Kurt Crabbé zingt ‘Mijn toeverlaat’ voor zijn toeverlaat én tevens man Yannick

Kurt bracht in deze coronatijden een single 'Mijn toeverlaat' uit, speciaal voor 'zijn ventje' Yannick Simoens. © Repro PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Dit jaar moest er compleet anders uitzien voor zanger Kurt Crabbé uit Oeselgem. In 2020 staat hij immers 25 jaar op het podium. Het moést een feestjaar worden, maar de coronamaatregelen zorgden voor een domper. De muzikale plannen werden aangepast. Nu bracht Kurt het nummer ‘Mijn toeverlaat’ uit dat hij speciaal schreef voor zijn man Yannick Simoens.

In februari begon hét feestjaar voor Kurt Crabbé met een muzikaal feest in Thierbrau in Torhout, waar hij op het podium stond in het bijzijn van collega-artiesten en ook van de Laladu-band. Kurt had nog heel wat mooie maanden voor de boeg in zijn feestjaar. Plots sprak de veiligheidsraad echter de lockdown uit, waardoor ook de veelgevraagde artiest Kurt Crabbé in zijn kot mocht blijven zitten. Zijn feestjaar werd opeens een jaar met ups en downs. “Ik geef het toe, in de voorbije weken heb ik al veel downs gekend. Na twee maanden was ik recent zo blij dat ik mijn lieve moeder Annie, mijn vader Etienne, mijn broers Rik en Guy nog eens terugzag. Dat gaf mij zoveel voldoening. Het zijn allemaal mijn toeverlaten, maar als ik eerlijk ben : mijn grootste steun, mijn grootste toeverlaat is toch mijn echtgenoot Yannick, die in deze coronatijden nog altijd druk in de weer is op zijn werk in de Proxy Delhaize In de klok in Wakken. Ik heb respect voor mijn ventje en voor al zijn collega’s van deze winkel”, zegt Kurt, waarvan er normaal in september een full-cd zou uitkomen. “Helaas is dat nu niet mogelijk, omdat we al zolang in ons kot zitten. We geraken niet klaar met het album. Ik schoof dus mijn feestjaar op naar ook 2021. Net voor de coronacrisis nam ik echter een liedje op voor mijn ventje, mijn steun én toeverlaat. Deze song past perfect op dat moment van het jaar. Mijn nieuwe single ‘Mijn toeverlaat’ is van een Vlaamse tekst voorzien door Herbert Verhaeghe. Annelies Winten speelt mee op de accordeon. De productie werd uitgevoerd door Heko Selection van jawel… zanger Bandit. Ik zou zeggen : luister allemaal eens naar dit nummer en steun de artiesten. Downloaden kan via de bekende streamingsplatformen.” (PADI)

Kurt Crabbé zingt 'Mijn toeverlaat' voor zijn toeverlaat én tevens man Yannick

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier