Jarige ‘Krak van Staden 2009’ Jeanette Gevaert uit Oostnieuwkerke krijgt bloemen van Jan Wuytens

Jeanette werd 76 en kreeg bloemen van Jan Wuytens. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In een bomvol ‘t Ruiterscentrum in Roeselare vond de matinee-show van Jan Wuytens uit Passendale plaats. Hij had ook goede muzikale vriend Paul Bruna uitgenodigd en Jordy Vanett was eveneens van de partij. Tijdens de namiddag bracht Jan Wuytens hulde aan zijn rechterhand Jeanette Gevaert, die toevallig op deze dag haar 76e verjaardag vierde. Waar Jan ook optreedt, Jeanette is erbij.

Zij zorgt ook voor zijn kledij en zorgt er eveneens voor dat de kledij wordt gewassen. “In 1961 kwamen zijn ouders schuin tegenover mijn woning wonen”, vertelt Jeanette. “Ik heb Jan weten geboren worden. Het is nu ruim tien jaar dat ik Jan overal vergezel tijdens zijn optredens. Ik ben niet de enige medewerker van Jan, maar ik doe het nog altijd met volle goesting. Hoelang ik het nog zal doen, weet ik niet maar zolang mijn gezondheid het toelaat zal ik mij voor Jan inzetten. Jan is zo lief. Hij heeft respect voor iemand die iets voor hem doet. Hij is dankbaar. Jan is graag gezien door iedereen én hij is ook lief voor iedereen”, glimlacht Jeanette, die de allereerste Krak van Staden 2009 werd.

Jeanette Gevaert uit Oostnieuwkerke.
Jeanette Gevaert uit Oostnieuwkerke.© FODI

“Ik hield vijftien jaar de kantine van het voetbalstadion in Roeselare open. Ik kende veel jonge voetballers en wellicht komt het door hun stemmen dat ik de allereerste Krak van Staden ben geworden. In Oostnieuwkerke – waar ik woon – ben ik ook altijd heel actief geweest en ik ben nu nog actief, waaronder in het hoofdbestuur van OKRA. Ik ben al elf jaar verantwoordelijk voor de kaartclub. Normaal ging ik er na tien jaar mee ophouden, zoals mijn voorganger, maar ik werd aangemoedigd om het verder te doen. Moet Jan optreden wanneer de kaartclub bijeen komt, dan is het even voor mij afwegen wat ik ga doen. Er zijn nog twee medewerkers voor de kaartclub. Soms blijf ik dan bij de kaartclub, een andere keer ga ik toch mee naar het optreden van Jan. Mijn echtgenoot is al 25 jaar geleden overleden. Ik moet voor niemand nog thuis zijn en zolang het mogelijk is, doe ik het verder voor Jan met evenveel enthousiasme.”

Jeanette was supergelukkig met de felicitaties van Jan, met de ontvangen bloementuil en wellicht nog het meest met de drie klinkende zoenen.

(PADI & Daniël)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier