Koen Wauters in Concertgebouw Brugge: “Zeg het een keer in het Nederlands, alstublieft!”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het Concertgebouw in Brugge was tot in de nok gevuld voor het eerste van de drie uitverkochte Clouseau-concerten in een organisatie van ConcertEvents.

Even na 20 uur stapte Koen Wauters het podium op. Hij zei dat hij in de namiddag was gecrasht op het circuit van Zolder, dat hij overal pijn had én dat het mogelijk was dat hij wat tekst vergat, maar dat het publiek dan mocht meezingen. En dat meezingen deden de aanwezigen vol enthousiasme. Vanaf het eerste nummer Daar gaat ze tot het laatste bisnummer was het één groots muzikaal feest, waarin het publiek luidkeels de vele hits van Clouseau meezong. Leuk waren ook de momenten uit het verleden die Koen en Kris deelden met het publiek. Hun verhalen over hoe een bepaald liedje ontstond, maar ook hoe Koen werd gestalkt door enkele dames, waaronder een Hollandse die ooit eens in zijn badkamer stond terwijl hij uit de douche kwam. Clouseau vertelde ook over de beginperiode toen de meisjes massaal in zwijm vielen. “Dat kwam door urenlang vooraan aan die hekkens geplakt te staan, door te veel mensen die in de zaal waren toegelaten, maar het kwam zeker niet door ons”, lachtte Koen.

Er was nog één plaatsje vrij op de eerste rij. Toen een aanwezige heer een heel goed antwoord gaf, nodigde Koen hem uit om vooraan plaats te nemen. Er werd een foto genomen vooraan aan het podium. Koen hoorde dan dat die man toch niet alleen was afgekomen, want zijn moeder nam de foto. Moeder en zoon zaten echter niet naast elkaar in de zaal. Uiteindelijk zei die man dat zijn moeder vooraan mocht plaatsnemen. Ze schudde nog even van ‘neen’, liet dat aanbod over aan haar zoon, maar uiteindelijk nam ze toch vooraan plaats nadat ze nog een dikke zoen gaf aan haar zoon. Eerst werd er nog met Koen een foto genomen, maar wegens blijkbaar de stress lukte dat niet. Koen beloofde dat ze zeker haar foto zou krijgen en hij hield woord bij aanvang van het tweede deel van de show.

https://www.youtube.com/watch?v=CZKha7IpTsM

Er was veel interactie tussen Clouseau en het publiek. Mensen mochten lievelingsnummers roepen, maar ook vertellen welke herinnering ze hadden aan Clouseau. Een leuk optreden uit het verleden of een speciaal moment, ze mochten het allemaal meedelen. Toen een vrouw uit de zaal iets riep, zei Koen: “Zeg het nu een keer in het Nederlands alstublieft, ik ken geen West-Vlaams. Onze drummer Vincent Pierins is wel een West-Vlaming, maar ik niet…” Die mevrouw herhaalde nog eens haar woorden, maar Koen hoorde nog niet wat ze zei. “Weet je wat, ik kom een keer af”, riep hij, waarna hij het podium verliet en tussen de bezoekers tot aan die vrouw stapte, die vast en zeker de avond van haar leven meemaakte. Een foto mocht immers niet ontbreken.

Clouseau toert rond met Clouseau30. Een mooie show? We kunnen die twee keer 70 minuten enkel maar omschrijven als ‘prachtig’. Het was de hele show lang één groot feest, met mooie verhalen, prachtige liedjes en een gigantisch koor om U tegen te zeggen. Iedereen zong inderdaad alle liedjes zo luid mee, waardoor Koen vaak de microfoon richting publiek toonde en hij eens een rustpauze kon nemen. Pakkend was ook toen Kris en broer Koen het nummer ‘Onvoorwaardelijk wij’ brachten. Clouseau komt nog twee keer naar Oostende, maar die concerten op zaterdag 27 januari en op vrijdag 2 maart zijn ook al uitverkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier