Jérémie Vrielynck schiet vanuit het niets naar plaats 35 met ‘Alleen bij jou’ in de Vlaamse Ultratop 50

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vrijdag 29 mei was een heel leuke dag voor Jérémie Vrielynck uit Deerlijk. Precies één week eerder kwam zijn nieuwe single ‘Alleen bij jou’ uit. Zeven dagen later staat hij al met dat nummer op plaats 35 van de Vlaamse Ultratop 50.

Het was voor Jérémie even stressen op vrijdag, want net zoals iedere andere zanger hoopte ook Jérémie van een goede score neer te zetten in die Vlaamse Ultratop 50. “Maar als ik heel eerlijk ben, dan dacht ik dat het nog wat te vroeg zou zijn om na één week al de Vlaamse Ultratop te halen”, bekent Jérémie. “Innerlijk hoop je dat wel, maar heel het plaatje moet kloppen vooraleer je in die Vlaamse Ultratop al kan binnen geraken. Ik kon mijn geluk niet op toen ik bemerkte dat ik met mijn nieuwe single niet op plaats 49, 48 of 40 was binnen gekomen, maar al direct op plaats 35 stond tussen kanjers als Gene Thomas met ‘Zij gelooft in mij’ op plaats 34 en Yevgueni feat. Rita Zipora met ‘Alles waar ik nu wil zijn’ op plaats 36. Dat zijn twee topartiesten en daar sta ik tussen op nummer 35. Ik hoop dat ik met dit nummer meerdere weken de Vlaamse Ultratop 50 haal”, vertelt Jérémie verder, die in de voorbije jaren ook al met enkele andere van zijn eigen songs de Ultratop behaalde. Zijn eigen nummer ‘Jij’ (mei 2018) was qua Ultratop geen hoogvlieger. In oktober 2018 volgde dan de single ‘Mezelf zijn’. Met dit lied stond Jérémie vier weken in de Vlaamse Ultratop 50 en was de 32ste plaats zijn hoogste score. In april 2019 kwam zijn nieuwe song ‘Julie’ uit. Twee weken na de release stond hij met dit liedje op plaats 49. Helaas duurde dat maar één week. Jérémie duimt dat de muziekfanaten deze nieuwe song blijven super vinden. “Qua belangstelling van de media heb ik niet te klagen”, vertelt de 20-jarige jongeman verder. “Radio 2 gaf mij zelfs voor de allereerste keer direct een A-rotatie. Ik word dus al vaak gedraaid op Radio 2. Op BNL (vroeger VBRO) werd ik op dinsdag jl. ‘Paradeplaat van de dag’. Die dag werd ik minstens tien keren gedraaid. Ook niet slecht. Ook Familyradio steunt mij enorm. Komende maandag of op Pinkstermaandag ben ik te gast bij NRJ, waar ik één uur zal presenteren in het programma ’20 in 2020′ én waar ik natuurlijk ook mijn nieuwe single mag voorstellen. Dat klinkt dus allemaal positief. Ik hoop dat iedereen achter mij blijft staan en mij volgende week nog hoger in de Vlaamse Ultratop 50 duwt.” (PADI)

Het nummer ‘Alleen bij jou’ kan je aankopen via alle bekende streamingsplatformen of via https://itunes.apple.com/be/artist/jérémie-vrielynck/980867274?app=music&ign-mpt=uo=4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier