Het is 35 jaar geleden dat dit stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen, maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is. In La Cage Aux Folles ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren wie je bent, ongeacht je geaardheid.

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d'Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub La Cage Aux Folles, waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als Zaza. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z'n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

Ook enkele West-Vlamingen spelen mee in 'La Cage Aux Folles'. Je bemerkt v.l.n.r. Johny Voners (Waregem), Koen Crucke (De Haan), Floris Devooght (Hulste), Baptiste Vuylsteke (Sint-Denijs bij Kortrijk)., FODI
Ook enkele West-Vlamingen spelen mee in 'La Cage Aux Folles'. Je bemerkt v.l.n.r. Johny Voners (Waregem), Koen Crucke (De Haan), Floris Devooght (Hulste), Baptiste Vuylsteke (Sint-Denijs bij Kortrijk). © FODI

Bij het lezen van het script werd Koen Crucke regelmatig overmand door emoties. "Hier zit ik al maanden op te wachten. Ik droom er al mijn leven lang van om één keer in mijn leven zo'n rol te kunnen spelen. Na het telefoontje van Stany Crets een jaar geleden, ben ik de dagen beginnen aftellen. Het is de eerste keer dat ik één jaar ouder wou zijn, want zoveel goesting heb ik in deze uitdagende rol, die mij dwingt om zoveel mogelijk kleurschakeringen van mezelf te laten zien", zegt Koen Crucke geamuseerd.

"Als ik die pruik opzet, mijn kleedje aantrek en mij schmink, dan word ik precies iemand anders. Ik begrijp die travestieten. In het dagelijkse leven zijn dat gewone jongens, maar als die als Cagelles op het podium staan, gebeurt er iets bijzonder en veranderen die compleet. Ja, dit zijn de mooie momenten van het leven en ik ben zo dankbaar dat ik dit mag doen, samen met een sterrencast: Johny Voners, Greet Rouffaer en Stany als regisseur, dat zijn cadeautjes die je krijgt. Ik wil niet oud worden en mij zeker niet oud voelen. Ik ben geen 25 meer, wel 67, maar eerlijk gezegd voel ik mij veel jonger en stukken als 'La Cage Aux Folles' houden mij ook effectief jong", zegt Koen met pretlichtjes in zijn ogen.

Een zicht op het decor dat regelmatig verandert., FODI
Een zicht op het decor dat regelmatig verandert. © FODI

(PADI & Daniël)

Te zien vanaf zaterdag 12 oktober tot zondag 3 november in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Première op woensdag 16 oktober. Tickets: vanaf 31 euro. Tickets: deepbridge.be - 070 69 10 02.

Het is 35 jaar geleden dat dit stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen, maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is. In La Cage Aux Folles ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren wie je bent, ongeacht je geaardheid. Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d'Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub La Cage Aux Folles, waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als Zaza. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z'n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?Bij het lezen van het script werd Koen Crucke regelmatig overmand door emoties. "Hier zit ik al maanden op te wachten. Ik droom er al mijn leven lang van om één keer in mijn leven zo'n rol te kunnen spelen. Na het telefoontje van Stany Crets een jaar geleden, ben ik de dagen beginnen aftellen. Het is de eerste keer dat ik één jaar ouder wou zijn, want zoveel goesting heb ik in deze uitdagende rol, die mij dwingt om zoveel mogelijk kleurschakeringen van mezelf te laten zien", zegt Koen Crucke geamuseerd."Als ik die pruik opzet, mijn kleedje aantrek en mij schmink, dan word ik precies iemand anders. Ik begrijp die travestieten. In het dagelijkse leven zijn dat gewone jongens, maar als die als Cagelles op het podium staan, gebeurt er iets bijzonder en veranderen die compleet. Ja, dit zijn de mooie momenten van het leven en ik ben zo dankbaar dat ik dit mag doen, samen met een sterrencast: Johny Voners, Greet Rouffaer en Stany als regisseur, dat zijn cadeautjes die je krijgt. Ik wil niet oud worden en mij zeker niet oud voelen. Ik ben geen 25 meer, wel 67, maar eerlijk gezegd voel ik mij veel jonger en stukken als 'La Cage Aux Folles' houden mij ook effectief jong", zegt Koen met pretlichtjes in zijn ogen.(PADI & Daniël)