraf was hij een beetje nerveus, want zijn familie en vrienden waren ook van de partij. Ook Flip Kowlier komt van niet ver, namelijk van Izegem, en dan is er nog het derde groepslid Peter Lesage, die afkomstig is van Ardooie. Ertebrekers deden wat van hen werd verwacht, namelijk de feesttent plat spelen. Naast deze toppers mogen we ook niet de vele andere groepen vergeten te vermelden, die in de Club- en Pubtent speelden en dit ook telkens voor een veel te kleine tent. De 29ste uitgave van Labadoux is dus een topper geworden, die qua opkomst een van de beste is. Festivalorganisator Carl Windels sprak op zondagavond van 11.000 bezoekers en dat is inderdaad beter dan de voorbije jaren. Proficiat én nu op naar de 30ste uitgave in mei 2018. Welke toppers brengt de programmatiecel naar het jubileum ?

(PADI – foto’s FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier