Kurt Crabbé liep enkele dagen depressief door het coronavirus

Kurt Crabbé liep meerdere dagen depressief door het coronavirus. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Kurt Crabbé (47) uit Oeselgem – maar afkomstig van Waregem – verloor als artiest ook al heel wat van zijn inkomen. Er werden al 50 optredens geannuleerd. Ook voor mei, juni en juli worden er al optredens geschrapt. “Toen dat coronavirus ons land teisterde, liep ik er enkele dagen depressief bij. Het is wel belangrijk dat wij ons aan de regels houden en dat we dus de richtlijnen opvolgen”, vertelt Kurt, die natuurlijk ook ‘in zijn kot’ blijft.

Sinds donderdag 12 maart zit Kurt thuis zonder werk. Geen optredens meer, geen applaus meer van het publiek, geen lieve knuffels meer van de trouwe fans. Voor Kurt – die wel iedere dag een optreden had en weinig thuis was – veranderde zijn leven plots grondig. De zanger werd dan maar huisman en deed wat hij al altijd graag deed, namelijk koken. “Mijn fans en collega s weten al dat mijn specialiteit rosbief is. Nu ik meer tijd heb, probeer ik ook simpele gerechten uit, zoals bijvoorbeeld balletjes in tomatensaus… Ik geef er wel mijn eigen touch aan en dat lukt me. Dat maakt me blij. Ik ben ook een enorme fan van het Eurovisiesongfestival. Normaal gingen we naar Rotterdam rijden om dit groots gebeuren mee te maken, maar helaas gaat dat niet door Ik kan in mijn vrijgekomen tijd ook genieten van al die liedjes van de voorbije jaren die zijn uitgekomen. Ik geniet van de cd’s van Vlaamse artiesten, zoals Herbert, Bandit, Ive Rénaarts, Jo Vally, Luc Steeno, enz.”

Eind vorig jaar kwam zijn single ‘Elena’ uit. “En 2020 moest normaal voor mij een feestjaar worden. Ik sta immers 25 jaar op het podium. Begin april moest normaal de nieuwe single uitkomen. Een duet met Ronnie Tober, de man die nu 75 wordt. We hebben dit opgenomen in de studio in Tilburg, maar net erna brak de coronacrisis uit. De backing vocals kunnen voorlopig ook niet in de studio terecht. Ik ben ook bezig aan een full-album in de studio van Bandit (Heko Selection), die normaal ging verschijnen op 20 september. Helaas zal dit ook iets later worden. Ik heb dus al besloten dat ook 2021 mijn jubileumjaar zal worden”, lacht Kurt, die gelukkig nog gespaard is van het virus. “Mijn ventje Yannick werkt in warenhuis De Klok (Delhaize) in Wakken. Ze worden door de bazen enorm goed beschermd en beveiligd. Maar ze behoren wel tot de risicogroep, omdat er soms klanten zijn die echt niet de regels respecteren. Mijn ouders wonen in Ooigem. Ik ben blij dat mijn oudere broer Guy (53) nog altijd inwoont bij mijn ouders. Sinds januari heeft hij nu ook facebook en messenger. Ik kan nu ook mijn ouders zien via messenger. Ik mis ze zo hard, daar zijn geen woorden voor. Dankzij die beelden kan ik ze écht zien”, zegt Kurt verder, die beseft dat weinig optredens ook weinig euro’s is. “Voor veel artiesten zal dit een ramp zijn”, zucht hij. “Hoelang dat nog zal duren ? Nog een hele tijd ! De horeca moest als eerste sluiten en zal wellicht maar als laatste terug mogen openen. Maar dat zal nog wat duren hoor…”. Kurt besluit : “Eén maand geleden hoorden we niets anders dan negatief nieuws rond corona. Eerlijk, ik werd er wat depressief van. Nu voel ik mij terug goed. Belangrijk is dat iedereen de regels blijft respecteren, zodat we toch nog snel uit die lockdown geraken. Ik weet dat het moeilijk is voor veel mensen, maar aub HOUD VOL !” (PADI)

“Respecteer de regels, zodat we terug snel bij elkaar kunnen komen en feest kunnen vieren”, zegt Kurt.© PADI/Daniël

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier