In 1981 werd haar debuut Kids in America onmiddellijk een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View From A Bridge en Never Trust A Stranger. Ze verkocht maar liefst 30 miljoen albums en singles.

Kim Wilde doet haar naam alle eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig door de aanstekelijke melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin de jaren tachtig de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot de beste Engelse zangeres. In de jaren negentig laste ze een muzikaal sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim Wilde kwam terug.

In 2003 scoorde ze, samen met de Duitse zangeres Nena, de adembenemende tweetalige hit Anyplace, Anywhere, Anytime. Ze stond ook vijf weken op nummer één in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. In 2006 scoorde ze met You Came weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit in december 2014 haar kerstalbum Wilde Winter Songbook. Momenteel werkt de zangeres aan een nieuw album en live staat ze er helemaal terug. Haal je donkere kleren uit en maak in Kursaal Oostende een new wave paradise voor één avond mee.

(PADI)

Donderdag 9 november om 20 uur : Kim Wilde in Kursaal Oostende. Tickets tussen de 55 en 35 euro, inclusief reservatiekosten. Theatermenu aan 65 euro (drankje in de pauze, driegangendiner voor de show). Tickets : 070 66 06 01 - Boxoffice Toerisme Oostende