In één jaar staat zanger Jan Wuytens uit Passendale ongeveer op 300 verschillende podia in het Vlaamse land. Nu krabt Jan met de handen in zijn haar, want door de coronacrisis viel alles stil qua optredens. Jan heeft veel tijd om na te denken. Hij besloot van niet te zitten piekeren, maar op dinsdagnamiddag zijn accordeon boven te halen en te gaan spelen op de parking van het wzc Sint-Jozef in Passendale.

Jan bezocht alle kanten van het wzc., Repro PADI
Jan bezocht alle kanten van het wzc. © Repro PADI

"Ik wilde de bewoners wat opfleuren met mijn accordeonmuziek. Met de ramen op een kiertje konden ze de muziek voldoende verstaan. De bewoners konden op die manier ook meezingen met de liedjes uit hun jeugdjaren. Ik deed dit optreden in meerdere keren. Ik trok immers het volledige gebouw rond, zodat alle afdelingen konden meegenieten", zegt Jan. "Ik wilde dit doen voor de bewoners die in deze moeilijke tijden een beetje 'opgesloten' zitten, maar met mijn muziek wilde ik ook mijn diepe waardering uitdrukken naar alle personeelsleden toe, die zich tijdens deze moeilijke periode nog meer inzetten met gevaar voor hun eigen gezondheid. Ik bemerkte veel blije gezichten. Een bewijs dat de bewoners en het personeel ervan hebben genoten. Ik hoop dus dat ik met mijn muziek een klein stukje het leed heb verzacht bij veel mensen in deze moeilijke tijden." (PADI)

Eenzaam en alleen op de parking, maar hij speelde én zong recht uit zijn hart., Repro PADI
Eenzaam en alleen op de parking, maar hij speelde én zong recht uit zijn hart. © Repro PADI
Iedereen genoot ervan., Repro PADI
Iedereen genoot ervan. © Repro PADI
In één jaar staat zanger Jan Wuytens uit Passendale ongeveer op 300 verschillende podia in het Vlaamse land. Nu krabt Jan met de handen in zijn haar, want door de coronacrisis viel alles stil qua optredens. Jan heeft veel tijd om na te denken. Hij besloot van niet te zitten piekeren, maar op dinsdagnamiddag zijn accordeon boven te halen en te gaan spelen op de parking van het wzc Sint-Jozef in Passendale."Ik wilde de bewoners wat opfleuren met mijn accordeonmuziek. Met de ramen op een kiertje konden ze de muziek voldoende verstaan. De bewoners konden op die manier ook meezingen met de liedjes uit hun jeugdjaren. Ik deed dit optreden in meerdere keren. Ik trok immers het volledige gebouw rond, zodat alle afdelingen konden meegenieten", zegt Jan. "Ik wilde dit doen voor de bewoners die in deze moeilijke tijden een beetje 'opgesloten' zitten, maar met mijn muziek wilde ik ook mijn diepe waardering uitdrukken naar alle personeelsleden toe, die zich tijdens deze moeilijke periode nog meer inzetten met gevaar voor hun eigen gezondheid. Ik bemerkte veel blije gezichten. Een bewijs dat de bewoners en het personeel ervan hebben genoten. Ik hoop dus dat ik met mijn muziek een klein stukje het leed heb verzacht bij veel mensen in deze moeilijke tijden." (PADI)