Maandag 10 augustus, 2020

IN BEELD Megasucces voor de Oktoberfeesten in Wieze

IN BEELD Megasucces voor de Oktoberfeesten in Wieze

Oktoberfeesten staan voor leute, plezier, muziek, bier en vriendschap. De immens grote Oktoberhallen in Wieze liepen vrijdag en zaterdag weer vol met bijna niets anders dan mensen in de gepaste kledij: lederhosen voor de mannen en dirndls voor de vrouwen.

Het huisorkest 'Die Verdammte Spielerei' zette het feest op een sublieme manier in gang en de juiste toon was meteen gezet. Toen Johan Veugelers aan de beurt was, ontplofte de zaal zowat: een nooit geziene polonaise werd ingezet waaraan zowat de halve zaal meedeed.

Daarna gaven de Koninklijke Steltenlopers uit Merchtem met hun 65 leden een meer dan gesmaakt optreden. Een echte meevaller was de première van Freddy Wally, de perfecte reïncarnatie van The Voice of Europe. Ook de lokale artieste Eveline Cannoot droeg haar steentje bij om er de sfeer in te houden. Maar toen Dennie Christian tijdens zijn optreden niemand dan Jean-Marie Pfaff erbij haalde om samen een medley te brengen, ontplofte de zaal helemaal.

Dit alles werd overgoten met het Wieze Festbier dat speciaal voor deze feesten ontwikkeld werd door de West-Vlaamse brouwerij De Brabandere uit Bavikhove. Een smaakvolle pils met een lager alcoholgehalte van 3,5%. Dat dit de start was van een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van de Wieze Oktoberfeesten hoeft geen betoog. Men besliste reeds om volgend jaar opnieuw te feesten. Op 18 en 19 oktober 2019 vinden deze vernieuwde feesten opnieuw plaats. Neem alvast maar je agenda er bij en noteer.