Hij kreeg nog nooit Kursaal Oostende vol en dus vermeed hij die zaal zoveel mogelijk. De reden waarom dat niet lukt ? "Dat weet ik niet, ik ben graag in Oostende, maar als het voor een zaalshow is dan wilt dat hier niet lukken."

Jacques heeft een haat-liefdeverhouding met Oostende

Pieter van Comedyshows knikt en vult aan : "Jacques heeft nog met geen enkele van zijn tournees Kursaal Oostende aangedaan, met uitzondering van een try-out enkele jaren geleden in het café van Kursaal Oostende. We konden Jacques overhalen om ook een show te geven in Kursaal Oostende. Vorige keer kwam hij wél naar Oostende, maar dan naar De Grote Post. Maar Kursaal Oostende is vijf keren groter. Jacques heeft een haat-liefdeverhouding met Oostende."

"Ik kom hier heel graag", bekent Jacques. "Als er één plek is waar je als bekende kan rondlopen zonder dat ze je lastig vallen, dan is het wel Oostende. Zie John Cleese die hier net passeerde met zonnebril en petje aan. Iedereen laat je hier met rust."

"Ik ben altijd met mijn ouders op camping in Bredene geweest. Mijn ouders gingen met mij gaan eten in Oostende. Maar ik heb nooit - zelfs niet met Luc Verschueren - het Kursaal kunnen uitverkopen. Met Luc heb ik maar liefst 1.150 optredens optredens gedaan voor meer dan 500.000 mensen, maar het Kursaal nooit uitverkocht. In 2012 begon ik terug op te treden. Mijn manager Thomas zei dat we dat alleen gingen doen in Kursaal Oostende, maar ik zei direct : neen en nog eens neen ! Ik krijg die zaal immers niet vol. Van de vorige tournee deden we 135 optredens,. 75.000 mensen kwamen kijken, maar niet in Kursaal. Wél in De Grote Post, die ook niet volledig was uitverkocht.

Jacques Vermeire voor Kursaal Oostende. © (Foto Daniël)

"Akkoord, 't was wel op 't einde van onze tournee. En verder de show Veel vijven en zessen, niet in het Kursaal. De Drie Wijzen Tournee, niet in het Kursaal."

"De mannen van de Comedyshows - waarmee ik nu al zes jaar samenwerk - zeiden dat ik best eens zou optreden in Kursaal Oostende", aldus Jacques. "Ik ken die zaal wel hoor. Vroeger won ik Gouden Ogen en dan kwam ik naar een vol Kursaal Oostende, maar dat was niet voor mij alleen. Dat was van VTM, ik was toen de enige van de VRT die daar wel naartoe ging", lacht Jacques. "Maar alleen kon ik Kursaal Oostende nog nooit uitverkopen. En dat ga ik nu wel proberen. We staan met onze show Van 7 tot 77, samen met Ruben Van Gucht, in heel wat theaters, waaronder in Hasselt, Antwerpen, Gent, Roeselare... en ook nu één keer op vrijdagavond 7 december in Kursaal Oostende.

Nu willen we dat het uitverkocht is. Goed nieuws voor de aanwezigen : na mijn show mag iedereen met mij op de foto. Iedereen is welkom op de meet & greet. Daarnaast hebben we ook een speciaal vip-ticket aan 77 euro per persoon, waar de vips zeven uur lang met mij mogen vertoeven. Vanaf mijn aankomst tot praktisch mijn vertrek, met tussenin een gezellig samenzijn, een etentje, de soundcheck bijwonen, tijdens de pauze weer een leuke babbel en een drankje, enkele geschenken, enz.

(PADI)

Jacques Vermeire & Ruben Van Gucht, Van 7 tot 77 in Kursaal Oostende (en andere data's) : www.jacquesvermeire.be - www.comedyshows.be.

Jacques Vermeire, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © (Foto FODI)