Jettie Pallettie uit Nederland : “Ik vrees dat ik de mensen niet meer zal mogen knuffelen”

Jettie Pallettie kon ook al vele weken Tilburg in Nederland niet meer verlaten om in Vlaanderen te komen zingen. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Sinds begin maart blijft Jettie Pallettie in Nederland. Haar laatste optreden was wel op 7 maart op West-Vlaamse bodem. Toen zong ze tijdens Koekelare Schlagert, georganiseerd door KSV Diksmuide. Dit optreden vond plaats in de verwarmde loods van Bouwmateralen Willaert in Koekelare. Sindsdien stak Jettie niet meer de Nederlandse grens over om te zingen in Vlaanderen. De meeste van haar jaarlijkse optredens vinden zelfs plaats in onze provincie West-Vlaanderen.

Jettie schrok dat alles zo vlug veranderde in haar leven. “Ik ben heel erg geschrokken. Het ging in één week van alles naar niets. Je kon zeer goed zien dat mensen goed op hun hoede waren en thuis bleven. Hier bij mij in Tilburg dat normaal zo bruisend is, was het precies een spookstad geworden. Thuis zitten is lastig, maar in Nederland waren wij niet helemaal verplicht om in ons kot te blijven. We werden geconfronteerd met een slimme lockdown. Dat betekent dat je zelf verantwoording hebt over de regels die men had gesteld. Je mocht dus wel naar buiten en de winkels waren gewoon open, maar je moest je wel aan de anderhalve meter regel houden en het liefst niet onnodig de stad of de winkel binnen gaan. Ik mis vooral de optredens. Ik mis de mensen die ik met mijn muziek blij maak en waar ikzelf veel energie van terug krijg. Dat mis ik enorm. Thuis kan ik mij wel goed bezig houden, ik verveel mij geen minuut. Het thuis blijven valt dus echt wel mee. Het ligt aan jezelf of het een sleur wordt. Ik zelf ben heel vindingrijk. Ik heb veel dingen waarmee ik mij kan bezig houden. Thuis zitten vind ik dus absoluut geen sleur. Ik heb nu meer tijd om andere dingen te ondernemen. Zaken die bleven liggen.”

Had je gedacht dat zoiets in 2020 nog mogelijk zou zijn ? Een lockdown, stel je voor !

Jettie : “Zoiets sloeg bij iedereen als een BOM in. Want wie verwacht nu zoiets ?. Men heeft overal wel een oplossing voor en nu dan opeens niet ? Ik blijft het toch een beetje vreemd vinden, maar dat zullen meerdere mensen denken. We staan ook in feite machteloos en moeten doen wat ons wordt opgedragen. Daar zullen we voorlopig wel op moeten vertrouwen en hopen dat het goed komt.”

Valt het jaar voor jezelf nog te redden ? Hoeveel optredens werden er geannuleerd ?

Jettie : “Dit jaar zal voor velen van ons niet meer te redden zijn, maar ik denk ook aan organisatoren of de mensen van het licht en geluidbedrijf, de catering , verhuurbedrijven… Alles ligt plat ! Ik vrees dat we ons aan hele strenge regels moeten houden, zodat het bijna onmogelijk gaat worden om als organisatie iets leuks en aantrekkelijks neer te zetten. Bij mij werden er nu al 70 optredens verzet naar volgend jaar, maar ik vrees dat het nog niet alles zal zijn.”

Wanneer hoop je dat het licht terug op groen staat en je weer mag optreden ? Een ramp indien dat pas vanaf 1 september is ?

Jettie : “Het zal beginnen met kleinere feestjes. Natuurlijk hopen we met zijn allen dat het vanaf september weer een beetje zal opstarten. Ik vrees er alleen voor dat het bij een paar exclusieve party’s zal blijven, alhoewel die zijn altijd leuk en gezellig.”

Het belangrijkste blijft nog altijd dat familieleden en vrienden niet getroffen zijn door corona. Bleef je daarvan al gespaard ?

Jettie : “Mijn naaste familie is gelukkig niet getroffen. Er zijn wel kennissen van mijn pa al overleden aan dit vervloekte coronavirus. Het blijft vreselijk voor wie dan ook en we zijn toch een beetje verplicht om elkaar te ondersteunen. Ik belde mijn vader en moeder meer dan ooit in deze periode op. Een steuntje vanuit mijn eigen woning.”

Welke plannen had je tijdens deze coronaperiode ? En nadien ?

Jettie : “Op 17 juni komt er een nieuwe single met videoclip uit. Dit komt er dus al redelijk snel aan. Ik ben ook nog altijd bezig met het produceren van mijn nieuwe album “Mixta-Fiësta”. Hopelijk kan die wel gewoon in november worden gereleased. Verder ben ik nog altijd bezig met mijn schilderij en als laatste nu het Pronkstuk. Dan stop ik er voorlopig mee, want het kost me enorm veel tijd en ik kan onmogelijk iedereen voorzien van zo’n uniek exemplaar. Na de coronaperiode hoop ik veel succes te krijgen met mijn nieuwe album. Ik wil veel mensen blij maken met de optredens, die dan hopelijk weer van start gaan.”

Hoe zal corona verder ons leven (blijven) bepalen ?

Jettie : “Ik denk dan we een nieuwe vorm van leven moeten gaan aannemen,zeker wat betreft afstand houden van elkaar. Alhoewel ik nu nog niet inzie hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen … Ik vrees ervoor dat er heel veel regeltjes bij gaan komen, waar we ons aan zullen moeten houden . Ik zeg “vrees”, want ik vind het maar niks dat ik de mensen niet meer mag knuffelen. Ik ben juist zo’n fan van omhelzingen. Wat het verder gaat worden, zien we dan wel weer. Er is wel overal een oplossing voor, denk ik dan maar.” (PADI)

Info : www.jettiepallettie.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier