James Cooke is inderdaad niet weg te denken in het Vlaamse bv-landschap. Recent won hij nog de danswedstrijd Dancing with the Stars. Hij maakt ook furore met zijn bedrubriek in Gert Late Night. Daar komt nu wat extra werk bij, want hij neemt de hoofdrol over van Jonas Van Geel alias Louis Segers in de spektakelmusical 40-45. Het verhaal speelt zich af in Antwerpen waar Wereldoorlog II is begonnen. Staf (Jelle Cleymans) en Louis (James Cooke) worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien beiden op in een warm nest. De broers zijn twee handen op één buik en niks of niemand lijkt daar ooit te kunnen tussen komen... Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na tussen de broers en het gezin Segers.

Dat James Cooke en Gert Verhulst goeie vrienden zijn, dat weet iedereen. Maar heeft hij deze rol te danken aan die vriendschap of moest hij toch auditie doen? "Ik heb hier inderdaad auditie voor moeten doen, 't zal wel zijn. Ik kreeg een camera op mijn gezicht, waarna de fragmenten naar heel wat mensen zijn verstuurd geweest. We staan altijd voor een zaal van 1.600 mensen, er zijn al 500.000 tickets verkocht. Heel het gebeuren zien dus veel mensen. Ik ging met knikkende knieën naar die auditie."

James is een rustige man met een buik vol humor. Tijdens zijn rol sluit hij zich aan in Het Verzet. "Ik ben iemand die agressie vermijd, op dat vlak ben ik een beetje een pussy. Mijn personage gaat ervoor. Als James zou ik een hoekje omlopen voor agressie, maar Louis zou er misschien zelf op gaan kloppen." James voelt zich heel gelukkig op het podium van 40-45. Dat komt, omdat zijn vriend ook meespeelt in deze spektakelproductie. "Het is zo leuk om samen naar hier te rijden en samen naar huis te gaan. Ik hoef nu niet meer te bellen naar hem dat ik een halfuurtje later zal thuis komen." Volgens James is de show ongezien, gigantisch, wereldklasse, één en al spektakel, ... Kortom, méér dan het bezoeken waard!

(PADI & Mervyn, foto's Mervyn)

Verlengd tot en met 1 december 2019. Tickets : www.40-45.live.

James Cooke is inderdaad niet weg te denken in het Vlaamse bv-landschap. Recent won hij nog de danswedstrijd Dancing with the Stars. Hij maakt ook furore met zijn bedrubriek in Gert Late Night. Daar komt nu wat extra werk bij, want hij neemt de hoofdrol over van Jonas Van Geel alias Louis Segers in de spektakelmusical 40-45. Het verhaal speelt zich af in Antwerpen waar Wereldoorlog II is begonnen. Staf (Jelle Cleymans) en Louis (James Cooke) worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien beiden op in een warm nest. De broers zijn twee handen op één buik en niks of niemand lijkt daar ooit te kunnen tussen komen... Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na tussen de broers en het gezin Segers.Dat James Cooke en Gert Verhulst goeie vrienden zijn, dat weet iedereen. Maar heeft hij deze rol te danken aan die vriendschap of moest hij toch auditie doen? "Ik heb hier inderdaad auditie voor moeten doen, 't zal wel zijn. Ik kreeg een camera op mijn gezicht, waarna de fragmenten naar heel wat mensen zijn verstuurd geweest. We staan altijd voor een zaal van 1.600 mensen, er zijn al 500.000 tickets verkocht. Heel het gebeuren zien dus veel mensen. Ik ging met knikkende knieën naar die auditie." James is een rustige man met een buik vol humor. Tijdens zijn rol sluit hij zich aan in Het Verzet. "Ik ben iemand die agressie vermijd, op dat vlak ben ik een beetje een pussy. Mijn personage gaat ervoor. Als James zou ik een hoekje omlopen voor agressie, maar Louis zou er misschien zelf op gaan kloppen." James voelt zich heel gelukkig op het podium van 40-45. Dat komt, omdat zijn vriend ook meespeelt in deze spektakelproductie. "Het is zo leuk om samen naar hier te rijden en samen naar huis te gaan. Ik hoef nu niet meer te bellen naar hem dat ik een halfuurtje later zal thuis komen." Volgens James is de show ongezien, gigantisch, wereldklasse, één en al spektakel, ... Kortom, méér dan het bezoeken waard! (PADI & Mervyn, foto's Mervyn)