‘Jarige’ Laura Lynn uit Ardooie : “Country klinkt gemakkelijk, maar zingt moeilijk”

Laura Lynn, een zangeres die graag gezien is in Vlaanderen. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zangeres Laura Lynn heeft een nieuw album Country 2 uit. Normaal ging Laura Lynn vandaag – op zondagnamiddag – een exclusieve fanontmoeting houden in Blue Lagoon in Geraardsbergen. Laura Lynn keek er naar uit, maar door de coronacrisis werd deze bijeenkomst geannuleerd.

We weten ook wel dat Laura Lynn op 18 juni jarig is, maar toch is het vandaag – zondag 22 maart – ook haar verjaardag. En dan vooral haar muzikale verjaardag, want vijftien jaar geleden zette Laura Lynn als zangeres op 22 maart haar eerste muzikale stappen. “Dat is waar. Het is immers vandaag precies vijftien jaar geleden dat ik Je hebt me 1000 x belogen voorstelde tijdens een kleine persconferentie met weinig belangstelling in het rusthuis van Zwevezele. Jij was er ook bij, waarvoor mij dank. En daarna was het plots boem. We zijn nu vijftien jaar verder. Wanneer ik terugblik, besef ik dat ik veel mooie kansen heb gekregen. Ik maakte ook wel eens mee een moment van rust mee, maar dat is normaal. Toch hoor je mij niet klagen over die voorbije vijftien muzikale jaren. Weet je dat ik in vijftien jaar maar liefst 19 albums uitbracht, inclusief de limited of verzamelaars erbij gerekend. Even opsommen ? Euh, even geduld, ik doe wat opzoekingswerk”, glimlacht Laura Lynn. “Het begon met Dromen, Dromen (limited), Dromen (Zuid-Afrika), Voor jou, Voor jou (limited), Goud, Goud (limited), Duetten, In vuur en vlam, Eindeloos, Back to Back met Laura Lynn en Frans Bauer, Dat goed gevoel, Jij en ik, Jij en ik (jubileumeditie), Soldiers of Love (met The Lynn Sisters), Een nieuwe dag, Country 1, Vlaamse klassiekers, Country 2. Dat is niet slecht hé.”

Wat zijn je mooiste herinneringen uit die voorbije vijftien jaar ?

Laura Lynn : “Och, de eerste gouden award die ik ontving. Ik ben zo blij dat ik op een podium mag staan. Ik had nooit verwacht dat ik muzikaal zo’n succes zou hebben. Van mijn eerste cd werden er maar liefst 90.000 albums verkocht. Op dat moment vloeiden er tranen van geluk. Een minder mooi moment uit die voorbije vijftien jaar is toen ik twee jaar bezig was, ziek werd en meerdere optredens moest afzeggen. We zijn nu pas maart 2020 en iedereen zit door het coronavirus in de moeilijkheden. Dit jaar was voor mij een feestjaar, maar dat is het nu helaas niet. We zitten allemaal thuis, iedereen zit met vragen, met angst, met zorgen. Onze gezondheid komt nu op de eerste plaats. Veel moed en sterkte aan iedereen.”

‘Country 2’ kwam pas uit. Tevreden over het album ?

Laura Lynn : “Ik ben er heel fier op. Mijn recentste single Leef je droom staat er ook op. Ik zing ook klassiekers zoals Jambalaya, Vrijdagnacht (9 to 5), Zo alleen (Lonesome Me), Jackson (een duet met Robby Longo), enz. Mijn lievelingssongs zijn Leef je droom, Country Girl en een mooie ballade Ook als morgen niet meer komt, bekend als If Tommorow Never Commes van Ronan Keating. Wat ik bijleerde ? Dat country gemakkelijk klinkt, maar moeilijk zingt. Dankzij de hulp van producer Steve Willaert lukte het toch wel. Vooral de songs Als je hart breekt (It’s a Heartache van Bonnie Tyler) of Vrijdagnacht (9 to 5) van Dolly Parton waren moeilijke liedjes om aan te leren en in te zingen. Die artiesten hebben allebei een aparte stem. Doe dat dan maar eens na.”

'Jarige' Laura Lynn uit Ardooie :

Op zaterdag 20 juni viert Laura Lynn haar vijftiende muzikale verjaardag met een show in haar gemeente Ardooie. Zal die event nog plaatsgrijpen door het coronavirus?

Laura Lynn : “Ik vrees er voor. Nu zijn we nog niet aan ‘t einde toe. Maar onze gezondheid is nu wel belangrijker. Ik hoop dat het lukt op 20 juni. Kan het dan niet doorgaan, dan verplaatsen we het nog in datzelfde feestjaar naar een andere datum.” (PADI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier