Op twaalfjarige leeftijd werd hij door zijn ouders ingeschreven in de Roeselaarse Muziekacademie Adriaen Willaert, waar hij op geen tijd piano, orgel en accordeon leerde spelen. Twee jaar later werd hij koster-organist in kapel De Ruiter in Roeselare, waar voor het eerst zijn fenomenale zangtalent werd ontdekt. Jan ontpopte zich tot zanger-keyboardspeler. Op 26-jarige leeftijd waagde hij zich aan het songschrijven. Een geslaagd initiatief, want intussen schreef Jan al meer dan tien eigen nummers, die allemaal prijken op zijn debuutalbum Jij bent veel meer dat hij in februari 2017 uitbracht.

In januari 2016 kwam Jan echter in contact met Wendy Van Wanten op één van zijn live-concerten. Wendy hoorde Jan het Napolitaanse nummer La Spagnola brengen en zij stelde enthousiast voor om dit samen op te nemen. De samenwerking bleek een succes, waarna er een tweede song werd opgenomen. Het mooie Amigos Para Siempre werd zelfs de debuutsingle van hun eerst full-album samen. Jan stond in een nabij verleden ook op de planken met de betreurde Paul Severs, die rotsvast in hem geloofde.

Een ander Vlaams muziekicoon dat volop in Jan gelooft is Danny Fabry. Danny organiseerde de voorbije maanden de talentenjacht Danny Fabry zoekt talent voor Ment. Jan schopte het tot in de finale van deze wedstrijd, die werd gehouden in zaal Thierbrau in Torhout. Hij won net niet en werd tweede, maar voor Jan betekende dit een enorme stimulans om door te zetten en dat resulteert nu in de single Hemel op aarde. Dit lied is een swingende Nederlandstalige bewerking van You're Such a Good Looking Woman, de hitsingle waarmee Joe Dolan het in 1970 tot de top drie in de Belgische hitlijsten schopte. Of het met deze Nederlandstalige versie zo'n vaart zal lopen, valt af te wachten, maar Jan gaat alleszins vol voor zijn Hemel op aarde.

Vorige maandagavond bracht de zanger al deze single tijdens de opnames van Ment TV op de Grote Markt in Antwerpen. Jan verloor in korte tijd 18 kg. "Dat is een serieus stuk vlees hé", glimlacht hij. Hij let nu op zijn voeding en drinkt geen alcohol meer.

(PADI)

Op twaalfjarige leeftijd werd hij door zijn ouders ingeschreven in de Roeselaarse Muziekacademie Adriaen Willaert, waar hij op geen tijd piano, orgel en accordeon leerde spelen. Twee jaar later werd hij koster-organist in kapel De Ruiter in Roeselare, waar voor het eerst zijn fenomenale zangtalent werd ontdekt. Jan ontpopte zich tot zanger-keyboardspeler. Op 26-jarige leeftijd waagde hij zich aan het songschrijven. Een geslaagd initiatief, want intussen schreef Jan al meer dan tien eigen nummers, die allemaal prijken op zijn debuutalbum Jij bent veel meer dat hij in februari 2017 uitbracht.In januari 2016 kwam Jan echter in contact met Wendy Van Wanten op één van zijn live-concerten. Wendy hoorde Jan het Napolitaanse nummer La Spagnola brengen en zij stelde enthousiast voor om dit samen op te nemen. De samenwerking bleek een succes, waarna er een tweede song werd opgenomen. Het mooie Amigos Para Siempre werd zelfs de debuutsingle van hun eerst full-album samen. Jan stond in een nabij verleden ook op de planken met de betreurde Paul Severs, die rotsvast in hem geloofde.Een ander Vlaams muziekicoon dat volop in Jan gelooft is Danny Fabry. Danny organiseerde de voorbije maanden de talentenjacht Danny Fabry zoekt talent voor Ment. Jan schopte het tot in de finale van deze wedstrijd, die werd gehouden in zaal Thierbrau in Torhout. Hij won net niet en werd tweede, maar voor Jan betekende dit een enorme stimulans om door te zetten en dat resulteert nu in de single Hemel op aarde. Dit lied is een swingende Nederlandstalige bewerking van You're Such a Good Looking Woman, de hitsingle waarmee Joe Dolan het in 1970 tot de top drie in de Belgische hitlijsten schopte. Of het met deze Nederlandstalige versie zo'n vaart zal lopen, valt af te wachten, maar Jan gaat alleszins vol voor zijn Hemel op aarde.Vorige maandagavond bracht de zanger al deze single tijdens de opnames van Ment TV op de Grote Markt in Antwerpen. Jan verloor in korte tijd 18 kg. "Dat is een serieus stuk vlees hé", glimlacht hij. Hij let nu op zijn voeding en drinkt geen alcohol meer.(PADI)