Kurt Crabbé uit Oeselgem: “Als ik mijn leven kon overdoen, dan deed ik precies hetzelfde”

© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zanger Kurt Crabbé uit Oeselgem maakt al enkele jaren deel uit van De Stoempers met Johan Veugelers, Annelies Winten en Ivé Renaarts. Kurt is echter al langer dan de Stoempers-periode actief als zanger. Hij staat al 23 jaar op het podium, waaronder 16 jaar als zelfstandig zanger. Zijn nieuwste album heet Mijn leven.

Het is al twaalf jaar geleden dat Kurt Crabbé (46) nog met een solo-album uitpakte. Kurt was niet van plan om nu een nieuwe cd te lanceren. “Het idee komt eigenlijk door Rik en Jan van De Kaasboerin in Mol-Postel”, zegt Kurt. “Die beloofde mij ooit voor mijn verjaardag een muziekband van Bandit. Daaruit kwam het nummer Moedermedley. Pas dan groeide bij mij het idee om toch nog eens een cd uit te brengen. Ik was er drie jaar mee bezig. Het is dus geen album geworden dat vliegensvlug werd opgenomen. De productie was in handen van Bandit. Frank Galan en ook Herbert Verhaeghe schreven een nieuw nummer voor mijn cd. Er staan ook drie duetten op met accordeoniste Annelies Winten van De Stoempers. Ik vind het tof dat ze daar tijd voor vrijmaakte. Er staat eveneens een liedje Altijd was jij er op met Jenny J. En geloof het of niet, maar mijn ventje Yannick zingt mee op We zijn nu eenmaal zo. Yannick zingt graag, maar hij zou dat niet professioneel willen doen. Hij houdt teveel van zijn eigen job in Delhaize in Wakken. Als bonustrack koos ik voor het liedje In een droom, samen met goede collega Ivé Rénaarts. Ik sluit af met Ik leef mijn eigen leven.”

Kurt Crabbé uit Oeselgem:
© PADI

Kurt zingt Als ik mijn leven kon overdoen. Hoe zou hij het aanpakken moest hij zijn leven kunnen overdoen? Anders dan nu? “Ik zou volledig dezelfde weg bewandelen. Vooraleer ik zing, werkte ik in de fabriek. Het zingen begon beter én beter te gaan met méér optredens, zodat ik zestien jaar geleden besloot van het zingen mijn beroep te maken. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Als zanger ben ik meer dan tevreden. Ik hoop dat het nog lang mag blijven duren en dat mijn gezondheid eveneens goed blijft.” Kurt zingt over Mijn leven. Hoe ziet zijn leven eruit? “Ik doe waar ik zin in heb. Dat liedje past perfect bij mij, want ik profiteer van het leven. Ik doe heel graag mijn eigen ding. Ik hou van de mensen, ik zie het publiek graag. Ga ik optreden voor ouderen, dan is er altijd ambiance. Ongeacht wat ik zing, de mensen genieten en hebben nog veel waardering voor de artiest zelf.”

Kurt Crabbé uit Oeselgem:
© PADI

Hoe ziet zijn toekomst bij De Stoempers eruit? “Het is nu een beetje stil. We zoeken naar een nieuwe single. We zitten ook met vier aparte agenda’s en dat is niet altijd even gemakkelijk. Maar geen paniek, we stoppen niet met De Stoempers. Ik sta zelfs graag met vier op een podium. Je kan dan al eens een grapje uithalen. We krijgen ook wel eens de slappe lach.”

Kurt is 46, maar hij ziet er veel jonger uit. Welke schoonheidscrèmes smeert hij iedere morgen én avond aan zijn gezicht? “Ik denk dat het in de genen zit. Mijn papa is 76 jaar en ook hij ziet er veel jonger uit“, besluit Kurt met de glimlach.

Kurt Crabbé uit Oeselgem:
© PADI

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier