IN BEELD: Vlaamse artiesten geven 95-jarige Marie-Thérèse uit Brugge onvergetelijke namiddag in De Kippe

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Dit initiatief komt uit van VBRO en het blijft aanslaan. Ook deze keer zat de zaal nokvol met aanwezigen, die hoopten op een mooie namiddag én die ook een heel mooie namiddag beleefden. Voor de 95-jarige Marie-Thérèse Muylle uit Brugge werd het zeker en vast een onvergetelijke namiddag.

Samen met haar dochter Jeanine Cool en partner Lionel Huyghe, eveneens uit Brugge, was ze voor de allereerste keer aanwezig om enkele Vlaamse artiesten aan het werk te zien. Marie-Thérèse werd niet vergeten door Kurt Crabbé, die even halt hield om voor haar te zingen. Ook Paul Bruna en Yves Segers deden dat en namen – tijdens hun liedje – even de tijd om achter Marie-Thérèse te staan. “Stel je voor, 95 jaar en nog meedoen met het publiek”, hoorden we zeggen in de zaal. “Het is de eerste keer dat we hier zijn, maar ‘t is niet de laatste keer”, reageert Lionel Huyghe. “Het is hier heel gezellig. We komen zeker nog terug.”

Kurt Crabbé kreeg de eer om als eerste op te treden. Hij begon met Zoals je kijkt, eindigde met Kom eens dicht en als toetje zong hij nog Kerstfeest. Presentator en zanger Paul Bruna begon met Laat de zon in je hart, gevolgd door bekende nummers als Het kan niet zijn, Wat je diep treft, Delilah, Accordeon, Sweet Caroline en als bisnummer Een foto van jou. Na de pauze mocht Yves Segers optreden. Hij bracht o.a. Ik schreeuw het van de daken, Jou herken ik met gesloten ogen, Vleeskroket, Café De Zwaan om als bisnummer een Vlaamse medley met natuurlijk allemaal meezingers te brengen. En of er ambiance was! Niemand vertrok met een nors gezicht. Iedereen kon de levensbatterijen terug goed opladen. VBRO Matinée, nog meer van dat in de toekomst?

We hebben net goed nieuws vernomen, want ook in 2019 is de VBRO Matinée te gast in De Kippe in Merkem. Even opsommen : 17 januari (Lia Linda, Michaël Lanzo en Paul Bruna) – 14 februari (Mieke D., Bandit en Paul Bruna) – 7 maart (Herbert Verhaeghe, Dave Davis, Paul Bruna) – 11 april (Kurt Crabbé, Frank Valentino en Paul Bruna) – 16 mei (Corina, De Melando’s, Paul Bruna).

(PADI/foto’s PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier