In december was Jeroen nog te zien als Fred in de musical Scrooge. Het gaat ontzettend goed met deze gewezen West-Vlaming, die dankzij goede audities de ene na de andere rol krijgt aangeboden. Speelt Jeroen graag voor kinderen? "Het is zeker even leuk om voor kinderen op te treden, maar eerlijk gezegd: dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ben heel benieuwd naar de reacties uit de zaal. Een jong publiek reageert anders dan volwassenen, ze zijn heel uitbundig. Ik kijk er echt naar uit om hen mee te nemen als verteller in dat sprookje."

Speelt Jeroen een moeilijke rol in deze musical? "De rol van verteller is een mooie rol. Ik ben overal in het dorp aanwezig. Iedereen kent Adriaan in het dorp, ik ben ook de vriend van iedereen. Ik heb een heel goede band met jager Benjamin die altijd roodkapje probeert te verleiden, maar daar niet in slaagt. Roodkapje, de musical is een heel komische voorstelling en dat is moeilijk om te brengen. Het moet heel juist zijn. Kinderen zijn soms een moeilijker publiek dan volwassenen. Zijn ze niet mee in het verhaal, dan bemerk je dat vlug aan hun reactie. Het publiek verschilt niet veel. Ze zijn dan wel 20 jaar jonger, maar ze moeten ook een goede voorstelling beleven."

Jeroen, geflankeerd tussen enkele andere leden van de hoofdcast., FODI
Jeroen, geflankeerd tussen enkele andere leden van de hoofdcast. © FODI

Moest Jeroen al veel repeteren voor deze nieuwe musical? "De repetities gebeurden vooral in de vakantie, omdat er veel kinderen meespelen. We begonnen in de herfstvakantie, enkele dagen in de kerstvakantie, krokus en in de paasvakantie is het première. Het is maar een korte periode dat we het in elkaar zetten."

Waarmee is Jeroen nog bezig? Waarin speelt hij nog nà Roodkapje, de musical? "In september en oktober speel ik mee in Charlie Brown, een musical in het fakkeltheater in Antwerpen met Mark Tijsmans en Wout Verstappen. Eveneens in september is er dan ook nog Kiss Of The Spider Woman. Daar ben ik één van de bewakers. In het najaar speel ik dan weer mee in het EWT in Deurne in de komedie Flikken in verwachting, een heel ander genre. Nu eens geen musical, maar pure komedie." Jeroen blijft veel werk hebben. Komt dat door de goede recencies na Scrooge? "Ik blijf gewoon deelnemen aan audities. Doe ik geen goede auditie, dan krijg ik de rol niet."

Aan 't orgel draaien, zingen of dansen. Jeroen kan het allemaal., FODI
Aan 't orgel draaien, zingen of dansen. Jeroen kan het allemaal. © FODI

Info Roodkapje, de musical: www.event-team.be.

(PADI)

In december was Jeroen nog te zien als Fred in de musical Scrooge. Het gaat ontzettend goed met deze gewezen West-Vlaming, die dankzij goede audities de ene na de andere rol krijgt aangeboden. Speelt Jeroen graag voor kinderen? "Het is zeker even leuk om voor kinderen op te treden, maar eerlijk gezegd: dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ben heel benieuwd naar de reacties uit de zaal. Een jong publiek reageert anders dan volwassenen, ze zijn heel uitbundig. Ik kijk er echt naar uit om hen mee te nemen als verteller in dat sprookje." Speelt Jeroen een moeilijke rol in deze musical? "De rol van verteller is een mooie rol. Ik ben overal in het dorp aanwezig. Iedereen kent Adriaan in het dorp, ik ben ook de vriend van iedereen. Ik heb een heel goede band met jager Benjamin die altijd roodkapje probeert te verleiden, maar daar niet in slaagt. Roodkapje, de musical is een heel komische voorstelling en dat is moeilijk om te brengen. Het moet heel juist zijn. Kinderen zijn soms een moeilijker publiek dan volwassenen. Zijn ze niet mee in het verhaal, dan bemerk je dat vlug aan hun reactie. Het publiek verschilt niet veel. Ze zijn dan wel 20 jaar jonger, maar ze moeten ook een goede voorstelling beleven." Moest Jeroen al veel repeteren voor deze nieuwe musical? "De repetities gebeurden vooral in de vakantie, omdat er veel kinderen meespelen. We begonnen in de herfstvakantie, enkele dagen in de kerstvakantie, krokus en in de paasvakantie is het première. Het is maar een korte periode dat we het in elkaar zetten." Waarmee is Jeroen nog bezig? Waarin speelt hij nog nà Roodkapje, de musical? "In september en oktober speel ik mee in Charlie Brown, een musical in het fakkeltheater in Antwerpen met Mark Tijsmans en Wout Verstappen. Eveneens in september is er dan ook nog Kiss Of The Spider Woman. Daar ben ik één van de bewakers. In het najaar speel ik dan weer mee in het EWT in Deurne in de komedie Flikken in verwachting, een heel ander genre. Nu eens geen musical, maar pure komedie." Jeroen blijft veel werk hebben. Komt dat door de goede recencies na Scrooge? "Ik blijf gewoon deelnemen aan audities. Doe ik geen goede auditie, dan krijg ik de rol niet." (PADI)