We brachten Louis een bezoek op zijn kot in de residentie van de Hogeschool Vives in Kortrijk, waar de zanger naarstig studeert om te slagen in de studierichting Eventmanagement.

Pas in 2014 begon Louis zanglessen te volgen. Hij had veel zin om te gaan optreden, maar dat mocht niet van zijn ouders. Zonder dat zijn mama het wist, begon hij achter haar rug met de uitbouw van een website. "Ik mocht dan toch een website maken, maar ik mocht die niet online zetten. Ik deed dat toch stiekem en opeens kwam er een optreden binnen. Zo ging de bal aan het rollen. Door Elke Taelman kwam ik dan terecht bij mijn eerste management. Ik bracht mijn eerste single In de zomer uit. In de media verscheen dat ik de jongste schlagerzanger van Vlaanderen was. Dat vond ik wel grappig. Enkele maanden later nam ik - samen met Vlaamse Sterren - een single en een videoclip op, die de naam Zeg mijn liefje kreeg en waarmee ik voor 't eerst in de Ultratop belandde."

Louis : "Studeren kan ook wel eens lastig zijn hoor." © (Foto FODI)

Raar dat een 14-jarige denkt aan zingen in plaats van aan een voetbal- of misschien zelfs een basketbalcarrière. Geen zin in sport ?

Louis : "Voetballen heb ik nooit gedaan, omdat ik niet kan voetballen. Vroeger in school waren er minivoetbaltoernooien. Ik stond altijd in het doel. Speelden we een goede match, dan verloren we met 0-30. We hadden wel de meeste supporters. Misschien omdat ik de show stal ? Tot mijn dertiende was ik wel lid van de Brugse loopvereniging ABAV. Ik reed ook zeven jaar te paard en nam zelfs deel aan jumpingwedstrijden. Toen droomde ik ervan om een bekende springruiter te worden. Tegenwoordig heb ik niet veel tijd meer om nog paard te rijden, maar ik doe wel mijn best om af en toe te gaan lopen met een paar vrienden en vriendinnen van 't kot. Ik heb qua muziek nooit de keuze moeten maken in welke taal ik zou zingen. Frans en Engels zijn niks voor mij. De eerste artiest die ik ooit live aan het werk zag, was Eddy Wally in Zedelgem. Ik zat toen in het vijfde leerjaar. In die periode kreeg ik muzikale opvoeding van meester Peter. Plots was het lied Zeil je voor het eerst enorm in trek. De zanger kende ik niet. Uiteindelijk bleek dat Bart Kaëll te zijn."

De muziekwereld is geen wereld voor doetjes. Geschrokken van de hardheid ?

Louis : "Het is inderdaad een harde wereld. Je weet nooit wat er op je pad komt. De ene keer word je bejubeld, de andere keer kijken ze negatief naar je. Als artiest moet je constant jezelf blijven bewijzen. Dat is het moeilijke eraan. Qua slapeloze nachten rond mijn keuze valt het nog mee. Komt er iets leuk aan, dan lig ik wel even wakker ervan. Het kwam ook al voor dat ik 's nachts opstond om verder te schrijven aan nieuwe teksten. Dan neem ik mijn notitieboekje op mijn gsm en begin ik te schrijven."

Waar sleet je als kind je schooljaren ?

Louis : "In 't lager ging ik naar het dorpschooltje in Zedelgem. In 't middelbaar liep ik school in SFX De Frères in Brugge. Daar trad ik voor de eerste keer op tijdens de 100-dagen viering met mijn lied Zeg mij liefje. Het viel goed mee. Het pesten bleef uit hoor. Ze maakten wel eens een grapje over mijn Vlaamse muziek, maar daarmee kon ik lachen."

Je studeert voor Eventmanagement in Vives Kortrijk. Waarom die studierichting ?

Louis : "Ik zocht iets wat muziek gerelateerd is en een richting die een perfecte aanvulling is op mijn muziekcarrière. Eventmanagement ligt mij volledig. Wie weet organiseer ik later mijn eigen shows ?"

Ook een kotstudent moet op tijd zijn tanden poetsen. © (Foto FODI)

Je studeerde af in Brugge en koos dan voor Kortrijk. Was het je eigen keuze om op kot te gaan ?

Louis : "Eerst dacht ik van iedere dag te pendelen van Kortrijk naar Zedelgem. Maar hoe dichter september voor de deur stond, hoe meer ik verlangde om toch op kot te gaan. Ik zit op kot in de residentie van de Hogeschool Vives. Hier in Kortrijk voel ik mij vrij. Ik ga meestal uit eten in het schoolrestaurant. Ik kook niet veel, want daarin kruipt er veel tijd en door mijn zangcarrière is mijn vrije tijd beperkt. 's Avonds eet ik altijd samen met mijn vrienden in de gemeenschappelijke keuken. Op dinsdag- en donderdagavond gaan we meestal uit."

