"We hebben het goed aangepakt", zegt Jo Vally over zijn tuinconcert. En dat deed hij inderdaad goed, want er stond voldoende security, iedereen moest in zijn eigen bubbel, in zijn eigen tentje blijven zitten, er mocht niet gedanst of uitbundig gesprongen worden, enz. "Maar ik moest iets doen, vooral naar de vele fans toe die op hun honger blijven zitten omdat er de hele zomer voor onze Vlaamse artiesten bijna niets doorgaat van optredens. Alles is afgelast of verplaatst. Als artiest probeer je dan wel een beetje creatief te zijn al is dat verdorie niet gemakkelijk. Ik heb mijn managementsbureau, mijn team en mijn gedachten gingen om die tuin om te bouwen tot iets zuiders met palmbomen, zand, riet, partytentjes, zodat de fans in hun bubbel konden plaatsnemen. Eerlijk, ik heb het wel onderschat wat er allemaal bij hoort om in regel te zijn met de overheid en terecht hoor, want Covid-19 is een echte killer. Ik wilde ook optreden voor mijn muzikanten en techniekers, die al maanden met hun vingers zitten te draaien. Ik treed het liefst op mét orkest. Ik mag maar 50 mensen ontvangen en het financieel plaatje is niet rooskleurig, maar we maken doodgraag muziek en zingen is nu eenmaal mijn leven. We zitten nu in zo'n situatie en we moeten erdoor. Ik investeerde veel in de tuin om het zo gezellig mogelijk te maken voor de mensen. Ik denk wel dat we daarin zijn geslaagd."

De vele voorbereidingen die Jo en zijn team deden zijn echter verloren werk. Gisteren vernam hij van het gemeentebestuur van Meise dat alle activiteiten tot eind september worden geannuleerd. De andere tuinconcerten gaan dus spijtig genoeg niet meer door. (PADI)

"We hebben het goed aangepakt", zegt Jo Vally over zijn tuinconcert. En dat deed hij inderdaad goed, want er stond voldoende security, iedereen moest in zijn eigen bubbel, in zijn eigen tentje blijven zitten, er mocht niet gedanst of uitbundig gesprongen worden, enz. "Maar ik moest iets doen, vooral naar de vele fans toe die op hun honger blijven zitten omdat er de hele zomer voor onze Vlaamse artiesten bijna niets doorgaat van optredens. Alles is afgelast of verplaatst. Als artiest probeer je dan wel een beetje creatief te zijn al is dat verdorie niet gemakkelijk. Ik heb mijn managementsbureau, mijn team en mijn gedachten gingen om die tuin om te bouwen tot iets zuiders met palmbomen, zand, riet, partytentjes, zodat de fans in hun bubbel konden plaatsnemen. Eerlijk, ik heb het wel onderschat wat er allemaal bij hoort om in regel te zijn met de overheid en terecht hoor, want Covid-19 is een echte killer. Ik wilde ook optreden voor mijn muzikanten en techniekers, die al maanden met hun vingers zitten te draaien. Ik treed het liefst op mét orkest. Ik mag maar 50 mensen ontvangen en het financieel plaatje is niet rooskleurig, maar we maken doodgraag muziek en zingen is nu eenmaal mijn leven. We zitten nu in zo'n situatie en we moeten erdoor. Ik investeerde veel in de tuin om het zo gezellig mogelijk te maken voor de mensen. Ik denk wel dat we daarin zijn geslaagd."De vele voorbereidingen die Jo en zijn team deden zijn echter verloren werk. Gisteren vernam hij van het gemeentebestuur van Meise dat alle activiteiten tot eind september worden geannuleerd. De andere tuinconcerten gaan dus spijtig genoeg niet meer door. (PADI)