Eind de jaren vijftig ontstonden The Sonny Boys onder leiding van Wilfried Toorré. In de jaren tachtig en negentig waren ze razend populair. Zelfs Miguel Wiels was ooit een Sonny Boy. The Sonny Boys waren jàren het orkest bij uitstek. Ze mochten heel wat Vlaamse en internationale artiesten begeleiden, zoals Will Tura, Luc Steeno, Vader Abraham, Garry Hagger, Lee Towers, Johnny Logan, enz. Begin de jaren negentig verdwenen de begeleidingsorkesten. The Sonny Boys eindigden in schoonheid. In 2011 leerde Jan Wuytens François Toorré kennen. Dit is de jongste broer van Wilfried Toorré, tevens vanaf de jaren tachtig de eerste drummer van The Sonny Boys. Later begon François met zijn eigen orkest Enjoy en nog later met The Bobby Setter Band. Hij is ook de vaste drummer in het orkest van Jan Wuytens.

Jan Wuytens en The Sonny Boys tijdens de Batjes in Roeselare., GF
Jan Wuytens en The Sonny Boys tijdens de Batjes in Roeselare. © GF

Vorig jaar ontstond het idee om de énige échte Sonny Boys nog een keer samen te brengen tijdens één van de concerten van Jan Wuytens. Het orkest speelde in Het Perron in Ieper. In anderhalve maand tijd waren de 540 tickets uitverkocht. Het werd duidelijk dat het niet bij één keer kon blijven. Jan Wuytens en The Sonny Boys werden ook samen geboekt in juni 2019 voor een openluchtconcert van 2,5 uur tijdens de Batjes op de Grote Markt in Roeselare. Gezien het grote succes en de grote vraag besloot men een uniek concert aan te bieden in echte retrosfeer tijdens een t-dansant met maar liefst elf orkestleden. Liedjes uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig wordt op vrijdag 27 september vanaf 20 uur gezongen en gespeeld in GC De Bunder in Moorslede. Die avond staat de laatste lichting van The Sonny Boys op het podium met eveneens stichter, orkestleider en saxofonist Wilfried Toorré die er ook zal bij zijn. Die avond brengt Jan Wuytens uit Passendale, samen met The Sonny Boys, een waaier van nummers uit het repertoire van o.a. Engelbert Humperdinck, Tom Jones, Lee Towers, Elvis Presley, Tony Christi, enz. "Het wordt een unieke avond", stipt Jan Wuytens aan. "Waar zie of hoor je immers nog een écht orkest met échte muzikanten ?"

Vrijdag 27 september vanaf 20 uur: dansavond met The Sonny Boys en Jan Wuytens, GC De Bunder in Moorslede. Deuren open vanaf 19 uur. Info en reservatie: 0474 88 43 31.

Jan Wuytens en The Sonny Boys tijdens de Batjes in Roeselare., GF
Jan Wuytens en The Sonny Boys tijdens de Batjes in Roeselare. © GF
Eind de jaren vijftig ontstonden The Sonny Boys onder leiding van Wilfried Toorré. In de jaren tachtig en negentig waren ze razend populair. Zelfs Miguel Wiels was ooit een Sonny Boy. The Sonny Boys waren jàren het orkest bij uitstek. Ze mochten heel wat Vlaamse en internationale artiesten begeleiden, zoals Will Tura, Luc Steeno, Vader Abraham, Garry Hagger, Lee Towers, Johnny Logan, enz. Begin de jaren negentig verdwenen de begeleidingsorkesten. The Sonny Boys eindigden in schoonheid. In 2011 leerde Jan Wuytens François Toorré kennen. Dit is de jongste broer van Wilfried Toorré, tevens vanaf de jaren tachtig de eerste drummer van The Sonny Boys. Later begon François met zijn eigen orkest Enjoy en nog later met The Bobby Setter Band. Hij is ook de vaste drummer in het orkest van Jan Wuytens.Vorig jaar ontstond het idee om de énige échte Sonny Boys nog een keer samen te brengen tijdens één van de concerten van Jan Wuytens. Het orkest speelde in Het Perron in Ieper. In anderhalve maand tijd waren de 540 tickets uitverkocht. Het werd duidelijk dat het niet bij één keer kon blijven. Jan Wuytens en The Sonny Boys werden ook samen geboekt in juni 2019 voor een openluchtconcert van 2,5 uur tijdens de Batjes op de Grote Markt in Roeselare. Gezien het grote succes en de grote vraag besloot men een uniek concert aan te bieden in echte retrosfeer tijdens een t-dansant met maar liefst elf orkestleden. Liedjes uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig wordt op vrijdag 27 september vanaf 20 uur gezongen en gespeeld in GC De Bunder in Moorslede. Die avond staat de laatste lichting van The Sonny Boys op het podium met eveneens stichter, orkestleider en saxofonist Wilfried Toorré die er ook zal bij zijn. Die avond brengt Jan Wuytens uit Passendale, samen met The Sonny Boys, een waaier van nummers uit het repertoire van o.a. Engelbert Humperdinck, Tom Jones, Lee Towers, Elvis Presley, Tony Christi, enz. "Het wordt een unieke avond", stipt Jan Wuytens aan. "Waar zie of hoor je immers nog een écht orkest met échte muzikanten ?"