Jérémie Vrielynck werkte eigen showcase uit, ondanks breuk in teen

Jérémie in actie tijdens zijn showcase. © FODI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op 14 februari 2015 stond Jérémie Vrielynck uit Deerlijk de allereerste keer op het podium van de Ketnet Musical Kadanza. Voor Jérémie was dàt de start om muzikaal te blijven scoren. Hij keek uit naar zijn showcase, maar één week ervoor werd hij gewond aan zijn teen.

Voor Jérémie (nu 19) blijft dat nog altijd een onvergetelijke belevenis. Hij mocht meerdere keren optreden met deze jonge groep van Kadanza. Vijf jaar later is de jongeman nog altijd bezeten door de muziek. Anderhalf jaar geleden begon hij zelfs te studeren aan het Conservatorium in Brussel, waar musical, zang en dans centraal staan. De zanger van de zelfgeschreven nummers ‘Jij’, ‘Mezelf zijn’ en ‘Julie’ besloot op een bepaalde dag om zelf eens een eigen showcase in elkaar te knutselen. Pas enkele weken geleden begon Jérémie eraan, bijgestaan en gesteund door zijn trouwe opa, oma, ouders, zus, vriendin… Jérémie vond vlug een locatie, namelijk het Muziekhuis in Anzegem. Hij besloot zijn eerste showcase heel intiem te houden. Enkel familie en goede vrienden werden uitgenodigd of een 100-tal personen.

Ook vriend Robin stond op het podium.
Ook vriend Robin stond op het podium.© FODI/Jens

In het Muziekhuis in Anzegem bemerkten we bij aanvang een heel nerveuze jongeman. “Vorige zomer stond ik op Feest op de Dijk voor een publiek van wel 2.000 mensen en toen had ik geen stress. Maar nu ga ik dood van de stress, omdat ik hier sta voor een kleine groep mensen én vooral omdat hier allemaal mensen aanwezig zijn die me nauw aan het hart liggen.” Na deze woorden begon Jérémie met zijn eigen showcase. Enkel met zijn gitaar zong hij ‘Jij’, gevolgd door ‘Closer’, bijgestaan door zijn twee muzikanten. Tijdens het nummer ‘Blauw’ aan de piano kreeg hij het even moeilijk toen hij het publiek zo prachtig hoorde meezingen. Jérémie stond ook met zijn goede vriend Robin op de bühne. Ze zongen samen ‘Someone You Loved’ en ‘Wicked Game’. Voor de pauze mocht ook ‘Mezelf zijn’ niet ontbreken, waarna hij met zijn vriendin Julie ‘Here I Am’ zong. Met ‘Don’t Let The Sun Go Down On Me’ werd het eerste deel afgesloten.

Vriendin Julie mocht ook niet onbreken tijdens deze showcase.
Vriendin Julie mocht ook niet onbreken tijdens deze showcase.© FODI/Jens

Na een korte pauze begon Jérémie met ‘Heaven/Run To You’. Met vriendin Julie zong hij ‘Lost’ en ‘Voorbij’, gevolgd door in zijn eentje de song ‘Human Nature’. Robin mocht er terug bijkomen om ‘I Lost A Friend’ te zingen. Als eerbetoon aan zijn overleden vriend Arne Decock zong Jérémie nog een nummer ‘Voorbij’ van Marco Borsato. Ook ‘Purple Rain’ van Prince stond op zijn lijstje, waarna hij eindigde met ‘Julie’.

Piano, gitaar of drums : Jérémie kan het àllemaal bespelen.
Piano, gitaar of drums : Jérémie kan het àllemaal bespelen.© FODI/Jens

Jérémie zorgde voor twee keer een half uur muziekplezier, waarin hij zijn veelzijdigheid qua muzikant bewees. De jongeman kan niet enkel voortreffelijk zingen, maar hij speelt ook piano, gitaar, drum… Van een muzikaal talent gesproken ! Wat velen echter niet wisten, was dat Jérémie met veel pijn deze voorbereidingen en de showcase deed. Tijdens zijn laatste examen – één week voor de showcase – liep hij bij de opwarming voor het examen een breuk op aan de ligamenten van één van zijn tenen. Jérémie deed toch nog zijn examen. Omdat het niet beterde, trok hij naar spoed waar deze diagnose werd vastgesteld. Net één week voor de opbouw en voorbereidingen van zijn showcase mocht Jérémie niét met de auto rijden, niét op zijn voet steunen, zich behelpen met een kruk, enz. Een ramp voor deze gedreven jongeman, die pijn of niet toch meehielp om het podium klaar te zetten en de zaal te verbouwen tot een gezellige showcase. De avond zelf had Jérémie weinig last van zijn teen, maar één dag later zag zijn teen terug alle kleuren van de regenboog. Maar na zo’n geslaagde eerste showcase was dat teenprobleem maar een klein probleem meer. Hopelijk brengt Jérémie in 2021 terug een showcase. Een tip : ‘t mag wat langer duren, want twee keren 30 minuten was nu wel vlug voorbij. Een bewijs dat het méér dan goed was ! (PADI)

Mooie momenten op het podium.
Mooie momenten op het podium.© FODI/Jens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier