Jérémie Vrielynck uit Deerlijk legt zijn ziel bloot in nieuwe single ‘Mezelf zijn’

Jérémie mocht zijn nieuwe single Mezelf zijn al voorstellen op het Ment-podium. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vorig seizoen deed de 18-jarige Jérémie Vrielynck uit Deerlijk tijdens de Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen (VTM) de stoelen draaien van de coaches Natalia, Bart Peeters en Koen Wauters.

Zijn indrukwekkende versie van Mercy van Shawn Mendes leverde hem een plaatsje op in Team Koen, waarmee hij het tot in de liveshows schopte. Zijn opgemerkte passage in The Voice van Vlaanderen was niet de eerste kennismaking met de showbizzwereld. Zo vertolkte hij onder andere de mannelijke hoofdrol in zowel de Ketnet Musical als -serie Kadanza (2015) en speelde hij Jonge Fons in de heel succesvolle spektakelmusical 14-18 (2014).

Met ‘Mezelf zijn’ presenteert Jérémie nu zijn nieuwe Nederlandstalige single. Het is een prachtig en vooral aangrijpend autobiografisch nummer geworden, waarin hij zijn ziel volledig blootlegt.

Zijn kwaliteiten als acteur, zanger en muzikant leverden Jérémie al mooie kansen en mogelijkheden op, maar de creatieve jongeman maakte ook al kennis met de keerzijde van de medaille. “Wanneer je als jonge gast bezig bent met acteren, zingen en muziek maken, word je al snel als anders bekeken. Kinderen/jongeren kunnen dan erg hard zijn voor elkaar. Ik heb dat ook mogen ervaren. Vooral op school had ik het gevoel dat ik werd buitengesloten en er nooit echt bij hoorde, terwijl ik gewoon bezig was met wat mijn interesseerde,, namelijk met mezelf zijn”, vertelt Jérémie.

“Toen ik Jasper speelde in de Ketnet Musical en de tv-serie Kadanza, werd het allemaal nog erger en kreeg ik ook te maken met jaloezie en pestgedrag. Die zaken hebben me zeker getekend, maar ook sterker gemaakt. Ik moet mij niet schamen voor wie ik ben en wat ik wil doen in mijn leven. De single ‘Mezelf zijn’ – die ik samen schreef met mijn vaste producer Bart Claus – is dus wel een soort statement naar de buitenwereld toe en een aftekening met het verleden, maar ik hoop eigenlijk vooral een hart onder de riem te steken voor iedereen die zich in een soortgelijke situatie bevindt en denkt zich anders te moeten voordoen om aan de verwachtingen van de maatschappij te voldoen. Aan die mensen wil ik meegeven: wees gewoon jezelf en je zal veel gelukkiger zijn.”

Jérémie is fier op zijn nieuwe single.
Jérémie is fier op zijn nieuwe single.© FODI

Dat zijn nieuwe single een beetje doet denken aan Niels Destadsbader kan geen toeval zijn. Niels is immers ook van Deerlijk en woont letterlijk op een straatlengte van Jérémie. “Niels woont inderdaad achter de hoek bij ons. Hij is fantastisch goed bezig en een echt voorbeeld voor mij. Zingen, acteren, presenteren, hij kan en doet het allemaal en daar droom ik ook van. Hopelijk valt ‘Mezelf zijn’ in de smaak bij de mensen en kan het een mooie volgende stap zijn in de verwezenlijking van mijn droom. Ik heb alleszins mijn hart en ziel in deze single gelegd”, besluit Jérémie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier