Op woensdag 23 mei mocht Jérémie 18 kaarsjes uitblazen. Inderdaad, pas achttien is Jérémie, maar hij kan al een palmares voorleggen waar veel leeftijdsgenoten jaloers op zijn. Het begon al in 2009 met edelfiguratie in reeks twee bij Peter Van De Veire Live. Daarna stond Jérémie ook in het achtergrondkoor van Nekka Nacht (2011), was hij deelnemer in Wie wordt Junior 2013, deed hij figuratie in Aspe (2013), speelde hij de rol van jonge Fons in de spektakelmusical '14-'18, deed hij een gastrol in De Buurtpolitie (2014 én ook dit jaar), nam hij de hoofdrol van Jasper voor zijn rekening in de Ketnet Musical Kadanza (2015), deed hij figuratie voor Ghost Rockers, een bijrol in De zoon van Artan, de hoofdrol Jaime in Muerto de musical (2016), een gastrol in It's Showtime (2016), speelde hij Dodger in Oliver Twist (2017), was hij deelnemer in The Voice van Vlaanderen (2017), enz... Wie kan dat als 18-jarige al voorleggen ?

Jérémie : "Mijn single Jij gaat over de weg zoeken in het leven. Daar hoort natuurlijk ook een vrouw bij.", (Foto FODI)
Jérémie : "Mijn single Jij gaat over de weg zoeken in het leven. Daar hoort natuurlijk ook een vrouw bij." © (Foto FODI)

Momenteel focust Jérémie zich op een carrière als zanger. Hij beseft dat die weg heel lang is, maar wie niet waagt, niet wint. "Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging binnen de boeiende wereld van musical, theater, tv en muziek. Als artiest in opleiding wil ik mijn ervaring en troeven kunnen gebruiken en verder ontwikkelen. De kennis en kunde die ik opdeed in de voorbije producties wil ik verder optimaliseren, liefst binnen een stimulerende omgeving die een hoge inzet verwacht", zegt de jongeman tijdens onze babbel in een taverne in Deerlijk.

In april 2017 speelde Jérémie (rechts) mee als Dodger in de musical Oliver Twist. Links zie je Mil Sinnaeve uit Ieper., (Foto FODI)
In april 2017 speelde Jérémie (rechts) mee als Dodger in de musical Oliver Twist. Links zie je Mil Sinnaeve uit Ieper. © (Foto FODI)

Stop je nu met acteren nu je de focus legt op zingen ?

Jérémie : "Ik wil heel graag blijven acteren. Het zou ook fantastisch zijn moest ik in de toekomst verder mogen meespelen in series, musicals, theaterproducties. Maar ik zing ook heel graag. Ik wil in de toekomst dus eveneens graag als zanger op een podium staan. Trouwens, de mensen kunnen mij eventueel nu kennen als acteur, maar daarnaast is mijn liefde voor entertainment zoveel jaren geleden begonnen bij de droom om zanger te worden.

Waarom koos je voor liedjes in je moedertaal en niet voor Engelstalige songs ?

Jérémie : "Ik twijfelde heel lang of ik al dan niet in het Nederlands of Engels zou zingen. Ik denk echter dat het publiek liever Nederlandstalige nummers hoort. Als ik iets zelf wil doen, dan moet ik het ook leuk vinden. Ik koos dan eerst toch maar voor Engelstalige songs, maar na enkele maanden besloot ik toch een tekst in het Nederlands neer te pennen. Dat vond ik zo super, dat vond ik tof om te zingen, ik voelde het ook beter aan en dus besloot ik die klik door te geven aan het publiek. Nederlandse liedjes zijn heel toegankelijk voor het publiek, zowel voor jong als oud in Vlaanderen."

Niels Destadsbader uit eveneens Deerlijk scoort met Nederlandstalige liedjes. Is hij een voorbeeld voor je ?

Jérémie : "Vorig jaar deed ik mee aan de vijfde editie van The Voice van Vlaanderen. Ik koos voor Koen Wauters als mijn coach. Ik ben een grote fan van het soort muziek dat Clouseau brengt. Ook de songs van Niels spreken mij aan. Ik wilde echter een andere weg dan Koen en Niels bewandelen, maar toch in het Nederlands zingen. Ik breng denk ik zelf - een iets meer commerciëlere vorm van pop, met een Nederlandstalige tekst erop."

Waarover gaat je eerste song ?

Jérémie : "Jij gaat over de weg zoeken in het leven. Ik ben pas achttien geworden. Dat is het niet altijd even gemakkelijk om alles te laten gebeuren. Als ik nummers schrijf, probeer ik vooral te zoeken wat er diep vanbinnen in mij afspeelt. Ik wil dat er graag uithalen. Zo heb ik een persoonlijke band met het nummer en is het ook echt een verhaal naar de buitenwereld toe van mij."

Is schrijven moeilijk ? Doe je dat al lang ?

Jérémie : "Ik schreef al enkele Engels- en Nederlandstalige liedjes. Ik was altijd al graag bezig met muziek schrijven, teksten schrijven. Ik heb - samen met producer Bart Claus uit Bree - dit nummer geschreven, zowel arrangement als de tekst. Ook Kevin Velghe, de voormalige bassist van Niels Destadsbader, hielp eraan mee. Ik ben heel trots wat we met ons drietjes hebben gerealiseerd."

Je brengt dat liedje in eigen beheer uit. Een bewuste keuze ? Of vond je geen platenfirma die wilde investeren ?

Jérémie : "Ik ben pas achttien, nog heel jong. Het is echter niet gemakkelijk om met mensen in zee te gaan. In 't verleden maakte ik dat al mee. Niet iedereen is een boosdoener, maar er zijn er toch die niet op alleen maar talent uit zijn. Ik besloot dus van het zelf even te proberen. Kijk op YouTube, er beginnen zoveel jongeren en volwassenen. Ik ben van plan om een twee- à drietal nummers op die manier uit te brengen. En wie weet komt er onverwacht toch een platenfirma bij mij aankloppen die iets in een samenwerking ziet... Maar na drie nummers ga ik mezelf evalueren. En inderdaad : ik heb nu nog niets van platenfirma, management of bookingkantoor."

Ben je al bezig met een tweede eigen liedje ?

Jérémie : "Er is een tweede liedje in de maak. Het is een nummer voor Rode Neuzendag. Het liedje staat al vast, maar meer ga ik er echt nog niet over verklappen. Ik kan wel al vertellen dat Rode Neuzendag dit jaar op 30 november valt, dus heel lang zal het nummer niet op zich laten wachten."

Koen Crucke is een grote fan, (Foto FODI)
Koen Crucke is een grote fan © (Foto FODI)

Waar staat Jérémie binnen vijf jaar ?

Jérémie (lacht) : "Och, ik hoop dat de drie eigen liedjes van mezelf binnen 't jaar kunnen verschijnen. Ik hoop ook dat ik binnen vijf jaar een hoger diploma heb behaald en dat ik vooral werk heb. Het maakt niet uit of dat als zanger, theater-, musical-, film- of serieacteur is. Ik hou van entertainment, van 't zingen en 't acteren. Ik hoop dan ook al te kunnen optreden op diverse podia in Vlaanderen."

Is het geen nadeel dat je als 18-jarige al zoveel hebt meegemaakt, waardoor je misschien nu een beetje staat te trappelen in plaats van hogerop te geraken. Er zijn er 1001 die zanger/zangeres willen worden, die als acteur/actricewillen scoren ?

Jérémie : "Ik denk dat mijn jonge carrière een nadeel kan spelen bij mezelf, maar niet naar de buitenwereld toe. Ik ben vrij ongeduldig. Ik zeg niet dat ik al aan de grootste producties ter wereld meewerkte, maar ik kreeg al heel mooie kansen van Studio 100 en Ketnet. Dat maakt mij soms ongeduldig om nog meer producties te kunnen doen, nog méér op dat podium te kunnen staan. Kadanza was een enorm groot avontuur. Op dat moment en op mijn huidige leeftijd gaan er geen grotere producties uit de lucht vallen. Het is een beetje een ambetant gevoel naar mezelf toe, omdat ik verder wil maar naar de buitenwereld toe, speelt dat niet in mijn nadeel."

Je speelde de hoofdrol Jasper in de Ketnet-musical Kadanza. En één jaar later was het dan toch stiller rond je persoon, want dan stonden nieuwe jonge Ketnetters met een andere musical in de spotlights. Vond je spijtig dat het opeens stil werd ?

Jérémie : "Ik had altijd wel iets te doen, zodat ik mij zeker niet verveelde. Ieder jaar deed ik immers mee in een andere grote productie, waaronder Muerto, Oliver Twist. Eind 2017 begon ik dan aan mijn eigen nummer Jij te schrijven. Het is wel moeilijk om in die wereld te kunnen blijven vertoeven. Daarom besloot ik in feite werk voor mezelf te creëren. Ik blijf bezig, zit nooit stil."

Hoe is je band met zanger Koen Crucke ? Hij was een vurige supporter van je toen je Dodger van Oliver Twist speelde, toen je deelnam aan The Voice van Vlaanderen.

Jérémie : "Koen Crucke is een heel goede vriend. Een toffe man. Vorig jaar trok ik vaak met Koen op, maar ik zit nu in mijn laatste jaar humaniora humane wetenschappen sport in Groenhove in Waregem. Ik heb het heel druk met mijn studies, zodat het moeilijk is om iedere week met Koen of andere vrienden af te spreken. Maar het is niet omdat je ze niet iedere dag ziet, dat je niet aan ze denkt. Gelukkig bestaat internet om eens te bellen, te sms'en...".

Een familiefoto : Jérémie, met zijn ouders, zus én grootouders., (Foto FODI)
Een familiefoto : Jérémie, met zijn ouders, zus én grootouders. © (Foto FODI)

Wat vond Koen van je eigen nummer ?

Jérémie : "Enkel mijn ouders hoorden het al, maar buiten hen hoorde niemand al dat liedje. Ik ben heel benieuwd wat de mensen ervan zullen vinden."

(PADI)

Steun Jérémie en koop zijn nummer aan via de sociale kanalen

Op woensdag 23 mei mocht Jérémie 18 kaarsjes uitblazen. Inderdaad, pas achttien is Jérémie, maar hij kan al een palmares voorleggen waar veel leeftijdsgenoten jaloers op zijn. Het begon al in 2009 met edelfiguratie in reeks twee bij Peter Van De Veire Live. Daarna stond Jérémie ook in het achtergrondkoor van Nekka Nacht (2011), was hij deelnemer in Wie wordt Junior 2013, deed hij figuratie in Aspe (2013), speelde hij de rol van jonge Fons in de spektakelmusical '14-'18, deed hij een gastrol in De Buurtpolitie (2014 én ook dit jaar), nam hij de hoofdrol van Jasper voor zijn rekening in de Ketnet Musical Kadanza (2015), deed hij figuratie voor Ghost Rockers, een bijrol in De zoon van Artan, de hoofdrol Jaime in Muerto de musical (2016), een gastrol in It's Showtime (2016), speelde hij Dodger in Oliver Twist (2017), was hij deelnemer in The Voice van Vlaanderen (2017), enz... Wie kan dat als 18-jarige al voorleggen ?Momenteel focust Jérémie zich op een carrière als zanger. Hij beseft dat die weg heel lang is, maar wie niet waagt, niet wint. "Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging binnen de boeiende wereld van musical, theater, tv en muziek. Als artiest in opleiding wil ik mijn ervaring en troeven kunnen gebruiken en verder ontwikkelen. De kennis en kunde die ik opdeed in de voorbije producties wil ik verder optimaliseren, liefst binnen een stimulerende omgeving die een hoge inzet verwacht", zegt de jongeman tijdens onze babbel in een taverne in Deerlijk.Jérémie : "Ik wil heel graag blijven acteren. Het zou ook fantastisch zijn moest ik in de toekomst verder mogen meespelen in series, musicals, theaterproducties. Maar ik zing ook heel graag. Ik wil in de toekomst dus eveneens graag als zanger op een podium staan. Trouwens, de mensen kunnen mij eventueel nu kennen als acteur, maar daarnaast is mijn liefde voor entertainment zoveel jaren geleden begonnen bij de droom om zanger te worden.Waarom koos je voor liedjes in je moedertaal en niet voor Engelstalige songs ?Jérémie : "Ik twijfelde heel lang of ik al dan niet in het Nederlands of Engels zou zingen. Ik denk echter dat het publiek liever Nederlandstalige nummers hoort. Als ik iets zelf wil doen, dan moet ik het ook leuk vinden. Ik koos dan eerst toch maar voor Engelstalige songs, maar na enkele maanden besloot ik toch een tekst in het Nederlands neer te pennen. Dat vond ik zo super, dat vond ik tof om te zingen, ik voelde het ook beter aan en dus besloot ik die klik door te geven aan het publiek. Nederlandse liedjes zijn heel toegankelijk voor het publiek, zowel voor jong als oud in Vlaanderen."Jérémie : "Vorig jaar deed ik mee aan de vijfde editie van The Voice van Vlaanderen. Ik koos voor Koen Wauters als mijn coach. Ik ben een grote fan van het soort muziek dat Clouseau brengt. Ook de songs van Niels spreken mij aan. Ik wilde echter een andere weg dan Koen en Niels bewandelen, maar toch in het Nederlands zingen. Ik breng denk ik zelf - een iets meer commerciëlere vorm van pop, met een Nederlandstalige tekst erop."Jérémie : "Jij gaat over de weg zoeken in het leven. Ik ben pas achttien geworden. Dat is het niet altijd even gemakkelijk om alles te laten gebeuren. Als ik nummers schrijf, probeer ik vooral te zoeken wat er diep vanbinnen in mij afspeelt. Ik wil dat er graag uithalen. Zo heb ik een persoonlijke band met het nummer en is het ook echt een verhaal naar de buitenwereld toe van mij."Jérémie : "Ik schreef al enkele Engels- en Nederlandstalige liedjes. Ik was altijd al graag bezig met muziek schrijven, teksten schrijven. Ik heb - samen met producer Bart Claus uit Bree - dit nummer geschreven, zowel arrangement als de tekst. Ook Kevin Velghe, de voormalige bassist van Niels Destadsbader, hielp eraan mee. Ik ben heel trots wat we met ons drietjes hebben gerealiseerd."Jérémie : "Ik ben pas achttien, nog heel jong. Het is echter niet gemakkelijk om met mensen in zee te gaan. In 't verleden maakte ik dat al mee. Niet iedereen is een boosdoener, maar er zijn er toch die niet op alleen maar talent uit zijn. Ik besloot dus van het zelf even te proberen. Kijk op YouTube, er beginnen zoveel jongeren en volwassenen. Ik ben van plan om een twee- à drietal nummers op die manier uit te brengen. En wie weet komt er onverwacht toch een platenfirma bij mij aankloppen die iets in een samenwerking ziet... Maar na drie nummers ga ik mezelf evalueren. En inderdaad : ik heb nu nog niets van platenfirma, management of bookingkantoor."Jérémie : "Er is een tweede liedje in de maak. Het is een nummer voor Rode Neuzendag. Het liedje staat al vast, maar meer ga ik er echt nog niet over verklappen. Ik kan wel al vertellen dat Rode Neuzendag dit jaar op 30 november valt, dus heel lang zal het nummer niet op zich laten wachten."Jérémie (lacht) : "Och, ik hoop dat de drie eigen liedjes van mezelf binnen 't jaar kunnen verschijnen. Ik hoop ook dat ik binnen vijf jaar een hoger diploma heb behaald en dat ik vooral werk heb. Het maakt niet uit of dat als zanger, theater-, musical-, film- of serieacteur is. Ik hou van entertainment, van 't zingen en 't acteren. Ik hoop dan ook al te kunnen optreden op diverse podia in Vlaanderen."Jérémie : "Ik denk dat mijn jonge carrière een nadeel kan spelen bij mezelf, maar niet naar de buitenwereld toe. Ik ben vrij ongeduldig. Ik zeg niet dat ik al aan de grootste producties ter wereld meewerkte, maar ik kreeg al heel mooie kansen van Studio 100 en Ketnet. Dat maakt mij soms ongeduldig om nog meer producties te kunnen doen, nog méér op dat podium te kunnen staan. Kadanza was een enorm groot avontuur. Op dat moment en op mijn huidige leeftijd gaan er geen grotere producties uit de lucht vallen. Het is een beetje een ambetant gevoel naar mezelf toe, omdat ik verder wil maar naar de buitenwereld toe, speelt dat niet in mijn nadeel."Jérémie : "Ik had altijd wel iets te doen, zodat ik mij zeker niet verveelde. Ieder jaar deed ik immers mee in een andere grote productie, waaronder Muerto, Oliver Twist. Eind 2017 begon ik dan aan mijn eigen nummer Jij te schrijven. Het is wel moeilijk om in die wereld te kunnen blijven vertoeven. Daarom besloot ik in feite werk voor mezelf te creëren. Ik blijf bezig, zit nooit stil."Jérémie : "Koen Crucke is een heel goede vriend. Een toffe man. Vorig jaar trok ik vaak met Koen op, maar ik zit nu in mijn laatste jaar humaniora humane wetenschappen sport in Groenhove in Waregem. Ik heb het heel druk met mijn studies, zodat het moeilijk is om iedere week met Koen of andere vrienden af te spreken. Maar het is niet omdat je ze niet iedere dag ziet, dat je niet aan ze denkt. Gelukkig bestaat internet om eens te bellen, te sms'en...".Jérémie : "Enkel mijn ouders hoorden het al, maar buiten hen hoorde niemand al dat liedje. Ik ben heel benieuwd wat de mensen ervan zullen vinden."(PADI)