Je kot kan je toch niet vergelijken met een ander kot, want in deze residentie verblijven er 126 kotstudenten. Een groot aantal.

Louis : "Deze residentie bestaat uit drie verdiepingen. Sommige studenten ken ik nog van vorig jaar. We eten samen per verdiep. De mensen van mijn verdieping ken ik dus allemaal."

"Zo zit ik op mijn bed, met mijn laptop in de hand en wat rugbescherming", glimlacht Louis. © (Foto FODI)

Heb je iedere dag les ?

Louis : "De maandag en dinsdag zijn zware dagen. Op dinsdagnamiddag werken we aan ons evenement dat we zelf moeten organiseren."

Ben je een slimme leerling ?

Louis : "Vorig jaar was ik door alle vakken. Op 18 september jl. begon ik aan mijn tweede jaar. Nu is het veel interessanter. We hebben meer vakken die meer aansluiten bij het organiseren van evenementen. Het is meer praktijkgericht. Vorig schooljaar hadden we boekhouden, internationale betalingstechnieken..., alhoewel er toen ook interessante vakken tussen zaten."

Hoeveel leerlingen zitten er in je klas ?

Louis : "Een 35-tal. Maar het komt wel eens voor dat er minder op de schoolbanken zitten. Niet iedereen komt naar iedere les hoor (lacht)."

Louis kan een 'beetje' accordeon spelen. Hij oefent wel eens op zijn kot. © (Foto FODI)

Hier ben je vrij, ben je na schooltijd een fuifbeest ? Of drink je geen alcohol ?

Louis : "Ga ik uit, zit ik in de ambiance, dan zal ik vlugger iets drinken dan wanneer ik alleen op mijn kamer zit. Zeker wanneer er wordt getrakteerd met een gratis vat. Mijn voorkeur qua bier ? Ik heb geen voorkeur. Soms proef ik geen verschil meer (lacht)."

Worden er tussen pot en pint wel eens grapjes gemaakt over je singles, je Vlaamse muziek ?

Louis : "Dat komt wel eens voor. Ze maken vooral mopjes over het feit dat veel Vlaamse zangers op mannen vallen. Maar laat mij duidelijk zijn, ik ben voor de vrouwen hoor."

Je hebt al gemerkt dat het niet gemakkelijk is om omhoog te klimmen in de Vlaamse showbizz. Blijf je toch gedreven ?

Louis : "Natuurlijk, ik wil dat blijven doen. In de toekomst zou ik mij nog meer willen laten horen bij het grote publiek. Ik presenteer ook graag. Muziek én presenteren liggen dichtbij elkaar, ze vullen elkaar aan. Recent kreeg ik de kans om videoreporter te worden bij de nationale muzieksite Showbizzsite. Ik doe dat heel graag. Voor mij is dat de ideale leerschool en misschien een springplank naar meer."

Je bent pas 19 en toch schrijf je al eigen teksten...

Louis : "Dat klopt. Ik bracht al zes singles uit, waarvan er vijf van mijn eigen teksten zijn voorzien. Die teksten waren op zich vrij basic. Maar voor mijn volgende single - die we volgende maand releasen - schreef ik een originele tekst met wat humor in. Dat is iets wat ik in de toekomst vaker ga doen. Ik krijg steun én hulp van mijn zangcoach."

Waar sta je binnen vijf jaar ?

Louis : "Dat is een moeilijk vraag. Enkele jaren geleden vroeg er dat iemand aan mij van de lokale radio in Zedelgem. Toen had ik nog geen single uitgebracht. In de studio bemerkte ik een affiche met grote Vlaamse artiesten op, zoals Willy Sommers, De Romeo's... Toen zei ik dat ik binnen vijf jaar tussen die namen wilde staan, maar één jaar later was het al zover en stond ik al op dezelfde affiche in een overvolle sporthal naast Jan Smit. Ik hoop binnen vijf jaar al hoog te staan als artiest."

Ik bemerk onder je bureau een accordeon. Speel jij accordeon ?

Louis : "Inderdaad, ik speel wàt accordeon. Twee jaar geleden stopte ik met het volgen van de lessen. Ik nam mijn accordeon nu speciaal mee naar mijn kot om eens een deuntje te spelen voor jou, PADI (lacht)." (En spontaan begon Louis te spelen....)

Louis Flion, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © (Foto FODI)

De toekomst van Louis Flion ?

Tijdens het uittypen van deze tekst kregen we het nieuws dat het gloednieuwe artiestenmanagement Pure Entertainment deze jonge Vlaamse zanger verwelkomt in hun management. Na Kelsey Adams, Kim Dejonghe en Dina Rodrigues is dat al de vierde naam voor Pure Entertainment. Met zijn nieuw management wil Louis een versnelling hoger schakelen. "Pure Entertainment geeft mij de kans om mijn zangcarrière verder uit te bouwen. Vanaf dag één was er meteen een klik. Ik ben blij dat zij hun kennis en ervaring met mij willen delen", vertelt een tevreden Louis Flion. Het management gelooft sterk in de jonge zanger en is blij met zijn komst. "Louis is jong en heeft alles om het te maken. We zijn gemotiveerd en hopen samen een mooi muzikaal verhaal te schrijven", aldus manager Eric De Clercq. Intussen werkt Louis met producer Patrick Hamilton uit Loppem aan een nieuwe single, die we in februari mogen verwachten. Louis krijgt een nieuwe sound en blijft in het Nederlands zingen.

(PADI)

We brachten Louis een bezoek op zijn kot in de residentie van de Hogeschool Vives in Kortrijk, waar de zanger naarstig studeert om te slagen in de studierichting Eventmanagement.Pas in 2014 begon Louis zanglessen te volgen. Hij had veel zin om te gaan optreden, maar dat mocht niet van zijn ouders. Zonder dat zijn mama het wist, begon hij achter haar rug met de uitbouw van een website. "Ik mocht dan toch een website maken, maar ik mocht die niet online zetten. Ik deed dat toch stiekem en opeens kwam er een optreden binnen. Zo ging de bal aan het rollen. Door Elke Taelman kwam ik dan terecht bij mijn eerste management. Ik bracht mijn eerste single In de zomer uit. In de media verscheen dat ik de jongste schlagerzanger van Vlaanderen was. Dat vond ik wel grappig. Enkele maanden later nam ik - samen met Vlaamse Sterren - een single en een videoclip op, die de naam Zeg mijn liefje kreeg en waarmee ik voor 't eerst in de Ultratop belandde."Louis : "Voetballen heb ik nooit gedaan, omdat ik niet kan voetballen. Vroeger in school waren er minivoetbaltoernooien. Ik stond altijd in het doel. Speelden we een goede match, dan verloren we met 0-30. We hadden wel de meeste supporters. Misschien omdat ik de show stal ? Tot mijn dertiende was ik wel lid van de Brugse loopvereniging ABAV. Ik reed ook zeven jaar te paard en nam zelfs deel aan jumpingwedstrijden. Toen droomde ik ervan om een bekende springruiter te worden. Tegenwoordig heb ik niet veel tijd meer om nog paard te rijden, maar ik doe wel mijn best om af en toe te gaan lopen met een paar vrienden en vriendinnen van 't kot. Ik heb qua muziek nooit de keuze moeten maken in welke taal ik zou zingen. Frans en Engels zijn niks voor mij. De eerste artiest die ik ooit live aan het werk zag, was Eddy Wally in Zedelgem. Ik zat toen in het vijfde leerjaar. In die periode kreeg ik muzikale opvoeding van meester Peter. Plots was het lied Zeil je voor het eerst enorm in trek. De zanger kende ik niet. Uiteindelijk bleek dat Bart Kaëll te zijn."Louis : "Het is inderdaad een harde wereld. Je weet nooit wat er op je pad komt. De ene keer word je bejubeld, de andere keer kijken ze negatief naar je. Als artiest moet je constant jezelf blijven bewijzen. Dat is het moeilijke eraan. Qua slapeloze nachten rond mijn keuze valt het nog mee. Komt er iets leuk aan, dan lig ik wel even wakker ervan. Het kwam ook al voor dat ik 's nachts opstond om verder te schrijven aan nieuwe teksten. Dan neem ik mijn notitieboekje op mijn gsm en begin ik te schrijven."Louis : "In 't lager ging ik naar het dorpschooltje in Zedelgem. In 't middelbaar liep ik school in SFX De Frères in Brugge. Daar trad ik voor de eerste keer op tijdens de 100-dagen viering met mijn lied Zeg mij liefje. Het viel goed mee. Het pesten bleef uit hoor. Ze maakten wel eens een grapje over mijn Vlaamse muziek, maar daarmee kon ik lachen."Louis : "Ik zocht iets wat muziek gerelateerd is en een richting die een perfecte aanvulling is op mijn muziekcarrière. Eventmanagement ligt mij volledig. Wie weet organiseer ik later mijn eigen shows ?"Louis : "Eerst dacht ik van iedere dag te pendelen van Kortrijk naar Zedelgem. Maar hoe dichter september voor de deur stond, hoe meer ik verlangde om toch op kot te gaan. Ik zit op kot in de residentie van de Hogeschool Vives. Hier in Kortrijk voel ik mij vrij. Ik ga meestal uit eten in het schoolrestaurant. Ik kook niet veel, want daarin kruipt er veel tijd en door mijn zangcarrière is mijn vrije tijd beperkt. 's Avonds eet ik altijd samen met mijn vrienden in de gemeenschappelijke keuken. Op dinsdag- en donderdagavond gaan we meestal uit."Louis : "Deze residentie bestaat uit drie verdiepingen. Sommige studenten ken ik nog van vorig jaar. We eten samen per verdiep. De mensen van mijn verdieping ken ik dus allemaal."Louis : "De maandag en dinsdag zijn zware dagen. Op dinsdagnamiddag werken we aan ons evenement dat we zelf moeten organiseren."Louis : "Vorig jaar was ik door alle vakken. Op 18 september jl. begon ik aan mijn tweede jaar. Nu is het veel interessanter. We hebben meer vakken die meer aansluiten bij het organiseren van evenementen. Het is meer praktijkgericht. Vorig schooljaar hadden we boekhouden, internationale betalingstechnieken..., alhoewel er toen ook interessante vakken tussen zaten."Louis : "Een 35-tal. Maar het komt wel eens voor dat er minder op de schoolbanken zitten. Niet iedereen komt naar iedere les hoor (lacht)."Louis : "Ga ik uit, zit ik in de ambiance, dan zal ik vlugger iets drinken dan wanneer ik alleen op mijn kamer zit. Zeker wanneer er wordt getrakteerd met een gratis vat. Mijn voorkeur qua bier ? Ik heb geen voorkeur. Soms proef ik geen verschil meer (lacht)."Louis : "Dat komt wel eens voor. Ze maken vooral mopjes over het feit dat veel Vlaamse zangers op mannen vallen. Maar laat mij duidelijk zijn, ik ben voor de vrouwen hoor."Louis : "Natuurlijk, ik wil dat blijven doen. In de toekomst zou ik mij nog meer willen laten horen bij het grote publiek. Ik presenteer ook graag. Muziek én presenteren liggen dichtbij elkaar, ze vullen elkaar aan. Recent kreeg ik de kans om videoreporter te worden bij de nationale muzieksite Showbizzsite. Ik doe dat heel graag. Voor mij is dat de ideale leerschool en misschien een springplank naar meer."Louis : "Dat klopt. Ik bracht al zes singles uit, waarvan er vijf van mijn eigen teksten zijn voorzien. Die teksten waren op zich vrij basic. Maar voor mijn volgende single - die we volgende maand releasen - schreef ik een originele tekst met wat humor in. Dat is iets wat ik in de toekomst vaker ga doen. Ik krijg steun én hulp van mijn zangcoach."Louis : "Dat is een moeilijk vraag. Enkele jaren geleden vroeg er dat iemand aan mij van de lokale radio in Zedelgem. Toen had ik nog geen single uitgebracht. In de studio bemerkte ik een affiche met grote Vlaamse artiesten op, zoals Willy Sommers, De Romeo's... Toen zei ik dat ik binnen vijf jaar tussen die namen wilde staan, maar één jaar later was het al zover en stond ik al op dezelfde affiche in een overvolle sporthal naast Jan Smit. Ik hoop binnen vijf jaar al hoog te staan als artiest."Louis : "Inderdaad, ik speel wàt accordeon. Twee jaar geleden stopte ik met het volgen van de lessen. Ik nam mijn accordeon nu speciaal mee naar mijn kot om eens een deuntje te spelen voor jou, PADI (lacht)." (En spontaan begon Louis te spelen....)Tijdens het uittypen van deze tekst kregen we het nieuws dat het gloednieuwe artiestenmanagement Pure Entertainment deze jonge Vlaamse zanger verwelkomt in hun management. Na Kelsey Adams, Kim Dejonghe en Dina Rodrigues is dat al de vierde naam voor Pure Entertainment. Met zijn nieuw management wil Louis een versnelling hoger schakelen. "Pure Entertainment geeft mij de kans om mijn zangcarrière verder uit te bouwen. Vanaf dag één was er meteen een klik. Ik ben blij dat zij hun kennis en ervaring met mij willen delen", vertelt een tevreden Louis Flion. Het management gelooft sterk in de jonge zanger en is blij met zijn komst. "Louis is jong en heeft alles om het te maken. We zijn gemotiveerd en hopen samen een mooi muzikaal verhaal te schrijven", aldus manager Eric De Clercq. Intussen werkt Louis met producer Patrick Hamilton uit Loppem aan een nieuwe single, die we in februari mogen verwachten. Louis krijgt een nieuwe sound en blijft in het Nederlands zingen. (PADI)