Jettie Pallettie verlaat Tilburg om op te treden in Kachtem én Ingelmunster

Jettie, samen met Wim en Hilde van Rhodesgoed in Kachtem, toen er nog geen sprake was van corona. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Sinds de corona staan er geen optredens meer in de agenda van de Nederlandse artieste Jettie Pallettie. Sinds kort kwamen er wel twee bij telkens met een maaltijd, namelijk op woensdagavond 7 oktober in Het Rhodesgoed in Kachtem en op zaterdagavond 14 november in zaal Middenstand in Ingelmunster.

“Ik moet al ver terug gaan in de tijd om mij nog een optreden te herinneren”, zegt Jettie Pallettie. “Ik denk dat ik op 7 maart in Koekelare m’n laatste optreden gaf en daarna werd het stil, heel stil. Alles werd wegens corona geannuleerd en omdat ook ik met de gezondheid begaan ben, moet ik daar begrip voor opbrengen. In de voorbije maanden zag ik 70 optredens aan mijn neus voorbij gaan. Er komen wel mondjesmaat weer nieuwe aanvragen binnen – gelukkig -, maar bij velen staat er nog een vraagteken bij en zijn ze nog niet officieel bevestigd. Ik weet dus niet of ik in 2020 nog vaak op het podium kan staan. Positief is wel dat twee organisatoren in deze coronatijden toch besloten van iets uit te dokteren en mij te boeken. En ‘t moet wel lukken dat dit twee keren in West-Vlaanderen is”, lacht Jettie. “De provincie die mij nauw aan het hart ligt. Mijn boezemvrienden, de mensen die mijn fanstand doen, Franky en Greta wonen immers in Roeselare. Dat is een stad waar ik dus vaak op bezoek kom, maar dan zonder mijn Jettie Pallettie-tenue aan. Naar ik vernam is mijn optreden met diner op woensdagavond 7 oktober al zo goed als uitverkocht in Het Rhodesgoed in Kachtem. Ik ben ook te gast – samen met nog andere artiesten waaronder De Romeo’s – op zaterdagavond 14 oktober in zaal Middenstand in Ingelmunster.”

Waar Jetti zingt, is er gezelligheid en vergeet iedereen de dagelijkse zorgen.
Waar Jetti zingt, is er gezelligheid en vergeet iedereen de dagelijkse zorgen.© PADI/Daniël

Jettie Pallettie wist nog leuk nieuws te vertellen, want op woensdag 7 oktober komt haar nieuwe single ‘Na regen komt zon !’ uit. “Een heel toepasselijk nummer. Ik zal zelfs heel eerlijk zijn, ‘t is een autobiografie. Ik ben niet beschaamd om te zeggen dat ik in het voorbije jaar werd geconfronteerd met een burn-out. En ik was niet de enige artiest/artieste. Het valt niet mee altijd maar de plezante te spelen, zeker niet wanneer je jezelf niet goed in je vel voelt. Het had echter meer te maken met mijn privésfeer dan met mijn werk. Ondanks deze onzekere coronatijden ben ik er wel heel positief uitgekomen. Ik voerde intense gesprekken met deskundigen en ik heb mezelf een beetje opgeknapt. Ik voel mij weer helemaal op en top. Mijn cd-plannen zijn door corona wat opgeborgen. Ik denk dat dikke feestplaten nu even niet toepasselijk zijn.”

Jettie zit niet stil. Samen met Monique van haar boekingskantoor is ze bezig met het contacteren van uitbaters die over lege theaterzalen, cafés of feestzalen beschikken. “We bespreken of we samen iets leuk kunnen uitwerken op één of andere locatie. Ik zou niet enkel zingen, maar de mensen ook meenemen onder de Jettie Jas en ze een kijkje laten nemen in mijn leven. Dit kan heel leuk zijn voor de mensen. Ze mogen niet van hun stoel af, maar op die manier kunnen ze wel geboeid worden door mijn verhaal. Ik ben in gesprek met Kalmthout, Affligem, Zulte, Temse, Oostende, Roeselare en Bruggenhout. Het wordt tijd dat ik er terug in kan vliegen, want de corona kilo’s blijven eraan kleven”, lacht Jettie. “Ik moet iets aan mijn conditie doen. Normaal is een optreden voor mij topsport en een stevige workout. Nu mis ik dat. Ik kocht een heel lief hondje Perro, een shelty pup, waarmee ik ga wandelen en zo ben ik toch wat in beweging. Hij zal mij ook vergezellen naar mijn optredens. Tegen dan is hij volledig afgeleerd.” (PADI)

Woensdagavond 7 oktober : Rhodesgoed in Izegem (www.rhodesgoed.be) – Zaterdagavond 14 november : zaal Middenstand in Ingelmunster (0485 28 47 77)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier