De komiek deed de sportpasjes in die sketch een beetje té overdreven na, waardoor hij plots het evenwicht verloor en op het podium viel. Het publiek dacht wellicht dat dit bij de show hoorde, maar helemaal niet. Jacques kwam tegen de spots op het podium terecht en dat was helemaal niet de bedoeling. Een scène of twee later zei Jacques al lachend tegen zijn aangever Ruben Van Gucht: "En dan klets je nog op je poep".

Wij wisten al zeker dat het een échte val was, want ons gezelschap Bjorn had dezelfde zaalshow 'Van 7 tot 77' al gezien in Aalter. 't Was dan weliswaar nog een try-out, maar één waar er toen geen valpartijen in voorkwamen. "Dat is niet juist hoor", fluisterde Björn direct in ons oor toen Jacques viel. De komiek gaf nadien ook toe dat het een serieuze val was. In 't begin had hij wat pijn, maar gelukkig was het vlug over.

Over de show

En wat hebben we te zeggen over die nieuwe show? Werkelijk prachtig. Maar misschien geen show om met kleine kinderen naartoe te trekken, zoals het gezin dat we zagen zitten in Schiervelde Roeselare. Mama, papa, twee kleine kids namen net voor aanvang van de show nog een selfie om toch aan de familie en vrienden te tonen dat ze er ook bij waren. Na de pauze was het gezin echter vertrokken. Waren de sketches in deel één misschien een beetje té aangebrand voor de jonge kindjes? Dat kan, want Jacques schuwt geen vieze woorden, die we hier niet zullen herhalen.

Maar de andere aanwezigen waren het unaniem erover eens: een prachtige show, met formidabele sketchen én met een heel sterke Ruben Van Gucht, die ook regelmatig zijn lach niet kon inhouden wanneer Jacques Vermeire dichtbij hem kwam staan om met zijn gekke smoel iets te zeggen. Je moet dan al van ijzer en staal zijn om niet in een lach uit te schieten. Het duo Vermeire-Van Gucht is een heel sterk duo dat zeker na deze tournee 'Van 7 tot 77' nog vele jaren samen mag optreden.

Wil je Jacques aan het werk zien zonder valpartij, dan kan je o.a. op vrijdagavond 7 december om 20.15 uur terecht in Kursaal Oostende. Tickets : 0900 40 850 (0,50 euro/minuut). www.jacquesvermeire.be.

(PADI)

De komiek deed de sportpasjes in die sketch een beetje té overdreven na, waardoor hij plots het evenwicht verloor en op het podium viel. Het publiek dacht wellicht dat dit bij de show hoorde, maar helemaal niet. Jacques kwam tegen de spots op het podium terecht en dat was helemaal niet de bedoeling. Een scène of twee later zei Jacques al lachend tegen zijn aangever Ruben Van Gucht: "En dan klets je nog op je poep".Wij wisten al zeker dat het een échte val was, want ons gezelschap Bjorn had dezelfde zaalshow 'Van 7 tot 77' al gezien in Aalter. 't Was dan weliswaar nog een try-out, maar één waar er toen geen valpartijen in voorkwamen. "Dat is niet juist hoor", fluisterde Björn direct in ons oor toen Jacques viel. De komiek gaf nadien ook toe dat het een serieuze val was. In 't begin had hij wat pijn, maar gelukkig was het vlug over.En wat hebben we te zeggen over die nieuwe show? Werkelijk prachtig. Maar misschien geen show om met kleine kinderen naartoe te trekken, zoals het gezin dat we zagen zitten in Schiervelde Roeselare. Mama, papa, twee kleine kids namen net voor aanvang van de show nog een selfie om toch aan de familie en vrienden te tonen dat ze er ook bij waren. Na de pauze was het gezin echter vertrokken. Waren de sketches in deel één misschien een beetje té aangebrand voor de jonge kindjes? Dat kan, want Jacques schuwt geen vieze woorden, die we hier niet zullen herhalen.Maar de andere aanwezigen waren het unaniem erover eens: een prachtige show, met formidabele sketchen én met een heel sterke Ruben Van Gucht, die ook regelmatig zijn lach niet kon inhouden wanneer Jacques Vermeire dichtbij hem kwam staan om met zijn gekke smoel iets te zeggen. Je moet dan al van ijzer en staal zijn om niet in een lach uit te schieten. Het duo Vermeire-Van Gucht is een heel sterk duo dat zeker na deze tournee 'Van 7 tot 77' nog vele jaren samen mag optreden.(PADI)