Jérémie Vrielynck neemt na 20 weken op plaats 50 afscheid van de Vlaamse Ultratop 50

Pas 20 jaar is Jérémie Vrielynck en hij staat nu zondag al 20 weken met 'Alleen bij jou' in de Vlaamse Ultratop 50. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Al enkele weken denkt Jérémie Vrielynck uit Deerlijk dat het de laatste week zal geweest zijn dat hij met de single ‘Alleen bij jou’ in de Vlaamse Ultratop 50 staat. Toen Jérémie vorige week op 48 stond, dacht hij dat het voorbij was en dat hij geen 20 weken na elkaar erin zou staan, maar niets is minder waard : wie nu zondagnamiddag luistert zal al direct bij aanvang van de nieuwe Vlaamse Ultratop 50 zanger Jérémie horen, want hij staat op nummer 50. Aangezien Jérémie zondag nog erin staat, is dat zijn 20ste week op rij dat hij in deze nationale hitparade prijkt.

“Toen ik op vrijdag 22 mei jl. mijn nieuwe single ‘Alleen bij jou’ voorstelde, hoopte ik natuurlijk op een plaatsje in de nationale Vlaamse Ultratop 50. Breng je immers een nieuw liedje uit, dan is het maar logisch dat je mikt op deze nationale hitparade. Eén week later of op vrijdag 29 mei kwam ik al binnen in de Vlaamse Ultratop 50 en ik ben nu zondag er nog altijd niet eruit. Dat maakt mij zo supergelukkig. Het is ook een bewijs dat deze single maar blijft scoren bij het grote publiek. Ik stond vier weken na elkaar in de Top 10, maar daarna bleef ik wat hangen op de plaatsen 18, 19 en begon ik opnieuw te stijgen. Ik denk dat dit kwam omdat mijn vriendin en ik een heel leuk TikTok-filmpje opnamen, met een knipoog naar die single. Dit filmpje werd immers massaal gedeeld en dat resulteerde ook in een betere uitslag in deze hitparade”, vertelt Jérémie, student aan het Conservatorium in Brussel. “Daarna begon ik wel te zakken. Op zondag 13 september stond ik op plaats 19 en één week later was ik gezakt naar plaats 24. Op zondag 27 september was ik serieus gezakt naar plaats 39. Toen dacht ik dat het voorbij zou zijn en dat ik dus uit deze hitparade verdwenen zou zijn. Op zondag 4 oktober kon je mij echter nog altijd terug vinden in deze hitparade en nu op plaats 48. Ik stond er dan al 19 weken na elkaar in. Een prachtprestatie, die misschien in de toekomst nog moeilijk te evenaren is, maar ik zal mijn best doen om binnen een korte periode met alweer een sterk nummer uit te pakken. Innerlijk nam ik al afscheid van de Vlaamse Ultratop 50. Vorige week verscheen er echter in alle edities van Krant van West-Vlaanderen een heel mooie bijdrage over mij. Komt het daardoor ? Best mogelijk, maar ik zakte deze week slechts met twee plaatsjes en dus blijf ik erin staan. Komende zondag sta ik op nummer 50 van de Vlaamse Ultratop 50. Ik behaalde mijn 20 weken na elkaar en daar ben ik zo trots én gelukkig om. Ik bedank al de fans, al mijn vrienden en natuurlijk ook mijn familie voor hun steun. Zonder hen was dat niet mogelijk geweest”, besluit Jérémie, die beseft dat het voorbij is maar heel zeker is hij pas volgende week, wanneer hij inderdaad niet meer in deze hitparade zal prijken. Want wat als hij nu plots terug gaat stijgen ? Ook dat is immers mogelijk. Wie weet…. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier