Internationaal gerenommeerd stuntteam met paarden zorgt voor ongezien spektakel op repetitie Daens 2.0

Het stuntteam in actie tijdens een open repetitie. © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Momenteel wordt er in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs hard gerepeteerd voor de nieuwe versie van de succesmusical Daens, die op 21 februari in première gaat. Onder leiding van het internationaal gerenommeerd stuntteam Zarafa – dat zijn sporen reeds verdiende met o.a. de BBC-reeks The White Queen, Les Misérables en de Nederlandse film Storm – werd vanmiddag de grote charge-scène gerepeteerd.

Tijdens deze massa-scène gaan rijkswachters te paard in de clinch met protesterende fabrieksarbeiders. Een huzarenstukje dat goed gerepeteerd moet worden door het stuntteam, de cast (zowel volwassenen als kinderen) en de figuranten.

Gert Verhulst, producent & bezieler: “We hebben echt de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. De rijdende tribunes en imposante decors zorgen voor een nieuwe versie waarbij er elke voorstelling meer dan 80 mensen op het podium zullen staan. Door te kiezen om te werken met echte dieren, zoals paarden en honden, hebben we het onszelf niet gemakkelijk gemaakt, maar het heeft wel die extra beleving die wij onze bezoekers willen geven.”

Er doen terug heel wat figuranten mee aan Daens 2.0.
Er doen terug heel wat figuranten mee aan Daens 2.0.© (Foto FODI)

Na de spektakel-musical 40-45 lijkt het publiek ook deze voorstelling volledig in de armen te sluiten, want intussen zijn er al meer dan 170.000 tickets de deur uit. De spectaculaire 2.0-versie van deze musical is dan ook reeds voor een tweede maal verlengd en speelt nu t.e.m. 11 oktober 2020. Daens zal vanaf 22 februari afwisselend met de spektakel-musical 40-45 te zien zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

De titelrol zal vertolkt worden door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting zal de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich nemen en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet werd gecast als Charles Woeste.

Internationaal gerenommeerd stuntteam met paarden zorgt voor ongezien spektakel op repetitie Daens 2.0
© (Foto FODI)

Tickets en info : www.daens.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier