De nieuwe K3-zone met K3 Roller Skater is een opfrissing van de Rollerskater, die in 1990 werd geopend toen Plopsaland De Panne nog Meli Park was. "We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park, zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De Rollerskater met bijhorende zone en restaurant kon uiteraard niet achterblijven", zegt Steve Kerckhof, CEO van de Plopsa Group. Deze zone werd de voorbije maanden volledig gestript en in een spetterend K3-kleedje gestoken. Met een totale lengte van 335 meter en een hoogte van 13 meter kunnen bezoekers aan een snelheid van 46 km/uur naar beneden razen en dit allemaal in een fantastische Roller Disco-thema. Er kunnen zestien personen in de wagonnetjes plaatsnemen. Eén ritje duurt één minuut. Vroeger was deze attractie geel, nu is de kleur roze. Ben je 0,90 cm groot, dan mag je - mits begeleiding - op deze attractie. Het nabijgelegen restaurant kreeg ook een volledige make-over en werd omgetoverd tot de K3-keuken. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 500.000 euro.

Het officiële openingsmoment vond plaats in het bijzijn van Hanne, Marthe en Klaasje van K3. Zij gaven, samen met tal van fans, het startschot voor de eerste rit van de nieuwe K3 Roller Skater. Daarna maakten ze natuurlijk zelf een ritje en gaven ze een spetterend liveoptreden op het Dorpsplein. "Al drie jaar doen we hier mee aan de parades. We komen in alle zones en nu hebben we onze eigen zone met zelfs een Roller Skater", glundert Hanne. Klaasje knikt: "Deze unieke zone in Plopsaland is een mooie bekroning voor '20 jaar K3'. De attractie zelf voel je wel in je buik, maar het is niet eng." Marthe vult aan: "Als kind was die Roller Skater een beetje mijn attractie. Nu vind ik het leuk dat het onze K3-attractie is geworden." Onder de bezoekers waren er ook veel jongeren aanwezig, die natuurlijk ook eens een ritje ondernamen. Eén van hen wat Tiamo De Smet (zie eerste foto hieronder) uit Ieper. "Ik vond die allereerste keer op de K3 Roller Skater heel leuk. Het ging snel genoeg. 't Was echt leuk. We komen hier vaak, want we hebben een abonnement."

(PADI - Foto's: PADI & Bjorn)

De nieuwe K3-zone met K3 Roller Skater is een opfrissing van de Rollerskater, die in 1990 werd geopend toen Plopsaland De Panne nog Meli Park was. "We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park, zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De Rollerskater met bijhorende zone en restaurant kon uiteraard niet achterblijven", zegt Steve Kerckhof, CEO van de Plopsa Group. Deze zone werd de voorbije maanden volledig gestript en in een spetterend K3-kleedje gestoken. Met een totale lengte van 335 meter en een hoogte van 13 meter kunnen bezoekers aan een snelheid van 46 km/uur naar beneden razen en dit allemaal in een fantastische Roller Disco-thema. Er kunnen zestien personen in de wagonnetjes plaatsnemen. Eén ritje duurt één minuut. Vroeger was deze attractie geel, nu is de kleur roze. Ben je 0,90 cm groot, dan mag je - mits begeleiding - op deze attractie. Het nabijgelegen restaurant kreeg ook een volledige make-over en werd omgetoverd tot de K3-keuken. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 500.000 euro.Het officiële openingsmoment vond plaats in het bijzijn van Hanne, Marthe en Klaasje van K3. Zij gaven, samen met tal van fans, het startschot voor de eerste rit van de nieuwe K3 Roller Skater. Daarna maakten ze natuurlijk zelf een ritje en gaven ze een spetterend liveoptreden op het Dorpsplein. "Al drie jaar doen we hier mee aan de parades. We komen in alle zones en nu hebben we onze eigen zone met zelfs een Roller Skater", glundert Hanne. Klaasje knikt: "Deze unieke zone in Plopsaland is een mooie bekroning voor '20 jaar K3'. De attractie zelf voel je wel in je buik, maar het is niet eng." Marthe vult aan: "Als kind was die Roller Skater een beetje mijn attractie. Nu vind ik het leuk dat het onze K3-attractie is geworden." Onder de bezoekers waren er ook veel jongeren aanwezig, die natuurlijk ook eens een ritje ondernamen. Eén van hen wat Tiamo De Smet (zie eerste foto hieronder) uit Ieper. "Ik vond die allereerste keer op de K3 Roller Skater heel leuk. Het ging snel genoeg. 't Was echt leuk. We komen hier vaak, want we hebben een abonnement." (PADI - Foto's: PADI & Bjorn)