Jettie Pallettie schilt ‘patatten’ in Frituur De Mennehoek in Ingelmunster
Het nieuwe album van de Nederlandse zangeres Jettie Pallettie heet Pinten & Patatten. Daarmee viert ze tien jaar Jettie Pallettie.
Naar aanleiding van haar nieuwe album deed ze een oproep via sociale media wie het snelst in één minuut tijd patatten kan schillen. Jettie ontving tientallen filmpjes in haar mailbox. Een succes, maar schilt Jettie ook zelf haar eigen patatten ? Of laat ze dat doen ? We nodigden haar uit naar Ingelmunster, waar ze in Frituur De Mennehoek mocht demonstreren hoe goed ze dat wel kan in het bijzijn van de zaakvoerders Kelly Terryn en Bart Buyse van De Mennehoek.
De genodigden waren nieuwsgierig of Jettie wel degelijk goed overweg kan met een schilmes. Bart Buyse en Kelly Terryn waren er gerust in, want alhoewel hun patatten al als geschilde friet worden afgeleverd, wisten ze toch zeker dat ze deze wedstrijd gingen winnen. Wij Belgen zijn immers gekend als frietteneters. Bestonden er vroeger nog geen geschilde patatten, dan moest men alles zelf schillen.
Iedereen keek zijn ogen uit hoe Jettie omging met haar schilmes en de ene na de andere patat in een korte tijd kon schillen. De Nederlandse artieste won met méér dan één lengte voorsprong van Kelly en Bart.
Bakt Jettie vaak frieten in haar woning in het Nederlandse Tilburg ? “Ik sta vaak achter het kookfornuis. Ik heb immers nog een 18-jarige zoon thuis wonen en die wil natuurlijk ook lekker eten. Maar eerlijk, frieten schillen en bakken, dat doe ik zelden. Ik ga daarvoor naar de frituur en ‘t liefst van al wanneer ik in Vlaanderen ben. Jullie frieten zijn goed gevuld, in Nederland zijn ze precies leeg van binnen. De Nederlanders zouden beter hun frieten uit België halen, dan zou de verkoop bij ons ook stijgen”, glimlacht ze.
“Al zeg ik het zelf, ik ben een absolute keukenprinses. Ik hou van heel lekker en gezond eten. Thuis eten we weinig runds- en varkensvlees, altijd vis, kip of een lekkere speciale salade. Neen, niet echt vegetarisch hoor, mijn zoon en ik zijn échte vis- en kipeters.”
Na ons eigen kampioenschap patatten schillen, vertelde de zangeres aan de genodigden over haar nieuw album Pinten & Patatten, waarna er foto’s werden genomen bij onder andere het monument De Memmer, dé trots van alle Mennebewoners uit Ingelmunster. Daarna werd er nog lang nagepraat bij een heerlijk biertje, een lekkere friet en een smakelijke frikandel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier