Jérémie Vrielynck wipt over Clouseau én staat op plaats 10 in de Vlaamse Ultratop 50

Jérémie tussen zijn trotse ouders Chris en Nathalie Vrielynck-Pattijn, opa Johny Pattijn en oma Anita Lavaert. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Jérémie Vrielynck uit Deerlijk blijft scoren in de Vlaamse Ultratop 50. De zanger van ‘Alleen bij jou’ staat op zaterdag 20 juni immers al op plaats 10 net voor Clouseau, die met ‘California’ vorige week ook op 11 stonden en daar nu bleven staan. Vorige week stond Jérémie op 12 en hij steeg nog twee plaatsen. Zijn derde single is een hit, want Jérémie stond nog nooit in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50.

Voor Jérémie (20) zal deze hoge plaats een opsteker zijn. Op maandagavond 8 juni werd hij onverwacht getroffen door een virale hersenvliesontsteking. Jérémie verbleef één week in het ziekenhuis UMC Sint-Pieter, Campus Hallepoort in Brussel. Hij is nu thuis, maar hij moet nog een hele tijd herstellen. De jongeman heeft nog altijd last van hoofdpijn en is vlug moe. Belangrijk is nu dat Jérémie luistert naar wat de specialisten zeggen en dat hij hun advies opvolgt. Een opsteker van formaat is echter wel dat zijn jongste single ‘Alleen bij jou’ het zo schitterend doet in de Vlaamse Ultratop 50. Op vrijdag 22 mei werd zijn nieuwe single ‘Alleen bij jou’ gelanceerd. Het was nog even spannend afwachten hoe de reacties zouden zijn. Eén week later stond zijn single al in de Vlaamse Ultratop 50 op plaats 35. Jérémie was heel gelukkig, want in de voorbije twee jaar was hij met zijn vorige singles nog nooit na één week in deze nationale hitparade terechtgekomen. Jérémie keek uit naar vrijdag 5 juni, want dan werd de nieuwe Vlaamse Ultratop bekendgemaakt. Zijn nummer was gestegen van 35 naar 18. Toen Jérémie in het ziekenhuis lag, kwam op vrijdag de nieuwe Vlaamse Ultratop 50 uit. En opnieuw steeg Jérémie zes plaatsen. Vorige week zaterdag stond hij dus al op plaats 12. Jérémie dacht dat dit de hoogste score zou worden, want vanaf nummer één tot nummer elf waren het niets anders dan gevestigde waarden die boven hem stonden, zoals Regi, Mama’s Jasje, Cleymans & Van Geel, #LikeMe, enz. Jérémie had er rekening mee gehouden dat hij deze week terug zou zakken. Groot was dan ook zijn verwondering toen hij deze hitparade te zien kreeg en bemerkte dat hij van plaats 12 was gestegen naar plaats 10. Op 11 staat Clouseau met ‘California’. Vorige week stonden ze ook op deze plaats en volgens Jérémie was het maar logisch dat Clouseau in de Top 10 zou terecht komen, maar Clouseau bleef staan op 11. Jérémie sprong twee plaatsjes hoger, wipte dus over Clouseau en staat nu op nummer 10.

De Vlaamse Ultratop 50 is niet de enige hitparade waarin Jérémie met ‘Alleen bij jou’ goed scoort. Bij BNL (vroeger VBRO) kwam Jérémie drie weken geleden binnen op 18. Eén week later steeg hij naar 15 en nog één week later naar 12. Op zaterdagvoormiddag 20 juni mocht BNL-presentator David Vandyck in de Nederlandstalige Top 20 Jérémie aankondigen met ‘Alleen bij jou’ op plaats… 6 ! Ook andere nationale radio’s draaien het nummer van Jérémie grijs.

De zanger moet veel rusten, maar toch gaf hij een reactie. “Had iemand gezegd toen mijn nieuwe single uitkwam dat ik de Top 10 zou halen in de Vlaamse Ultratop 50, dan had ik dat helemaal niet geloofd. Maar Radio 2 steunt mij enorm en ze draaien dan ook veelvuldig mijn single, waarvoor dank. Ik moet nu wel herstellen, maar innerlijk ben ik zo gelukkig. Een zanger wil mooie muziek uitbrengen, een zanger wil scoren met een single en met ‘Alleen bij jou’ is dat zeker en vast al gelukt. Ik zeg dankjewel aan iedereen die mij steunt, inclusief mijn familie, mijn fans, alle radiostations die mij zo genegen zijn én mijn team. Het is mijn allereerste Top 10 in de Vlaamse Ultratop 50. In oktober 2018 stond ik met mijn eigen nummer ‘Mezelf Zijn’ vier weken in de Ultratop en eindigde ik op een 35ste plaats. Vorig jaar bracht ik de single ‘Julie’ uit én toen stond ik één week op 49. ‘Alleen bij jou’ is dus wel een échte muzikale knaller.” Jérémie denkt dat hij niet meer zal stijgen in de Vlaamse Ultratop 50. @LikeMe bleef staan op 9 én Cleymans & Van Geel zakten van 5 naar 8… Wie weet ? (PADI)

Jérémie Vrielynck wipt over Clouseau én staat op plaats 10 in de Vlaamse Ultratop 50

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier