Jérémie Vrielynck breekt met 18e plaats een record in de Vlaamse Ultratop 50

Jérémie Vrielynck staat na twee weken al in de top 20 van de Vlaamse Ultratop 50. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vanaf heden zijn heel wat ogen nog wat feller gericht op de woonplaats Deerlijk in West-Vlaanderen, waar duidelijk méér dan één zanger woont. Dan denken velen direct aan Niels Destadsbader of misschien zelfs aan Ignace die ooit scoorde met ‘More than Sympathie”, maar die zangers zijn het niet. Eén naam schiet als een komeet de hoogte in in muziekland, namelijk de naam Jérémie Vrielynck, die in twee weken tijd van niets naar vorige week nummer 35 én deze week naar nummer 18 steeg in de Vlaamse Ultratop 50 met zijn nieuwste single ‘Alleen bij jou’.

Jérémie (20) kan het nog altijd niet geloven. “Als zanger wil je succes hebben. Dat is natuurlijk niet gemakkelijk. Met ‘Alleen bij jou’ heb ik toch wel een hitje beet denk ik, want ik scoor in diverse hitparades, waaronder ook bij BNL waar ik vorige week als nieuwkomer op de 18e plaats in de Vlaamse Hitparade stond. Ook deze week zit er winst in. Maar ik schrok vooral van de sterke stijging in de Vlaamse Ultratop 50. Pas twee weken geleden bracht ik mijn nieuwste single ‘Alleen bij jou’ uit. Vorige week dacht ik niet dat ik al in de Vlaamse Ultratop 50 zou staan, maar ik kwam al binnen op nummer 35. Dat deed zo’n deugd”, vertelt Jérémie aan de telefoon. “En nu was het even bang afwachten hoe ik deze week zou scoren. Ik was benieuwd om de officiële lijsten te kunnen inkijken. Toen ik die lijsten zag, keek ik maar ik vond mij niet terug tussen de 35ste en de 50ste plaats. Ik was echt ontgoocheld. Lag ik na één week al eruit ? Maar toen ik verder keek, bemerkte ik dat ik serieus was gestegen van plaats 35 naar maar liefst plaats 18 in de Vlaamse Ultratop 50. Wat een stijging.”

Met die 18e plaats breekt Jérémie een record qua hoogste plaats in de Vlaamse Top 50. In oktober 2018 volgde de single ‘Mezelf zijn’. Met dit lied stond Jérémie vier weken in de Vlaamse Ultratop 50 en was de 32ste plaats zijn hoogste score. In april 2019 kwam zijn nieuwe song ‘Julie’ uit. Twee weken na de release stond hij met dit liedje op plaats 49. Helaas duurde dat maar één week. Nu staat hij nog maar twee weken met ‘Alleen bij jou’ in de Vlaamse Ultratop 50 en hij staat al mooi in de Top 20 op plaats 18. “Dat maakte ik nog nooit mee. Vooraf kon ik daar enkel maar van dromen, maar nu is het wel realiteit. Ik hoop dat ‘Alleen bij jou’ een heuse topper wordt en dat we volgende week nog méér stijgen in de Vlaamse Ultratop 50. Heel wat radiozenders namen mijn single ook al op in hun Vlaamse Top en ook daarrond horen we niets anders dan positieve signalen weerklinken. Kortom, ik ben een heel gelukkige artiest. Ik timmer al meerdere jaren aan mijn muzikale weg. Een traject met vallen en opstaan, maar nu boek ik met mijn team sterke vooruitgang. Ik ben zo dankbaar dat de vele fans mijn nieuw nummer in hun hart dragen en mij steunen. Merci aan iedereen !”, besluit Jérémie met enige emotie in zijn stem. (PADI)

“Een droom komt uit”, glundert Jérémie.© PADI

Het nummer ‘Alleen bij jou’ kan je aankopen via alle bekende streamingsplatformen of via https://itunes.apple.com/be/artist/jérémie-vrielynck/980867274?app=music&ign-mpt=uo=4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier