Heel wat bekende artiesten staan op het podium, onder wie Isabelle A., Luc Caals, Xander de Buisonjé, Dana Winner én Michiel De Meyer.

Hoe goed kennen Isabelle A. en Luc Caals wijlen André Hazes?

"Sinds 2005 doe ik al veel mooie optredens rond André Hazes", zegt Luc Caals. "Ik spreek dan over shows in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen of in 't Kuipke in Gent. Ik geef nog ieder jaar een vijftal optredens met een complete bezetting, waar ik enkel het repertoire van André Hazes zaliger breng. Ik doe dat verder zolang de mensen er naar vragen en mijn stem het toelaat. In 2014 deed ik dat ook eens voor 4.000 personen in de Lotto Arena én ik kreeg die vol. Recent belden ze met de vraag of ik terug het repertoire wou brengen op zondag 22 april en ik zei ja. In 2014 had ik mijn gasten niet bekendgemaakt, nu staan mijn collega's ook op de affiche. Hopelijk brengen we ook één liedje samen."

Een ode aan Hazes zonder Luc Caals zou geen echte ode zijn hé. Juist?

Luc : "Inderdaad, ik vind het tof dat je dat zegt, het doet mij enorm plezier om dat zelfs te horen. Er gaat geen optreden van mij voorbij, zonder dat de mensen mij vragen om enkele Hazes-liedjes te zingen. Ik zou echt ontgoocheld zijn geweest als de organisatoren het niet hadden gevraagd."

Hoe is Isabelle A. bij Ode aan Hazes terecht gekomen?

Isabelle A. : "Ik kreeg die vraag van de organisatie, ik moest niet lang nadenken. Ik ben gaan grasduinen in zijn repertoire. Zijn klassiekers ken ik wel, het zijn prachtige liedjes. Ik kijk er enorm naar uit om zijn nummers te brengen in de Lotto Arena."

Welke liedjes wil je brengen tijdens die show?

Isabelle A. : "Ik wil zijn bekendste songs brengen, maar mijn collega-artiesten willen dat ook hé. We gaan compromissen moeten sluiten. Het maakt in feite niet uit welke, André heeft liedjes genoeg."

Zag je shows van André Hazes toen hij nog optrad?

Isabelle A. : "Vroeger was mijn meme fan. Ik zag een reportage van Hazes achter de schermen. Hij was altijd enorm zenuwachtig voor hij het podium op moest. Hij wilde zelfs op bepaalde momenten niet optreden. Ik ben ook een stresskip, maar niet als ik gedronken heb." (lacht)

Tickets voor Ode aan Hazes kan je reserveren op www.teleticketservice.com, 070 345 345 (max. 0,30 euro/min)

Heel wat bekende artiesten staan op het podium, onder wie Isabelle A., Luc Caals, Xander de Buisonjé, Dana Winner én Michiel De Meyer. Hoe goed kennen Isabelle A. en Luc Caals wijlen André Hazes?"Sinds 2005 doe ik al veel mooie optredens rond André Hazes", zegt Luc Caals. "Ik spreek dan over shows in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen of in 't Kuipke in Gent. Ik geef nog ieder jaar een vijftal optredens met een complete bezetting, waar ik enkel het repertoire van André Hazes zaliger breng. Ik doe dat verder zolang de mensen er naar vragen en mijn stem het toelaat. In 2014 deed ik dat ook eens voor 4.000 personen in de Lotto Arena én ik kreeg die vol. Recent belden ze met de vraag of ik terug het repertoire wou brengen op zondag 22 april en ik zei ja. In 2014 had ik mijn gasten niet bekendgemaakt, nu staan mijn collega's ook op de affiche. Hopelijk brengen we ook één liedje samen."Een ode aan Hazes zonder Luc Caals zou geen echte ode zijn hé. Juist?Luc : "Inderdaad, ik vind het tof dat je dat zegt, het doet mij enorm plezier om dat zelfs te horen. Er gaat geen optreden van mij voorbij, zonder dat de mensen mij vragen om enkele Hazes-liedjes te zingen. Ik zou echt ontgoocheld zijn geweest als de organisatoren het niet hadden gevraagd."Hoe is Isabelle A. bij Ode aan Hazes terecht gekomen?Isabelle A. : "Ik kreeg die vraag van de organisatie, ik moest niet lang nadenken. Ik ben gaan grasduinen in zijn repertoire. Zijn klassiekers ken ik wel, het zijn prachtige liedjes. Ik kijk er enorm naar uit om zijn nummers te brengen in de Lotto Arena."Welke liedjes wil je brengen tijdens die show?Isabelle A. : "Ik wil zijn bekendste songs brengen, maar mijn collega-artiesten willen dat ook hé. We gaan compromissen moeten sluiten. Het maakt in feite niet uit welke, André heeft liedjes genoeg."Zag je shows van André Hazes toen hij nog optrad?Isabelle A. : "Vroeger was mijn meme fan. Ik zag een reportage van Hazes achter de schermen. Hij was altijd enorm zenuwachtig voor hij het podium op moest. Hij wilde zelfs op bepaalde momenten niet optreden. Ik ben ook een stresskip, maar niet als ik gedronken heb." (lacht)