Samen met Kurt Wynant van Dépoo 7 én de brouwerij ontwikkelde Jettie een lekker biertje dat perfect past bij haar recent verschenen succesalbum Pinten & Patatten. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester Danny Claeys van Eke-Nazareth, die samen met een aantal leden van het schepencollege present was om de Blonde Jettie te proeven. "Mijn biertje is afgeleid van de Dépoo 7, een overheerlijk blond bier met een alcoholgehalte van 7%. Het is een puur genietbiertje dat lekker smaakt", glundert Jettie enthousiast.

© FODI

Jettie arriveerde in een oldtimer aan De Sater in Eke-Nazareth. Eens binnen in de brouwerij gaf Kurt Frederickx, projectmanager bij House of Entertainment, aan de aanwezigen uitleg wie Jettie Pallettie wel is. "Jettie is één van de meest geboekte artiesten in Vlaanderen. Een Nederlandse die je hier evenveel op het podium ziet staan, net zoals De Romeo's, Willy Sommers... Vlaanderen heeft Jettie in de armen gesloten. Vorige maand kwam haar nieuw album Pinten & Patatten uit, nu vieren we dat met een eigen biertje Blonde Jettie."

Vlaanderen heeft Jettie in de armen gesloten

Met het nieuwe album Pinten & Patatten schrijft Jettie al geschiedenis.

© FODI

"Nadat Andy Peelman van De Buurtpolitie mij eind april het eerste exemplaar uitreikte op mijn nagenoeg uitverkocht jubileumconcert in Ninove, ging het balletje keihard aan het rollen en vlogen de cd's buiten. Niet enkel na mijn optredens, maar ook in de winkels is de belangstelling groot. We waren zelfs vroeger dan verwacht door onze voorraad heen, waardoor we moesten bijpersen. Zoals ik het nu aanvoel wordt Pinten & Patatten vermoedelijk mijn meest succesvolle Jettie Pallettie-album. En natuurlijk ben ik trots, want er staan uitsluitend nieuwe liedjes op deze cd, inclusief Cafeetje 3.0, de nieuwe versie van het liedje waarmee het voor mij begon", glundert Jettie.

Kurt glundert. "De patatten hebben we al gehad, nu zijn het de pinten. Blonde Jettie is een heel mooie naam."

© FODI

Kurt Wynant van Dépoo 7 wist te vertellen: "Ik kreeg de vraag via Pascal De Moor en Jettie Pallettie of we iets in ons gamma hebben. Ik heb maar één biertje. Het is een veelzijdig biertje, net zoals Jettie. Veelzijdig en sterk. Je proeft een beetje bier, je proeft een volle smaak, je roert en je hebt een ander bier. Een veelzijdig bier net als Jettie. De vraag kwam, we gaven een antwoord. Een genietbier? Zeker en vast, een degustatiebier van 7% zonder toegevoegde suikers bij het brouwproces. De slechte suikers zijn volledig vergist, je kan er gerust van genieten zoveel je wilt. We wachten de reacties in België en Nederland af. Indien oké, kunnen we een persoon aanstellen voor de verdeling en dan is er veel mogelijk in eigen land en daarbuiten."

Sylvie Vyncke van brouwerij De Sater kwam ook aan het woord. "Ons liefdesverhaal begint in 1997, zelfs een tijdje terug. We zaten op de schoolbanken in Oudenaarde, mijn man en ik leerden elkaar daar kennen. Hij ging verder in de biersector; ik maakte een zijsprong en werd logopediste van opleiding. Mijn man volgde de chemiesector, graduaat chemie, optie brouwerijtechnieken. Nu is hij al vijftien jaar brouwer. Net zoals iedere brouwer heeft mijn man ook een rare kronkel in zijn hersenen, want iedere brouwer wil zijn eigen kind op de markt brengen. Mijn brouwer heeft ook die kronkel. Twee jaar geleden kwam hij op het idee om een ambachtelijk bier uit te brengen, omdat dat in is. We hebben dan ons eerste biertje Hopliet voorgesteld. Kort daarna mochten we voor het gemeentebestuur van Nazareth een eigen biertje maken. Sinds vorig jaar zitten we in dit gebouw. We hebben dit magazijn omgebouwd naar een productieruimte met een degustatieruimte erbij, die ook op zondag open is voor het grote publiek."

© FODI

Burgemeester Danny Claeys: "Deze brouwerij is heel belangrijk. Biertjes zijn in België algemeen bekend. In Nazareth is de naam zo universeel zodat we ook een eigen biertje moesten hebben, waardoor we onze gemeente konden promoten. Een biertje gebrouwen uit Nazarzeth, hét Blondje van Nazareth. Nu krijgt dat een verlengstuk met Blonde Jettie. Tof dat Blonde Jettie hier in Eke-Nazareth wordt gebrouwen, een hele eer. Als je zegt dat het biertje wordt gebrouwen in Nazareth, dan krijg je daarmee wereldwijd reclame."

Jettie Pallettie nam ook in de brouwerij en omgeving een clip op. Tijdens deze biervoorstelling stelde ze eveneens haar nieuwe single voor, een track uit haar album Pinten & Patatten. "Wat doe je op een feest? Pinten drinken! Stevigheid! En dan patatten eten, hier zeggen ze frieten. Het liedje is stevig, het biertje is stevig én ik ben stevig, wat wil je nog meer", besluit Jettie met de glimlach.