Jeroen Logghe schittert als Fred in ‘Scrooge, de Musical’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op woensdagavond 26 december staat Jeroen Logghe – afkomstig uit Diksmuide – terug op het podium in het familiespektakel Scrooge, de Musical in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

In januari is deze musical ook te bewonderen in Capitole Gent. Net na de première deden we een korte babbel met Jeroen op het podium. Voor de allereerste keer kreeg hij een hoofdrol toegewezen. Zat hij met stress ?

“Toen ik de eerste twee zinnen uitsprak, was het even slikken. Daarna viel de spanning er af en kon ik gelukkig ontspannen op het podium staan. Voor mezelf was deze première een belangrijk moment. Het was de eerste keer dat ik in zo’n groots opgezette musical een hoofdrol kon krijgen en alle ogen zijn dus op je gericht. Het repetitieproces was wel een race tegen de klok. Maar we geraakten er op tijd en tijdens de première zelf is er niets fout gelopen. Ook technisch liep alles vlot. Ik ben heel blij.”

In een vorig gesprek stond Jeroen stil bij het prachtige decor in kubusvorm én terecht. “De kubus is inderdaad mooi, vooral de gebruikte projecties. In combinatie met het lichtontwerp maakt dit de show alleen maar nog mooier. Mooie belichting doet veel hé.”

Jeroen Logghe schittert als Fred in 'Scrooge, de Musical'

Jeroen speelt natuurlijk in alle shows mee. In januari is hij nog te zien in Capitole Gent en dan is het gedaan. “Maar logisch ook. Je moet een kerstverhaal geen drie maanden spelen. In februari komt er toch niemand nog kijken.”, besluit Jeroen met de glimlach.

Na de show tijdens de receptie kreeg hij een stevige knuffel van zijn ouders Gabriël en Marleen Logghe-Dewilde uit Diksmuide, die terecht trots zijn op hun zoon. Ooit besloot Jeroen niet in Gent te studeren, maar wel naar Brussel en daarna naar Tilburg te trekken. Hij zette door en daar mogen papa en mama nu zeker en vast trots op zijn.

(PADI)

Info en tickets : www.30jaarmusichall.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier