"Ik heb die zaal nog nooit vol gekregen. Hoe dat komt ? Ik weet het niet, maar nu wil ik die zaal wél vol krijgen. Ik treed immers graag op voor 2.000 mensen, dat is mijn hobby", glimlacht Jacques in Bistrot in Oostende, waar hij kwam promotie maken voor zijn show in de badstad Oostende.

"Ik kom graag naar Oostende, echt waar. Als er één plek is waar je als bekende kan rondlopen, dan is dat wel in Oostende. Iedereen laat je hier met rust. Vroeger ging ik met mijn ouders naar de camping in Bredene en dan kwamen we eten in Oostende. Samen met Luc Verschueren heb ik nooit Kursaal Oostende kunnen uitverkopen. Ik deed met Luc 1.150 optredens en ik bereikte 500.000 mensen, maar in Kursaal Oostende zat het nooit vol", zucht Jacques. "In 1995 stopte ik met mijn zaalshows. Toen ik in 2012 terug begon met 5 voor 12 zei mijn manager Thomas : We treden enkel op in Kursaal Oostende. Ik zei : neen, zeker niet, daar kom ik niet, want ik krijg die zaal nooit vol. We gaven 135 shows van 5 voor 12, bereikten 75.000 mensen, maar we kwamen niet naar Kursaal Oostende. Wel trad ik op in De Grote Post in Oostende, maar de zaal zat ook niet vol. Dat kwam omdat dit optreden één van de laatste van mijn tournee was. Met Veel vijven en zessen kwamen we ook niet naar Kursaal Oostende. De Drie Grijzen Tournee, eveneens niet naar Kursaal Oostende. Ik werk nu al zes jaar samen met de mannen van de Comedyshows en zij overtuigden mij om toch één keer naar Kursaal Oostende te komen. Of ik die zaal ken ? Natuurlijk, vroeger kreeg ik daar Gouden Ogen van vtm. Dan was het wel uitverkocht, maar ze kwamen niet allemaal voor mij", lacht Jacques, die eveneens stilstond bij de speciale VIP-formules. "We hebben één formule waarbij je mij tijdens de pauze kan ontmoeten en ook een glaasje krijgt aangeboden. Daarnaast hebben we ook één VIP-formule waar je zeven uur lang bij mij kan vertoeven. Ik kom normaal om 18 uur toe en dan mogen de VIP's daar ook al zijn. Ik drink meestal een plaatselijke Trappist. We drinken dus samen een glaasje, de VIP's wonen de soundcheck bij, we eten samen, in de pauze krijgen ze weer een drink aangeboden en na de show blijf ik opnieuw voor hen beschikbaar. We verkopen zo'n VIP-tickets, omdat ik graag zaken doe", schatert Jacques het uit. "Trouwens, ik ben recent 67 jaar geworden. Dankjewel voor de vele cadeaus en kaartjes. Lief van jullie, maar wat nog belangrijker is : ik wil voor een vol Kursaal Oostende optreden !"

Jacques staat niet alleen op het podium. Hij staat samen met Ruben Van Gucht twee keer één uur op het podium. "Onze samenwerking begon dankzij de opnames van de FC Kampioenen-film in Sint-Truiden. Een opname duurt lang, tussenin heb je wat tijd over. Ruben en ik begonnen met elkaar te babbelen. Hij kende al mijn sketchen van buiten. Hij trad ook vroeger op als imitator van mij. Toen ik naar huis reed, kreeg ik al van hem een bericht. Ik belde direct naar mijn manager Thomas om te zeggen dat ik een samenwerking wel zag zitten. Dezelfde avond was de deal al beklonken, zonder contract. Voor Ruben is die samenwerking een jongensdroom. Voor mezelf is het fantastisch dat ik met zo'n gedreven journalist, een knappe boy, zo'n show kan maken. En na het optreden staan de vrouwen niet enkel bij mij, maar ook met hem graag op de foto. Door Ruben hoop ik een jong publiek aan te spreken. Als komiek moet je een gevarieerd publiek kunnen bereiken. De typetjes die ik ooit deed met Luc Verschueren doe ik nu met Ruben Van Gucht. We deden al dertien try-outs, die zijn allemaal geslaagd. Iemand schreef : De show van 2018, de oude Jacques is terug. We brengen dertien typetjes, waaronder Fonske Verzele, een pornoacteur, een priester, een Waal die zijn Engels leerde, een dj uit Herenthout, typetjes uit de talentenland, John de zakenman, de belangrijkste sportevenementen...."

Jacques veranderde terug van onderweg en stond opnieuw stil bij Kursaal Oostende. "Kursaal Oostende is voor mij een belangrijke uitdaging. Ga ik die zaal vol krijgen ? Ik kijk er al naar uit. Ik kom uit Keerbergen. Dat zal prachtig zijn wanneer ik hier arriveer en mijn naam verlicht aan de voorkant van Kursaal Oostende zie prijken. Dan ga ik fier een foto nemen met mijn iPhone", glimlacht Jacques, die in Kursaal Oostende ook de dvd zal opnemen. "Mijn eerste zaalshow met Luc Verschueren nam ik op in De Schakel in Waregem. Ook Ninove, Capitole Gent, Concertgebouw Brugge.. kwamen al aan bod. Ik hoop dat deze zaal vol zit, zodat ik kan skydriven boven het publiek. Hopelijk zit er op de laatste rijen ook volk, zodat ik niet op mijn smoel val. Ik snap echt niet waarom het hier nooit is uitverkocht", vertelt Jacques verder. "In Blankenberge kon ik zeker 100 keren de zaal volledig vullen, maar hier. Ooit trad ik hier op voor 1.200 mensen, maar geen 2.000 mensen. Ik treed graag op voor 2.000 mensen, dat is mijn hobby. Oostende ken ik goed, 't is een halve stad. Ik treed veel op, zodat de mensen inderdaad niet speciaal naar de kust moeten komen om mij te zien optreden. Een Oostendenaar heeft een bepaalde koelheid over zich, die ik maar moeilijk kan uitleggen. Let op, ik zeg niet dat dit vieze mensen zijn hé ! Oostende telt veel mensen die vanuit het binnenland naar hier zijn komen wonen en die vooral met rust gelaten willen worden. Ze laten zich helemaal niet opjagen door een bekende, die hier komt optreden. Ik kom hier wel heel graag, maar ik wil bewijzen dat ik die zaal kan vullen. AUB, help mijn zaal vullen ! Ik wil de Koningin der Badsteden ook op mijn palmares mogen zetten. Op zaterdag 17 november vindt mijn première plaats in Capitole Gent. Waarom daar en niet in Kursaal Oostende ? Omdat ik een aparte band heb met Gent. Ik ben geboren in Antwerpen, mijn ouders woonden een tijd in Oost-Vlaanderen. Ik woonde in Bonheiden, nu in Keerbergen. De Capitole verkopen we telkens uit met onze ogen dicht. De Pinte, Nazareth... die gemeenten liggen mij. Ik sta zo graag in Capitole Gent, maar ook in Concertgebouw Brugge, Stadsschouwburg Antwerpen. Kursaal Oostende moet dat nog verdienen."

Jacques doet een oproep om Thermae Palace in zijn vroegere glorie te herstellen. "Ik ben daar nog blijven slapen. Aub, gooi daar geld tegenaan, restaureer die prachtige locatie. Er werden al pogingen ondernomen, maar helaas... Thermae Palace is één van de mooiste hotels. Je voelt aan dat er hier geen geld is om in grandeur dingen uit te werken. Akkoord, Marc Coucke en de groep Versluys zetten veel appartementen in Oostende. Maar dat hotel moet een luxehotel worden, net zoals er in Nice en Amerika zoveel zijn. Oostende en Thermae Palace verdienen op dat vlak béter. Ik denk aan Hotel Steigenberger in Scheveningen. De grandeur, al die terrassen aan 't strand, dat is grandeur én dat kan hier ook aan Thermae Palace. Oostende verdient beter en daarom kom ik naar Kursaal Oostende omdat de mensen die mij volgen Oostende zouden leren kennen", knipoogt Jacques, die maar niet uitgepraat geraakte over Thermae Palace. "Die suites, dat restaurant, die galerijen... Schitterend ! Een Oostendenaar beseft niet genoeg over wat een prachtig hotel ze wel beschikken. Dat zwembad, die plafond, dat brokkelt nu af. Zielig, heel triestig, herstel dat en zorg voor grandeur."

Jacques besluit : "Ik trad in heel mijn carrière in Oostende zeker geen tien keren op en in Kursaal Oostende zeker geen vijf keren. Ik heb al 2.000 optredens op mijn palmares staan. Dat is dus maar weinig qua Oostende. In Blankenberge trad ik al tussen de 100 en 200 keren op, telkens voor uitverkochte zalen. Raar hé. Dat ligt niet aan mijn prijs hoor. Vroeger mocht één ticket niet meer dan 350 Belgische frank kosten. Nu ben je met 8,5 euro niet veel meer. Toch komen de mensen nog massaal af. Mensen moeten zeker geen VIP-ticket aankopen om met mij op de foto te kunnen staan. Ik doe na ieder optreden een meet & greet én iedereen mag bij Ruben en ik gratis poseren. Mensen die wat extra willen kunnen voor 77 euro een VIP-ticket aankopen én wie mij zeven uur lang wil volgen betaalt 177 euro per ticket, inclusief enkele geschenken waarom video's die we niet meer kwijt geraken", lacht Jacques.

(PADI)

Kursaal Oostende is belangrijk voor Jacques Vermeire. Daar staat hij op vrijdag 7 december op het podium. Zijn andere optredens : Ninove, CC Plomblom (zaterdag 27 oktober)- Hasselt, Ethias Arena (zaterdag 3 november) - Antwerpen, Stadsschouwburg (zaterdag 10 november) - Gent, Capitole (zaterdag 17 november) - Roeselare, Schiervelde (zaterdag 24 november) - Leuven, Stadsschouwburg (vrijdag 30 november) en Oostende, Kursaal (vrijdag 7 december). Ticketprijzen vanaf 20 euro, inclusief reservatiekost. Ook een show op zaterdag 9 maart 2019 in Waregem Expo. Info en tickets : www.jacquesvermeire.be.

"Ik heb die zaal nog nooit vol gekregen. Hoe dat komt ? Ik weet het niet, maar nu wil ik die zaal wél vol krijgen. Ik treed immers graag op voor 2.000 mensen, dat is mijn hobby", glimlacht Jacques in Bistrot in Oostende, waar hij kwam promotie maken voor zijn show in de badstad Oostende."Ik kom graag naar Oostende, echt waar. Als er één plek is waar je als bekende kan rondlopen, dan is dat wel in Oostende. Iedereen laat je hier met rust. Vroeger ging ik met mijn ouders naar de camping in Bredene en dan kwamen we eten in Oostende. Samen met Luc Verschueren heb ik nooit Kursaal Oostende kunnen uitverkopen. Ik deed met Luc 1.150 optredens en ik bereikte 500.000 mensen, maar in Kursaal Oostende zat het nooit vol", zucht Jacques. "In 1995 stopte ik met mijn zaalshows. Toen ik in 2012 terug begon met 5 voor 12 zei mijn manager Thomas : We treden enkel op in Kursaal Oostende. Ik zei : neen, zeker niet, daar kom ik niet, want ik krijg die zaal nooit vol. We gaven 135 shows van 5 voor 12, bereikten 75.000 mensen, maar we kwamen niet naar Kursaal Oostende. Wel trad ik op in De Grote Post in Oostende, maar de zaal zat ook niet vol. Dat kwam omdat dit optreden één van de laatste van mijn tournee was. Met Veel vijven en zessen kwamen we ook niet naar Kursaal Oostende. De Drie Grijzen Tournee, eveneens niet naar Kursaal Oostende. Ik werk nu al zes jaar samen met de mannen van de Comedyshows en zij overtuigden mij om toch één keer naar Kursaal Oostende te komen. Of ik die zaal ken ? Natuurlijk, vroeger kreeg ik daar Gouden Ogen van vtm. Dan was het wel uitverkocht, maar ze kwamen niet allemaal voor mij", lacht Jacques, die eveneens stilstond bij de speciale VIP-formules. "We hebben één formule waarbij je mij tijdens de pauze kan ontmoeten en ook een glaasje krijgt aangeboden. Daarnaast hebben we ook één VIP-formule waar je zeven uur lang bij mij kan vertoeven. Ik kom normaal om 18 uur toe en dan mogen de VIP's daar ook al zijn. Ik drink meestal een plaatselijke Trappist. We drinken dus samen een glaasje, de VIP's wonen de soundcheck bij, we eten samen, in de pauze krijgen ze weer een drink aangeboden en na de show blijf ik opnieuw voor hen beschikbaar. We verkopen zo'n VIP-tickets, omdat ik graag zaken doe", schatert Jacques het uit. "Trouwens, ik ben recent 67 jaar geworden. Dankjewel voor de vele cadeaus en kaartjes. Lief van jullie, maar wat nog belangrijker is : ik wil voor een vol Kursaal Oostende optreden !"Jacques staat niet alleen op het podium. Hij staat samen met Ruben Van Gucht twee keer één uur op het podium. "Onze samenwerking begon dankzij de opnames van de FC Kampioenen-film in Sint-Truiden. Een opname duurt lang, tussenin heb je wat tijd over. Ruben en ik begonnen met elkaar te babbelen. Hij kende al mijn sketchen van buiten. Hij trad ook vroeger op als imitator van mij. Toen ik naar huis reed, kreeg ik al van hem een bericht. Ik belde direct naar mijn manager Thomas om te zeggen dat ik een samenwerking wel zag zitten. Dezelfde avond was de deal al beklonken, zonder contract. Voor Ruben is die samenwerking een jongensdroom. Voor mezelf is het fantastisch dat ik met zo'n gedreven journalist, een knappe boy, zo'n show kan maken. En na het optreden staan de vrouwen niet enkel bij mij, maar ook met hem graag op de foto. Door Ruben hoop ik een jong publiek aan te spreken. Als komiek moet je een gevarieerd publiek kunnen bereiken. De typetjes die ik ooit deed met Luc Verschueren doe ik nu met Ruben Van Gucht. We deden al dertien try-outs, die zijn allemaal geslaagd. Iemand schreef : De show van 2018, de oude Jacques is terug. We brengen dertien typetjes, waaronder Fonske Verzele, een pornoacteur, een priester, een Waal die zijn Engels leerde, een dj uit Herenthout, typetjes uit de talentenland, John de zakenman, de belangrijkste sportevenementen...."Jacques veranderde terug van onderweg en stond opnieuw stil bij Kursaal Oostende. "Kursaal Oostende is voor mij een belangrijke uitdaging. Ga ik die zaal vol krijgen ? Ik kijk er al naar uit. Ik kom uit Keerbergen. Dat zal prachtig zijn wanneer ik hier arriveer en mijn naam verlicht aan de voorkant van Kursaal Oostende zie prijken. Dan ga ik fier een foto nemen met mijn iPhone", glimlacht Jacques, die in Kursaal Oostende ook de dvd zal opnemen. "Mijn eerste zaalshow met Luc Verschueren nam ik op in De Schakel in Waregem. Ook Ninove, Capitole Gent, Concertgebouw Brugge.. kwamen al aan bod. Ik hoop dat deze zaal vol zit, zodat ik kan skydriven boven het publiek. Hopelijk zit er op de laatste rijen ook volk, zodat ik niet op mijn smoel val. Ik snap echt niet waarom het hier nooit is uitverkocht", vertelt Jacques verder. "In Blankenberge kon ik zeker 100 keren de zaal volledig vullen, maar hier. Ooit trad ik hier op voor 1.200 mensen, maar geen 2.000 mensen. Ik treed graag op voor 2.000 mensen, dat is mijn hobby. Oostende ken ik goed, 't is een halve stad. Ik treed veel op, zodat de mensen inderdaad niet speciaal naar de kust moeten komen om mij te zien optreden. Een Oostendenaar heeft een bepaalde koelheid over zich, die ik maar moeilijk kan uitleggen. Let op, ik zeg niet dat dit vieze mensen zijn hé ! Oostende telt veel mensen die vanuit het binnenland naar hier zijn komen wonen en die vooral met rust gelaten willen worden. Ze laten zich helemaal niet opjagen door een bekende, die hier komt optreden. Ik kom hier wel heel graag, maar ik wil bewijzen dat ik die zaal kan vullen. AUB, help mijn zaal vullen ! Ik wil de Koningin der Badsteden ook op mijn palmares mogen zetten. Op zaterdag 17 november vindt mijn première plaats in Capitole Gent. Waarom daar en niet in Kursaal Oostende ? Omdat ik een aparte band heb met Gent. Ik ben geboren in Antwerpen, mijn ouders woonden een tijd in Oost-Vlaanderen. Ik woonde in Bonheiden, nu in Keerbergen. De Capitole verkopen we telkens uit met onze ogen dicht. De Pinte, Nazareth... die gemeenten liggen mij. Ik sta zo graag in Capitole Gent, maar ook in Concertgebouw Brugge, Stadsschouwburg Antwerpen. Kursaal Oostende moet dat nog verdienen."Jacques doet een oproep om Thermae Palace in zijn vroegere glorie te herstellen. "Ik ben daar nog blijven slapen. Aub, gooi daar geld tegenaan, restaureer die prachtige locatie. Er werden al pogingen ondernomen, maar helaas... Thermae Palace is één van de mooiste hotels. Je voelt aan dat er hier geen geld is om in grandeur dingen uit te werken. Akkoord, Marc Coucke en de groep Versluys zetten veel appartementen in Oostende. Maar dat hotel moet een luxehotel worden, net zoals er in Nice en Amerika zoveel zijn. Oostende en Thermae Palace verdienen op dat vlak béter. Ik denk aan Hotel Steigenberger in Scheveningen. De grandeur, al die terrassen aan 't strand, dat is grandeur én dat kan hier ook aan Thermae Palace. Oostende verdient beter en daarom kom ik naar Kursaal Oostende omdat de mensen die mij volgen Oostende zouden leren kennen", knipoogt Jacques, die maar niet uitgepraat geraakte over Thermae Palace. "Die suites, dat restaurant, die galerijen... Schitterend ! Een Oostendenaar beseft niet genoeg over wat een prachtig hotel ze wel beschikken. Dat zwembad, die plafond, dat brokkelt nu af. Zielig, heel triestig, herstel dat en zorg voor grandeur."Jacques besluit : "Ik trad in heel mijn carrière in Oostende zeker geen tien keren op en in Kursaal Oostende zeker geen vijf keren. Ik heb al 2.000 optredens op mijn palmares staan. Dat is dus maar weinig qua Oostende. In Blankenberge trad ik al tussen de 100 en 200 keren op, telkens voor uitverkochte zalen. Raar hé. Dat ligt niet aan mijn prijs hoor. Vroeger mocht één ticket niet meer dan 350 Belgische frank kosten. Nu ben je met 8,5 euro niet veel meer. Toch komen de mensen nog massaal af. Mensen moeten zeker geen VIP-ticket aankopen om met mij op de foto te kunnen staan. Ik doe na ieder optreden een meet & greet én iedereen mag bij Ruben en ik gratis poseren. Mensen die wat extra willen kunnen voor 77 euro een VIP-ticket aankopen én wie mij zeven uur lang wil volgen betaalt 177 euro per ticket, inclusief enkele geschenken waarom video's die we niet meer kwijt geraken", lacht Jacques. (PADI)